dimecres, 11 d’abril del 2012

Una petita passa per a l’home, una gran passa per al futbol català

 Podeu llegir 'O el jugador o la pilota', el meu espai d'opinió setmanal a LaJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

Una petita passa per a l'home, una gran passa per al futbol català

El passat diumenge la selecció catalana de futbol amateur, la màxima a nivell de futbol català oficial, es va proclamar campiona de la fase estatal de la Copa de Regions UEFA i el que és més important va aconseguir, per primera vegada a la història, els bitllets cap a la veritable competició, la que enfrontarà els nostres amb la resta de seleccions europees.

Lamentablement, aquesta gesta no ha tingut el ressò mediàtic que per importància mereixeria, però ni així es pot ofuscar la grandesa de la fita. El que ha aconseguit el grup dirigit per Toni Almendros és històric. Per primer cop, la selecció catalana disputarà un campionat oficial lluny de la península ibèrica. Això suposa una oportunitat única per donar-se a conèixer i fer-se sentir. A més a més de viatjar amb una senyera pel vell continent a animar la nostra selecció, la de veritat, que per amateur que sigui, ara mateix és la més oficial de totes.

Si ens omplim la boca amb proclames per a que les seleccions catalanes puguin disputar tornejos a nivell internacional sense cap obstacle i cridem als quatre vents que amb Xavi, Fàbregas i Verdú seríem candidats a tot, podem demostrar tot aquest patriotisme donant suport a Cárdenas, Granell o Toni Texeira.

El camí que ara haurà de completar la selecció serà dur, molt dur, i tot i que ja s’ha superat una veritable espina que ha costat molt de treure, la prova de foc que vindrà a partir d’ara serà digna d’una lluita acarnissada. Però, passi el que passi d’avui en endavant, el que està clar és que tant els jugadors com l’afició (com tot el poble català) ha de gaudir d’aquest moment, que ara per ara és únic. L’enhorabona, campions, ens heu fet feliços a molts seguidors del nostre futbol modest!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada