dissabte, 17 de març del 2012

L’Espanyol B s’embutxaca el derbi barceloní (2-0)

Podeu llegir la crònica de l'Espanyol B 2-0 Europa, fent click en aquest enllaç:

L'Espanyol B s'embutxaca el derbi barceloní (2-0)

L’Espanyol B ha tirat d’ofici i qualitat per superar un Europa molt seriós, però incapaç de sumar en el derbi barceloní
Imatge d'arxiu del partit de la primera volta // CARLES GARCIA

Primera part: Calma i tranquilitat

Espanyol B i Europa s’han trobat al quart partit avançat a dissabte de la jornada 29 amb dos objectius molt diferents. Mentre els pericos tracten d’escalar posicions dins la zona de Play Off i acostar-se al liderat de la classificació, els escapulats volien mantenir les bones sensacions després de la victòria a casa davant la Gramenet abans d’enfrontar-se al Manlleu a la jornada intersetmanal de dimecres.

Les primeres arribades han estat del conjunt local, en dues ocasions seguides que no han trobat rematador, però després d’un inici fort dels blanc-i-blaus l’Europa ha anat calmant el ritme del joc cercant jugades de contraatac, i al minut 5 Valderas ha tingut una ocasió molt clara en un xut creuat des del cantó dret de l’àrea de German, que ha marxat fregant el pal.

Al 17, després d’una jugada molt aparatosa, Cebri ha rebut un cop acrobàtic dins l’àrea, que l’ha obligat a abandonar la gespa amb problemes a l’adductor, en favor de Rovira, que per segona jornada consecutiva ha començat com a suplent i ha entrat al terreny de joc abans del descans.

L’Europa s’ha mantingut ferm al darrere i no ha permès que els periquitos poguessin crear jugades de perill, i això ha generat un ritme de joc molt baix que s’ha posat del cantó d’un empat a zero, que durant els primers quaranta cinc minuts no ha tingut gaire ocasions per canviar.

Segona part: Reaccions i victòria periquita

A la segona meitat, la tònica del partit ha canviat i l’Europa ha tractat d’estirar una mica les línies. Als dos minuts de la represa Javi Lara ha fet el primer xut a porta del segon temps amb una pilota que ha blocat German. Però quan més apretaven els graciencs, al minut 62 l’Espanyol B ha trobat el camí del gol gràcies a una centrada de Julio Rico que Bacari ha rematat de cap per obrir la llauna.

Tot i el gol, els homes de Pedro Dólera s’han sabut sobreposar al cop i han tornat a prendre el control del partit i no ha abaixat el ritme per tractar de sumar, com a mínim un punt. Amb el domini de la pilota i l’Espanyol B sense ocasions i esperant el contraatac, l’Europa ha començat a cercar forats dins la defensa rival, però després de molts minuts de no trobar espais, Thievy ha robat una pilota en una errada defensiva dels escapulats, per driblar el porter i fer el 2-0 definitiu, que ha acabat amb qualsevol esperança visitant.

Al final, victòria local tot i els esforços que han fet els escapulats per tornar cap a Gràcia amb algun punt a la butxaca.

La fitxa del partit
  • RCD Espanyol B: German; Julio Rico, Clerc (Víctor Álvarez, 67′), Blanchart, Zou; Darder, Tiko Mesina (Bacari, 46′), Paul Quaye; Thievy, Pirulo i Cristian Alfonso (Gabi, 83′).
  • CE Europa: Eloi; Aitor Torres, Cano, Aitor Olmo, Pociello; Ivan Álvarez, Valderas; Delmàs (Nils, 65′), Parres, Javi Lara (Gatell, 72′) i Cebri (Rovira, 17′)
  • Àrbitre: Martín Baras. Ha amonestat amb targeta groga als locals Blanchart, Bacari, Thievy i Zou, i als visitants Rovira, Aitor Torres i Aitor Olmo.
  • Gols: 1-0, Bacari (62′); 2-0, Thievy (88′).
  • Incidències: Partit de la 29a jornada del Campionat Nacional de Tercera Divisió.