diumenge, 11 de març del 2012

L’Europa es desmarca de la Grama (1-0)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 1-0 Gramenet, fent click en aquest enllaç:

L'Europa es desmarca de la Grama (1-0)

L’Europa ha acabat amb la sequera golejadora de 446 minuts gràcies a un golàs de Delmàs que ha servit per certificar una victòria vital pel conjunt local i que enfonsa, una mica més, la Gramenet.

L'Europa ha fet un partit molt agressiu // CARLES GARCIA

Primera part: Un gol i poc més

Europa i Gramenet arribaven al partit d’avui amb una necessitat imperiosa de guanyar, o com a mínim puntuar, en el duel directe de la matinal gracienca.

Durant els primers minuts els aficionats que avui s’han desplaçat fins al Nou Sardenya no han vist absolutament res. El dos equips estaven tensos i nerviosos i això s’ha reflectit en una intensitat baixa i un ambient gèlid. Al quart d’hora de partit, l’europeista Cebri ha estat el primer davanter en trepitjar l’àrea rival gràcies a una gran cavalcada per la banda que ha culminat amb una centrada directa a Javi Lara, que ha rematat a les mans del porter Miguel Ramos.

Només sis minuts després, Peque, que després es lesionaria, ha rebut una pilota al mig del camp i en desfer-se d’un defensor rival ha pogut fer una passada cap a Cebri, que pràcticament ha calcat la jugada anterior centrant la bola cap al capità Delmàs, que quan se l’ha trobat a la punta de la bota no s’ho ha pensat dues vegades i ha afusellat la porteria colomenca per fer pujar l’1-0 al marcador.

A partir de llavors, el ritme de joc s’ha incrementat un pèl i la Grama ha tingut una ocasió molt clara al minut 29 després d’una badada defensiva d’Aitor Torres en una mala passada cap a Rafa Leva, que ha permès l’anticipació de Luque i que a punt ha estat de sorprendre el conjunt escapulat amb un tir que ha acabat aturat el porter. Al 39, l’Europa ha tornat a deixar una llampada de qualitat en una combinació entre Valderas i Rovira a la zona de tres quarts que ha acabat amb un remat ajustat d’Aitor Torres, que Miguel Ramos ha refusat per evitar una distància major just abans del descans.

Segona part: Traves locals i nerviosisme global

L’inici dels segons quaranta-cinc minuts han estat marcats per una forta reacció dels homes de Toni Romero, que al minut 47 ja assetjaven la porteria de Rafa Leva gràcies a una pilota a mitja alçada que ha rebut Luque a l’interior de l’àrea i que tot i aconseguir rematar sense problemes el porter escapulat ha tornat a salvar per mantenir viu el seu equip. Però la Grama hi ha tornat al minut 51 quan Guillem ha agafat la pilota i ha corregut fins a la frontal de l’àrea gracienca, des d’on ha fet un xut molt potent que ha marxat fregant el pal esquerre de la porteria local.

Davant aquesta reacció colomenca, l’Europa s’ha tornat a fer fort i ha augmentat el seu nivell d’agressivitat permesa per evitar que la Grama jugués la pilota i per no tornar-se a endur un ensurt als darrers minuts davant un marcador ajustat. Al minut 53, Cebri ha estat l’encarregat de picar una falta escorada i la pilota ha marxat fregat l’escaire dret. Al minut 70 els visitants han tingut la darrera ocasió clara de gol en una jugada de contraatac que ha culminat amb un xut molt ajustat de Toni Pérez que veia com les opcions de puntuar marxaven sense remei.

Als darrers minuts de partit els homes de Pedro Dólera han evitat tant com han pogut que la Grama arribés a porteria i que aconseguís crear jugades de perill aturant el joc tant com ha estat possible, i això encara s’ha fet més clar quan el col·legiat expulsava el central Alberto amb targeta vermella directa al minut 86, després que López Quintana entengués que havia colpejat amb la mà un jugador rival.

Al final, victòria local que dona aire a un Europa que necessitava un punt d’inflexió després de quatre partits sense marcar i que ha enfonsat una mica més a la Grama, que veu com s’eixampla la seva distància amb la salvació.

El podi del partit:
1.- Delmàs (CE Europa): El capità europeista ha estat el director del seu equip i s’ha encarregat de donar forces als seus companys quan més magres estaven les coses. Un jugador com ell, que mai abaixa els braços ni deixa que ho facin els seus companys, està sent i seguirà sent clau al capdavant d’un Europa que vol mantenir la categoria com sigui.
2.- Valderas (CE Europa): El migcampista escapulat ha tornat a demostrar com n’és de necessari pels seus companys a l’hora de crear joc i tenir la pilota. Ha signat un bon partit i ha aportat tocs de qualitat en un partit generalment poc vistós.
3.- Alcaraz (UDA Gramenet): Ha estat el millor de la Grama. Ha lluitat tant com ha pogut i ha tirat endavant cada pilota que ha rebut. No ha deixat de creure en l’empat fins al darrer segon de partit.

La fitxa del partit
  • CE Europa: Rafa Leva; Aitor Torres, Alberto, Aitor Olmo, Pociello; Parres, Valderas; Javi Lara, Delmàs (Gatell, 81′), Cebri (Segalés (70′), i Peque (Rovira, 36′).
  • UDA Gramenet: Miguel Ramos; Guillem, Fontanils, Jaime Hernández, Valdivia; Alcaraz, Toni Pérez, José Javier (Gerard, 62′); Manu, Luque (Miralles, 62′) i Raventós.
  • Àrbitre: López Quintana. Ha amonestat amb targeta groga els locals Rafa Leva i Peque i els visitants Guillem, Alcaraz i Gerard. Al minut 86 ha expulsat l’europeista Alberto.
  • Gols: 1-0, Delmàs (21′).
  • Incidències: 700 espectadors al Nou Sardenya.