dissabte, 21 d’abril del 2012

Garrotada letal (1-2)

Podeu llegir la crònica del Barça 1-2 Real Madrid, fent click en aquest enllaç:

El FC Barcelona ha signat el pitjor clàssic de l’era Guardiola i ha deixat escapar la Lliga a falta de quatre jornades pel final del campionat.

Xavi reclama un córner a Undiano Mallenco // FCB

Primera part: Impresició blaugrana i gol blanc

El Barça ha saltat sobre el terreny de joc amb un plantejament calcat al del partit de la primera volta al Santiago Bernabéu, amb una defensa de tres variable segons la possessió de la pilota. Els blancs també han volgut sortir d’una forma similar amb una incursió en atac de Benzema als 34 segons que Carles Puyol ha tallat amb el francès dins l’àrea de Valdés i a punt d’encarar el porter.

Als homes de Pep Guardiola els ha costat assentar-se sobre el terreny de joc. Tant, que al minut 4 Cristiano Ronaldo ha estat a punt d’obrir el marcador amb un gran remat de cap a la sortida d’un córner que el porter blaugrana ha salvat in extremis amb la punta dels dits. La rèplica local ha estat immediata només dos minuts més tard amb una recuperació amb autopasada inclosa de Dani Alves que s’ha quedat a un parell de metres d’encarar Iker Casillas, que s’ha anticipat molt bé a la carrera del defensa brasiler.

Al minut 17, Pepe ha despenjat la pilota en el tercer córner del conjunt visitant per deixar-la morta davant de la porteria de Valdès i Khedira ho ha aprofitat davant els dubtes de Puyol per empentar-la cap al fons de la xarxa per fer el 0-1. A partir del gol, els blancs han anat abandonant progressivament el joc ofensiu per fer un futbol més pràctic basat en abaixar el nivell de pressió i defensar i rebutjar cada pilota que s’acostava a la porteria de Casillas.

El Barça, massa imprecís, ho ha seguit intentant fins al final dels primers quaranta-cinc minuts, però tot i anar de menys a més només ha tingut una ocasió clara de gol al minut 27 amb una gran desmarcada de Xavi que Messi ha vist com ningú més pot fer-ho i que ha deixat al migcampista sol davant d’Iker Casillas que ha fregat lleument la pilota per enviar el remat del terrassenc per la línia de fons.

Segona part: Poques idees i futbol gris

La segona meitat ha començat tal i com ha acabat la primera. Amb el Barça dominant el control i la possessió de la pilota, però sense idees i amb poca velocitat a l’hora de fer moviments. Al minut 55 Tello ha rebut una molt bona passada de Thiago que l’ha deixat absolutament sol davant Iker Casillas, però ha provat un xut de primeres enlloc de controlar i el seu remat ha marxat als núvols.

El Real Madrid ha jugat amb el temps i els nervis dels homes de Pep Guardiola, que no han gaudit de cap altra ocasió explícita de gol fins al minut 68, amb un xut de Xavi des de la frontal que ha marxat massa creuat. Tot seguit el migcampista vallesà ha estat substituït en favor d’Alexis, que ha revolucionat momentàniament l’ofensiva blaugrana, i al minut 70 ha caçat una pilota fruit del rebot d’una jugada molt enrevessada per rebentar la bola i perforar la porteria blanca i igualar el resultat a l’electrònic.

Quan el barcelonisme encara celebrava l’igualada i ja somniava amb donar la volta a la truita, Mesut Özil, en una jugada de contraatac, ha fet una gran passada cap a Cristiano Ronaldo, que ha guanyat l’esquena de Mascherano i no ha perdonat davant de Víctor Valdés per tornar a avançar-se al marcador al minut 73. La reacció al gol blanc no ha acabat d’arribar tot i tenir la referència d’Alexis Sánchez com a homes més avançat.

Al final, victòria del Real Madrid que ha esvaït qualsevol opció barcelonista per aconseguir la quarta Lliga consecutiva.

Fitxa tècnica

• FC Barcelona: Víctor Valdés; Alves, Mascherano, Puyol, Adriano (Pedro, 73′); Busquets, Xavi (Alexis, 69′), Thiago; Iniesta, Messi i Tello (Cesc, 81′).
  • Real Madrid CF: Casillas; Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Coentrao; Xabi Alonso, Khedira; Cristiano, Ozil (Callejón, 89′), Di María (Granero, 73′) i Benzema (Higuaín, 90+3′).
  • Gols: 0-1, Khedira (17’); 1-1, Alexis (70′); 1-2, Cristiano (73′).
  • Àrbitre: Undiano Mallenco (col·legi navarrès). Ha ensenyat targeta groga al locals Busquets (15′) i Mascherano (85′) i als visitants Pepe (43′), Xabi Alonso (46′), Özil (76′) i Granero (77′)
  • Incidències: 99.252 espectadors al Camp Nou.