divendres, 23 d’agost del 2013

Reset [Prèvia J1]

Imagen no disponible
SANTI TRIGUERO TORNA A TERCERA I VOL SEGUIR FENT DIANA // DIARI DE VILANOVA



El temps per fer proves s’ha acabat. Quan el senyor Kabir Frutos Bonache faci sonar el xiulet al Municipal d’Ascó, la pilota començarà a rodar i ja no s’aturarà fins els Play-Off del mes de juny. Però per a això encara queden molts minuts de futbol català de Tercera, que seguirem des del primer segon.

Aquests són els horaris de la J1 a Tercera:

DISSABTE, 24 D'AGOST
18h Ascó-Vilafranca
19h Pobla Mafumet-Rapitenca

DIUMENGE, 25 D'AGOST
17h Figueres-Palamós
17h Manlleu-Terrassa
18h Vilassar de Mar-Santfeliuenc
18h Cerdanyola-Masnou
19h Europa-Cornellà
19h Castelldefels-Santboià
19h Rubí-Gramenet
19'30h Muntanyesa-Gavà

El partit de la jornada que hem escollit per la primera cita del calendari és l’Europa-Cornellà: una batalla de dos equips que van demostrar ser uns gegants la passada temporada, juntament amb l’ascendit Olot. Els de Jordi Roger no van ser campions pel ‘goal average’ amb els garrotxins i volen repetir la gesta, precisament, amb el permís de l’Europa. Els graciencs van ser el tercer equip en discòrdia en la lluita pel campionat, que es va allargar fins la darrera jornada, i són un dels altres equips assenyalats per tothom com a candidat a repetir, com a mínim, Play-Off. Ambdós conjunts han fet una bona feina pel que fa a les incorporacions estivals i tenen prou garanties, sempre sobre el paper, per tornar a crear respecte davant de qualsevol rival. Tot i que les cames dels jugadors no estan habituades encara al ritme de la lliga (com és normal) s’espera que el del Nou Sardenya sigui un altre duel interessant en el que el factor decisiu seran els petits detalls i les jugades d’estratègia.

Com dèiem anteriorment, el matx encarregat de donar el tret de sortida a la competició serà l’Ascó-Vilafranca. Un duel marcat per les expectatives que s’han creat al voltant del conjunt ebrenc durant la pretemporada, degut als seus bons resultats i a la sensació d’equip equilibrat i potent que ha mostrat al llarg dels partits disputats. Al davant hi haurà un Vilafranca que comença una nova etapa amb Delfí Ferreres al capdavant i que gaudirà del retorn a les seves files de Santi Triguero. Amb ell han arribat també reforços d’autèntic luxe, noms consagrats a la categoria que tractaran d’ajudar els del Penedès a assolir la permanència el més aviat possible i somniar per arribar a fites majors.

L’altre partit de dissabte serà un dels derbis que podrem viure en aquesta jornada inaugural. Pobla de Mafumet i Rapitenca es veuran les cares en un partit que preveu igualtat. Amb un bloc força renovat, Iván Moreno vol seguir guiant el filial grana cap al mateix èxit que ha viscut les últimes temporades, mantenint la mateixa filosofia de joc –tot i quedar fora de la zona noble la passada edició-. La Rapitenca, que sí ha mantingut la major part dels seus jugadors, intentarà fer saltar el municipal poblenc per començar la temporada per davant d’un dels seus rivals geogràfics.

Duel d’estrenes a la banqueta el que es viurà a Vilatenim. Figueres i Palamós, amb Xevi Punsí i Jordi Guerrero, respectivament, al capdavant de les naus empordaneses es posaran a prova mútuament en un encontre que també enfronta a dos possibles candidats de Play-Off a final de temporada. Els de l’Alt Empordà arrenquen la campanya amb bona part del bloc que va quedar en cinquena plaça la temporada passada i al que hi ha afegit les peces adequades per mantenir la competitivitat. Pel seu cantó, el degà català ha fet una aposta clarament guanyadora, incorporant nous jugadors de nivell i amb experiència a Tercera al costat dels homes que ja van ser importants la passada temporada. Una estratègia ideal per no descartar cap objectiu durant la Lliga.

Figueres_Vilatenim
VILATENIM VOL SEGUIR SENT UN FORTÍ // UEFIGUERES.CAT


A Osona també hi rodarà la pilota aquest cap de setmana en un duel que es preveu interessant entre Manlleu i Terrassa. Els de la vora del riu Ter han patit la baixa de Baruc Nsué a les seves files, però si un club ha demostrat saber sobreposar-se a les adversitats aquest és el Manlleu. I enguany Jordi Dot intentarà demostrar-ho un altre cop partint de la base de jugadors que ja va valer un Play-Off la passada campanya. L’arrencada, però, no serà gens senzilla ja que al davant hi haurà el Terrassa, un equip difícil de tractar i que ja s’ha adequat a l’estil de joc imposat per Miki Carrillo, que s’ha guanyat la confiança de la directiva després d’un any en què va anar de menys a més.

Al Xevi Ramon, el Vilassar de Mar rebrà la visita d’un dels nouvinguts a la categoria, el Santfeliuenc d’Andrés González. Els maresmencs inicien una nova campanya a Tercera després d’una permanència ben treballada la passada campanya, i volen fer-ho amb més fortuna que els primers partits de la passada lliga, en la que els va costar una mica arrencar. El Santfeliuenc buscarà els primers punts en el que tot fa indicar que serà un camí difícil, però no impossible.

Un altre partit interessant d’aquesta jornada és el que protagonitzen dos recent ascendits, el que implica que, com a mínim, un dels quatre nous clubs acabi la Jornada 1 puntuant. Cerdanyola i Masnou s'enfronten en un duel interessant d’adaptació a la nova categoria. Els vallesans van signar una temporada sensacional a Primera Catalana i han mantingut bona part de la plantilla, amb algunes incorporacions puntuals per donar més consistència al grup, mentre que el Masnou ha patit una forta renovació a les seves files, amb entrenador inclòs. Miguel López, un gat vell de Tercera durà les regnes d’un equip que assegura, sap el que ha de fer per mantenir-se en l’any del retorn.

El públic d’Els Canyars espera començar la temporada amb una victòria, sobretot després de la declaració d’intencions del Castelldefels, eliminant de la Copa Catalunya a dos equips durs com Europa i Sant Andreu. Però per aconseguir-ho, hauran de trobar la manera de posar els pals a les rodes al nou projecte del Santboià, dirigit per un Alberto Fernández que està posant el seu segell personal al conjunt vermell, que enguany torna a tenir altes expectatives. S’espera que aquest sigui un partit intens en el que pot passar qualsevol cosa.

Precisament, l’ex-equip d’Alberto Fernández, el Rubí, ha patit una forta renovació de plantilla, però ni així vol perdre l’espurna del que ha estat les dues últimes temporades. Els vallesans segueixen amb gana i ganes de fer mal als rivals. La seva primera víctima podria ser la Gramenet de Toni Díaz Losquiño, un conjunt que batallarà a Can Rosés amb un equip totalment nou, en el que no segueix ni un sol jugador del curs passat, però que ha deixat bones sensacions durant la pretemporada.

Tancarà la jornada el Muntanyesa-Gavà. La ‘Bombonera de Nou Barris’ veurà com roda la pilota a partir de les 19’30h, sent així, aquest, el partit que començarà més tard. Manolo González, que ha gaudit d’una certa tranquil·litat durant l’estiu, pot veure com el seu bloc s’ha consolidat com una autèntica pinya capaç d’afrontar qualsevol adversitat que se li posi al davant. La primera d’elles, el Gavà d’Albert Poch: un equip molt jove però amb molt de camí per recórrer que, ben segur, sorprendrà a més d’un espectador que no estigui acostumat a veure’l jugar. Dues propostes diferents en el darrer partit d’aquesta primera jornada, la que serveix per fer ‘Reset’ i tornar a començar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada