diumenge, 29 d’abril del 2012

L’Europa cau en desgràcia (0-2)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 0-2 Balaguer, fent click en aquest enllaç:

L'Europa cau en desgràcia (0-2)

El Balaguer ha deixat ferit de mort un Europa amb el cap ennuvolat i que no ha pogut amb la pressió del gol noguerenc.

Els graciencs han tocat fons // CARLOS ORÓ

Primera part: Globus desinflat

El partit dramàtic que s’ha viscut aquest matí al Nou Sardenya ha començat amb força intensitat i un domini aclaparador de l’Europa, que durant el primer quart d’hora ha controlat totalment la possessió i el tempo del partit creant jugades d’atac sense remat final tant per banda com pel centre de la zona ofensiva. Al minut 2, Delmàs ha deixat bocabadats els aficionats locals, poc acostumats a aquestes engegades del seu equip, amb una clara ocasió de gol. El capità europeista ha rebut una passada a l’espai que l’ha permès encara el porter Nogués, però una ràpida reacció de Domi ha forçat el xut del jugador gracienc i la pilota ha marxat fregant el pal esquerre.

A mida que avançaven els minuts el ritme de partit s’ha anat venint avall. L’Europa controlava la pilota i el Balaguer esperava als contraatacs però cap dels dos conjunts aconseguia fer una arribada amb cara i ulls. Abans del descans només hi ha hagut una acció destacada. Una jugada de combinació entre Delmàs i Segalés dins l’àrea rival que ha acabat amb el 9 gracienc a terra en una acció que el col·legiat no ha considerat infracció però que l’estadi ha reclamat amb intensitat.

Segona part: Un gol i cap a casa

La tònica de la segona meitat ha estat exactament la mateixa que la de la darrera mitja hora dels primers quaranta-cinc minuts, amb un Europa dominant la pilota i un Balaguer capficat en defensa però sense jugades de perill. La primera ocasió ha estat la del primer gol vermell. Al minut 72, Ermengol ha rebut una centrada absolutament sol al segon pal i ha fet el 0-1 que ha derribat la moral dels graciencs. Només un minut més tard, Peque ha vist la targeta vermella directa després de caçar pel darrere un jugador rival a la zona del mig del camp a tan sols dos metre de la posició de Luis Pablo Querol, que no ha dubtat en expulsar al jugador.

Amb 10 homes l’Europa ha volgut tirar d’èpica, però amb cames i el cap cansats els homes de Pedro Dólera no han pogut fer front al gol visitant tot i no deixar d’intentar-ho fins al final. Al minut 80, Nils ha tingut la més clara. S’ha quedat sol davant de Nogués, dins l’àrea petita, però el seu remat ha marxat creuat. A l’últim minut del descompte i sense res més a perdre, Rafa Leva ha pujat a rematar una falta a favor, però en el refús, amb una pèrdua de pilota Gatell, el Balaguer ha aprofitat per materialitzar el segon, obra d’Òscar Imaz, al minut 94, des del mig del camp i amb la porteria totalment buida.

Al final, salvació virtual pel conjunt de La Noguera que ha sabut jugar el seu partit i aprofitar-se de la crisi per la que navega l’Europa, que pot quedar encara més tocat després del partit d’aquest matí si la junta directiva accepta la dimissió del tècnic, Pedro Dólera.

El podi del partit:

1.- Delmàs (CE Europa):
Una vegada més, i complint el seu partit número 201 amb l’escapulada, el capità europeista ho ha donat tot per aconseguir frenar la caiguda en picat del seu equip. Ha estat a punt de fer un gol i ha participat fins al darrer sospir en totes les tasques ofensives dels graciencs.

2.- Segalés (CE Europa):
El davanter local només ha jugat 45 minuts, però probablement hagin estat els seus millors minuts des de mitjans de temporada. Ha anat a totes en cada pilota que rebia i de no ser pel criteri arbitral podria haver estat el causant d’un penal molt important pel conjunt visitant.

3.- Ermengol (CF Balaguer):
El killer dels de La Noguera ha tornat a marcar i, a més a més, ha tornat a ser un gol decisiu. Sense la seva presència en atac i el seu encert de cara a porteria el resultat podria haver estat molt diferent.
La fitxa del partit
  • CE Europa: Rafa Leva; Aitor Olmo, Alberto, Cano, Gatell; Iván Álvarez, Valderás, Guzman; Delmàs, Rovira (Nils, 60′) i Segalés (Peque, 46′).
  • CF Balaguer: Nogués; Usall, Domi, Egea, Xavi Gràcia; Giribert, Gabernet, Benet, Figuerola (Ciruela, 77′); Ermengol (Isaac, 88′) i Jony Fernández (Òscar Imaz, 74′).
  • Àrbitre: Pablo Querol. Ha ensenyat targeta groga als locals Cano, Delmàs i Iván Álvarez i als visitants Giribert, Gabernet i Figuerola. Ha amonestat amb targeta vermella directa el local Peque (74′).
  • Gols: 0-1, Ermengol (72′); 0-2, Òscar Imaz (90+4′).
  • Incidències: 700 espectadors al Nou Sardenya.