divendres, 30 d’agost del 2013

L'hora d'assentar les bones sensacions [Prèvia J2]

Imagen no disponible
EL PALAMÓS VA ACONSEGUIR FER CAURE VILATENIM DESPRÉS DE 21 MESOS // UEFIGUERES.CAT



La pilota ja roda a Tercera i aquest cap de setmana ho seguirà fent després de les primeres sorpreses de la temporada. El Figueres va veure com el seu fortí queia a mans del Palamós al derbi empordanès, mentre un nouvingut com el Santfeliuenc arrencava una victòria del Xevi Ramon. Alguns dels equips cridats a ser a la part alta no van poder sumar en el primer partit i esperen fer-ho en aquesta segona jornada, abans que hi comenci a haver massa soroll al seu voltant.

DISSABTE, 31 D'AGOST
18h Santfeliuenc-Muntanyesa
18h Rapitenca-Figueres
19h Gavà-Castelldefels
20h Cornellà-Cerdanyola

DIUMENGE, 1 DE SETEMBRE
12'30h Vilafranca-Rubí
17h Palamós-Ascó
17h Terrassa-Pobla Mafumet
18h Masnou-Manlleu
19h Gramenet-Vilassar
19'30h Santboià-Europa

El nostre particular partit de la jornada serà el Palamós-Ascó. L'únic duel, a banda del Santfeliuenc-Muntanyesa, on s'hi enfronten dos equips que van guanyar la setmana passada. Els empordanesos, que van derrotar el Figueres el passat diumenge, reben la visita d'un rival que es presenta complicat, però juguen amb el factor camp a favor, més important que mai. Els més de 280 quilòmetres que haurà de recórrer l'autocar del conjunt de la Ribera d'Ebre poden ser un detall a tenir en compte en el rendiment dels jugadors visitants. Si la temporada passada comentàvem el fortí que va esdevenir La Devesa (Rapitenca), en part per la seva situació geogràfica, els asconencs es poden trobar en la situació contrària aquest diumenge. També és cert que, un cop arribats a l'estadi, si els jugadors tenen qualitat poques coses més importen. El Palamós no se'n pot refiar si vol demostrar davant la seva afició l'aparent millora de l'equip aquest any.

Precisament el Santfeliuenc-Muntanyesa és l'altre duel entre dos equips amb tres punts. Els locals s'estrenen a Les Grasses després de superar el Vilassar de Mar per 0-1, i ara volen seguir donant alegries a la seva afició a costa d'una Muntanyesa que no va decebre el dia de l'estrena derrotant el Gavà d'Albert Poch. Tres punts en joc en un enfrontament que podria deixar un dels equips, a priori, menys candidats, en una molt bona situació per començar la temporada. Un fet poc significatiu però que, si s'allarga, podria esdevenir una de les sorpreses agradables. I és que en això del futbol, quan comença una ratxa positiva mai se sap quan es pot aturar i tot el que s'acumuli al principi pot salvar els mobles a final d'any.

A La Devesa, la Rapitenca, plena de moral per la victòria a la Pobla de Mafumet, rebrà la visita d'un Figueres ferit després de la caiguda del seu fortí. Un altre duel entre un club empordanès i un d'ebrenc, encara més separats entre si que Ascó i Palamós, en el qual també pot ser decisiu el factor de la distància. Però deixant els quilòmetres a un cantó, els homes de Xevi Punsí buscaran refer-se del mal inici per tornar a batallar per una victòria i presentar la seva candidatura en aquesta guerra que no s'aturarà fins el mes de maig. Els locals, amb tres punts al seu caseller no faran figa i seguiran imposant el respecte habitual al seu camp.

Al Baix Llobregat, Gavà i Castelldefels es veuran les cares en el derbi de major proximitat entre camps de la categoria. Els blaugrana buscaran els primers punts de la temporada a La Bòbila davant un rival que, a poc a poc, demostra que no serà fàcil robar-li els punts en un mà a mà. El conjunt mariner va salvar un punt després d'aguantar les envestides del Santboià i dissabte buscarà fer-lo bo en aquest desplaçament que pot deparar un xoc elèctric entre dos equips que s'agraden.

castelldefels_sboia
EL CASTELLDEFELS BUSCARÀ LA VICTÒRIA A GAVÀ // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.comAfegeix la llegenda


El darrer partit de dissabte serà el Cornellà-Cerdanyola. A les 20h arrencarà l'encontre que suposarà l'estrena dels verds davant la seva afició, després de la derrota al Nou Sardenya als darrers instants de partit. Si els de Jordi Roger aconsegueixen tenir el duel de cara no tindran compassió d'un Cerdanyola que pot pagar els plats trencats de la primera jornada. Per evitar-ho, els homes de Toni Carrillo s'hauran de fer forts al darrere i aprofitar les ocasions de gol que tinguin per contrarestar la força d'un equip que aspira a pujar de categoria a final de temporada, tal i com ens comentava el seu entrenador en un Cara a Cara amb el tècnic de l'Europa, Pedro Dólera. Una prova complicada per un equip que va començar la seva aventura a Tercera amb una sonada remuntada a El Masnou, un cop de força per un equip recent ascendit i que intentarà donar guerra també a Cornellà.

El primer partit matinal de la temporada es jugarà diumenge a Vilafranca. Delfí Ferreres buscarà sota el Sol de migdia la fórmula per aconseguir els primers punts de la campanya després de la desfeta a Ascó. Al davant, hi haurà un Rubí que arriba a la segona cita del calendari amb 3 punts i una victòria plàcida davant la Grama a Can Rosés. Al Penedès la història en pot ser una de ben diferent si els locals despleguen tot el seu potencial per farcir de gols l'hora del vermut penedesenc.

Els veïns vallesans del Rubí, el Terrassa de Miki Carrillo, també van sumar una victòria la jornada inaugural i rebran ara la visita de la Pobla de Mafumet. El filial grana va veure com la Rapitenca li passava pel davant el dia de l'estrena i no volen quedar-se a la cua de la classificació. Duel interessant el que es viurà a l'Olímpic entre dos equips amb prou talent per fer un partit vistós per a l'espectador i que té molts números per mantenir l'emoció fins al final. L'empenta dels qui es volen mantenir invictes, amb l'afegit de guanyar a casa, contra la força dels que tracten de començar a olorar punts en aquest inici de lliga.

Al Maresme, Masnou i Manlleu estan citats a les sis de la tarda a la recerca de la primera victòria. Els de Miguel López van veure com el Cerdanyola els empatava el partit el dia del retorn a la categoria després de posar-se 0-2 al marcador i no volen tornar a repetir els mateixos errors. Al davant, però, hi haurà l'equip d'Osona, que no va aconseguir superar el Terrassa en el primer jorn de futbol a la vora del Ter i veu en el Masnou un rival que no ho posarà fàcil, però al que li pot prendre la cartera si els seus homes importants salten sobre el verd amb la porteria entre cella i cella, tal i com sol ser habitual a les files manlleuenques.

Una hora més tard, a Can Peixauet es disputarà el que podríem catalogar de partit dramàtic de la jornada, entenent el poc dramatisme que hi ha encara a la jornada 2. I és que ni Gramenet ni Vilassar de Mar van aconseguir puntuar en el primer partit de Lliga. Una situació que no voldran seguir allargant i que hauran de resoldre trobant la porteria a Santa Coloma. Els locals volen aprofitar el factor camp i sentir-se recolzats per una afició que els ha d'empentar en aquest inici tan complicat per un equip totalment renovat. Els maresmencs, pel seu cantó, no volen tornar a arribar a la tercera jornada sense punts ni gols, tal i com els va passar la temporada passada. Per a això hauran de trobar la manera de superar una Grama que no va desplegar tota la seva força la setmana passada a Rubí.

Tancarà la jornada el Santboià-Europa. Els d'Alberto Fernández no van aconseguir superar el Castelldefels a Els Canyars, però intentaran fer bo el punt aconseguit sumant-ne tres davant els graciencs, eufòrics després de la victòria in-extremis contra el Cornellà. Dólera buscarà a Sant Boi el 'punch' que el seu equip encara no ha troba, posant a prova la porteria local en un partit que, si tot va com als darrers anys, podria tornar a decidir un detall. Una dada simplement anecdòtica que no s'hauria de complir necessàriament amb el canvi de mentalitat dins les files vermelles amb l'arribada a la banqueta del nou tècnic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada