diumenge, 1 d’abril del 2012

Europa, Gavà i olor de sofre (1-2)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 1-2 Gavà, fent click en aquest enllaç:

L’Europa ha acabat el partit amb 9 jugadors, ha fet mèrits durant 70 minuts per endur-se els tres punts però ha marxat a la dutxa amb el pòmul de Rovira trencat i un partit menys per reaccionar.

L'Europa segueix ensopegant // CARLES GARCIA

Primera Part: Sant Pere

Europa i Gavà arribaven a l’enfrontament d’aquest matí fugint del pou del descens i amb només dos punts de diferència a la classificació. Durant els primers minuts el partit no ha tingut un dominador clar i totes les jugades es disputaven arran de les línies de banda, però sense gaire profunditat.

Al minut 7, el millor jugador de la primera part, el visitant Pere, ha rebut una centrada boníssima a l’interior de l’àrea de Rafa Leva que hauria significat el 0-1 de no ser per la gran anticipació del porter, que uns minuts més tard tornaria a ser protagonista. Concretament al minut 16, quan Pere tornava a encarar el porter per regatejar-lo, i aquest l’ha fet caure dins la zona de penal. L’àrbitre ha assenyalat el penal indiscutible i ha expulsat el porter escapulat. Llavors ha arribat l’hora d’Eloi Mir, que ha entrat al camp en substitució d’Aitor Torres, per aturar la pena màxima que ha s’ha encarregat de xutar Alabau. Dissortadament pel conjunt local, David ha caçat el refús del porter i ha empentat la pilota cap al fons de la xarxa per obrir la llauna i fer el 0-1 als 18 minuts de partit.

A partir del gol, l’Europa ha apujat un graó el nivell d’intensitat i agressivitat, que també s’ha contagiat al Gavà i a la graderia, de manera que els espectadors han pogut gaudir fins al final del partit d’una gran matinal de futbol català tot i l’absència de remats a porteria.

Al minut 39, Pere ha tornat a rebre una pilota a l’interior de l’àrea i tot i caure a terra desequilibrat per la defensa local ha aconseguit enviar la pilota cap a Vivó, que no ha trobat porteria gràcies a una gran intervenció del porter Eloi. Al minut 45, l’Europa ha tingut la seva ocasió més clara amb una pilota que Iván Álvarez ha caçat a la frontal de l’àrea i ha disparat sense compassió, però Adrià Fradera ha aconseguit refusar la pilota in-extremis.

Segona part: Foc i flames

Després de l’espectacle casteller que han protagonitzat els Castellers de la Vila de Gràcia en homenatge a la penya europeista Torcida Escapulada, que enguany fa 10 anys, els jugadors han tornat a saltar sobre la gespa del Nou Sardenya per regalar a tots els espectadors 45 minuts més de bon futbol.

L’Europa ha sortit molt endollat i decidit a dominar el partit per no seguir perdent punts a casa, i la reacció ha estat ben ràpida: al minut 53 Aitor Olmo ha rebut una pilota a la frontal, calcada a la darrera acció de la primera meitat, que ha engaltat amb totes les seves forces per empatar el partit ajustant la bola al pal esquerre d’Adrià Fradera.

Tres minuts més tard, i just després que els davanters escapulats demanessin mans de Dani Iglesias sobre la línia de gol, la intensitat gracienca s’ha xocat de ple amb el porter gavanenc i ha acabat abandonant el terreny de joc després d’una topada amb Valderas. D’aquesta manera ha entrat al camp Allueva, el quart porter convocat pel partit que jugaria sota pals, en un fet insòlit als camps de futbol.

Tot i no disposar d’ocasions clares i manifestes de gol, els homes de Pedro Dólera han seguit assetjant el Gavà, que tot i jugar amb un home més s’ha trobat dominat i arraconat al seu propi camp, del que només tractava de sortir a partir de pilotes llargues cap als davanters. Al minut 71, després que l’assistent de banda, Abdellah Khadraoui, donés l’ordre al col·legiat principal, Congost Larrosa ha expulsat l’entrenador local. Això, però, no ha fet canviar la dinàmica d’un partit que no feia més que escalfar-se i que ha acabat explotant en dues ocasions puntuals als instants finals.

Al minut 89, Pociello ha tocat la pilota amb les mans dins l’àrea i l’àrbitre ha assenyalat directament el punt de penal, però el defensa europeista ha estat expulsat abans de l’execució de la pena màxima amb una segona targeta groga que el jutge del partit li ha ensenyat per protestar la seva decisió. Dos minuts més tard, i ja dins el temps d’afegit, Cervantes s’encarregava de transformar el penal posant la pilota a l’esquerra de la porteria d’Eloi, que no ha pogut fer res per aturar-lo tot i encertar la direcció de la pilota.

Al minut 93, Ramon Rovira ha caigut dins l’àrea fruit d’una agressió d’un defensor rival i ha hagut d’abandonar el camp amb el pòmul trencat; una lesió que l’àrbitre no ha percebut i ha assenyalat un córner que Eloi ha estat a punt de rematar en el darrer intent d’un Europa entregat tant a l’èpica com als nervis i al desgast.

El podi dels millors

1- Iván Álvarez (CE Europa):
El migcampista escapulat ha estat l’encarregat de dominar el tempo del partit. Especialment a partir del primer gol, que ha forçat l’Europa a augmentar la intensitat. S’ha carregat l’equip a l’esquena i ha estat sòlid i efectiu tant en accions defensives com a l’hora de fer bones passades a la línia ofensiva.

2- Pere (CF Gavà):
Ja sigui per mèrit propi o per demèrit de la defensa europeista, el davanter gavanenc ha fet una primera part quasi perfecta i s’ha plantat sol a l’àrea local fins a tres vegades amb molt de perill, una de les quals ha significat el penal que forçaria el 0-1.

3- Eloi (CE Europa):
El segon porter de la plantilla gracienca ha entrat  al camp al minut 17 arrel de l’expulsió de Rafa Leva i ha protagonitzat un partit immillorable sota pals. Ha aturat el primer penal, xutat per Alabau, ha estat clau en  les poques arribades del Gavà i s’ha quedat a un pam d’aturar el penal que ha donat la victòria al conjunt visitant.

La fitxa del partit
  • CE Europa: Rafa Leva; Aitor Torres (Eloi (ps), 17′), Aitor Olmo, Cano, Pociello; Iván Álvarez, Parres (Guzmán, 52′),Valderas; Peque (Èric Blasco, 86′), Rovira i Gatell.
  • CF Gavà: Adrià Fradera (Allueva (ps), 58′); Joan, Dani Iglesias,Erik, Cristian, Vivó, Juanito, Alabau (Bioko, 78′), Quiles (Cervantes, 56′), Pere i David.
  • Àrbitre: Congost Larrosa. Ha amonestat amb targeta groga els locals Peque i Valderas i als visitants Dani Iglesias, Quiles, Juanito i Cristian. Ha expulsat per doble targeta groga al minut 89 el defensa gracienc Pociello i amb targeta vermella directa el porter local Rafa Leva al minut 16, i l’entrenador local Pedro Dólera al 71.
  • Gols: 0-1, David (18′); 1-1, Aitor Olmo (53′); 1-2, Cervantes (90+1′).
  • Incidències: 850 espectadors al Nou Sardenya. Al descans els Castellers de La Vila de Gràcia han fet dos castells en homenatge a la penya europeista Torcida Escapulda, que enguany fa 10 anys.