dijous, 22 de març del 2012

Espectacle, gols i àrbitres a la Vila de Gràcia (2-2)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 2-2 Manlleu, fent click en aquest enllaç:

Europa i Manlleu han empatat a dos en un partit molt disputat i agradable a la vista, però en què l’àrbitre i els seus assistents han estat excessivament protagonistes.
Criado perseguit per Aitor Torres i Delmàs // ÀNGEL GARRETA

Primera Part: Velocitat

Els primers minuts de joc han estat marcats per un terreny de joc molt mullat degut a la pluja que ha caigut sobre la Vila de Gràcia durant tota la tarda i que ha generat un ritme de partit molt alt amb un Europa accelerat davant un Manlleu més relaxat però sense pauses. Amb el pas del temps, tot i no abaixar el ritme, els escapulats s’han començat a assentar i han generat les primeres jugades de perill a l’àrea de Barragan. La primera l’ha tingut Valderas al minut 9 en una incursió per la banda dreta que li ha permès fer un remat que un defensor rival s’ha encarregat de desviar fregant la pilota amb la bota.

El cronòmetre ha seguit corrent a la mateixa velocitat que la pilota, i tot i no veure cap altra ocasió clara de gol, les defenses no han deixat de tenir feina davant l’amenaça dels davanters rivals, que presagiaven una propera obertura de llauna. I així ha estat. Al minut 27 Aitor Torres ha fet una centrada perfecta directa al cap de Parres, que ha rematat la pilota al fons de la porteria de Barragan per fer l’1-0 i donar una alegria als pocs aficionats que avui s’han atrevit a desafiar la pluja.

Al minut 35, Gatell ha tingut a les seves mans el segon, que hauria fet que els homes de Pedro Dólera s’ho creguessin encara més, quan s’ha quedat absolutament sol davant el porter del conjunt osonenc, però el seu xut, de vaselina, ha marxat fregant el travesser. I com sol ser habitual, quan algú perdona massa, al final rep una bufetada i només dos minuts més tard el col·legiat assenyalava penal favorable al Manlleu per unes mans inexistents d’Aitor Olmo dins la seva àrea. Baruc, des dels onze metres no ha perdonat i ha fet un xut centrat, però potent per empatar el partit i marxar al descans amb tot per decidir.

Segona part: Futbol i xiulets

La segona meitat ha començat, si cap, amb més ganes que la primera, per part dels dos conjunts, i això ha quedat clar quan al minut 48 Dani Planagumà s’ha inventat un xut des de la zona de tres quarts de camp que s’ha colat pel pal dret de la porteria gracienca i que ha deixat tothom bocabadat.

Però l’Europa ha decidit no rendir-se i ha lluitat contra vent i marea per salvar els mobles a casa, i només dos minuts després del gol del pitxitxi de la categoria, Cano ha aprofitat la centrada d’un còrner per rematar la pilota amb el cap i clavar-la a la part baixa del pal esquerre de Barragan, per tornar a igualar el marcador i donar el tret de sortida a un nou partit de 40 minuts.

Amb el 2-2, l’Europa s’ha fet fort i no ha cessat en la seva insistència ofensiva fins al punt de dominar lleument el pes del partit, potser fruit de la ràbia que han generat pel conjunt local determinades decisions arbitrals tant dins com fora de l’àrea. Al minut 74 els fantasmes han tornat a sobrevolar el Nou Sardenya quan Planagumà ha tingut un mà a mà amb Rafa Leva, que el porter ha acabat salvant per penjar-se quasi definitivament la medalla de millor europeista de la temporada.

Tot i la insistència i la intenció que hi han posat els locals, el tòpic que diu que “el rival també juga” s’ha fet més que evident i a banda de la seriositat que ha tingut fins al final, l’equip de Pedro Dólera no ha estat capaç de superar un Manlleu amb molt d’ofici i que encara hi té molt a dir en aquest campionat tant apretat i que segueix cercant inquilins a la zona noble.

El podi dels millors

1- Gatell (CE Europa):
Ha estat un dels homes més incisius en l’ofensiva local i no ha cesat en el seu empeny d’assetjar l’àrea osonenca. Tot i fallar un gol cantat, que podria haver significat el 2-0, el seu paper ha estat quasi impecable.
2- Rafa Leva (CE Europa): El porter gracienc sol passar desapercebut al final dels partits, però ha tornat a ser una peça clau en el conjunt escapulat a l’hora de salvar punts a casa. Té molts números de ser el millor de la temporada.
3- Planagumà (AEC Manlleu): El pitxitxi de la lliga ha tornat a desprendre tota la seva qualitat sobre la gespa del Nou Sardenya i ha estat el principal referent ofensiu del Manlleu. A l’inici de la segona meitat s’ha inventat un golàs que només està a l’abast dels millors.

La fitxa del partit
  • CE Europa: Rafa Leva; Aitor Torres, Aitor Olmo, Cano, Pociello; Iván Álvarez, Parres (Javi Lara, 82′), Valderas (Guzmán, 90′); Delmàs, Gatell i Segalés (Èric Blasco, 69′).
  • AEC Manlleu: Barragan; Masoliver, Arci, Crivillé, Javi González (Bernat, 90′); Putxi, Seuma, Baruc; Aumatell, Criado (Busquets, 57′) i Planagumà.
  • Àrbitre: Navarro Jiménez. Ha amonestat amb targeta groga als locals Aitor Olmo, Pociello, Valderas, Gatell i Èric Blasco i als visitants Archi, Crivillé i Putxi. Al minut 38 ja expulsat el segon entrenador local, Dani Contreras.
  • Gols: 1-0, Parres (27′); 1-1, Baruc (38′) p.; 1-2, Planagumà (48′); 2-2, Cano (50′).
  • Incidències: 200 espectadors al Nou Sardenya.