dijous, 3 de gener del 2013

L’Europa sua per superar el Balaguer (3-2)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 3-2 Balaguer, fent click en aquest enllaç:

L'Europa sua per superar el Balaguer (3-2)

L’Europa de Pedro Dólera ha hagut de suar de valent per superar un Balaguer molt ben col·locat que s’ha posat per davant al marcador a la primera meitat. La incorporació de Delmàs a la segona part ha estat un factor clau per a la victòria.

Epitié ha fet el gol de la victòria // DAVID GRAU

Els seguidors de l’Europa estaven més que advertits, el tècnic Pedro Dólera feia set dies que repetia la mateixa frase: “El Balaguer és un rival molt difícil”. No li faltava raó. Tot i la bona dinàmica dels graciencs, el conjunt noguerenc estava disposat a trencar totes les travesses i sortir del Nou Sardenya amb algun punt.

El cuer, una autèntica bèstia negra per l’Europa, que ja havia apretat a rivals de renom com l’Olot, no ha posat les coses gens senzilles a un Europa que segueix enratxat i amb la ment molt clara.

Primera part: 15 minuts de bogeria

El partit ha començat molt ben encarrilat per l’Europa, que al minut 2 veia com Óscar Muñoz rematava la pilota a la sortida d’un córner per obrir la llauna i fer saltar d’alegria tot l’estadi. El Balaguer, no s’ha vingut avall i ha convertit aquest gol en un miratge. Amb el marcador advers, els homes de Juanjo Tenorio han provat sort al davant i, en una errada defensiva dels locals, Adrià ha estat el més llest per quedar-se amb la pilota i batre Rafa Leva per empatar el partit quan tot just corria el minut 9 d’encontre.

L’Igualada ha donat ales als vermells i, només 3 minuts després, Iban Parra ha fet una gran jugada que ha culminat enviant la pilota directament a Adrià, que per segona vegada aconseguia batre el porter local i donar la volta al marcador. 1-2 i les paraules de Pedro Dólera ressonaven dins el cap de tots els seguidors europeistes. Els graciencs han provat de refer-se, però el Balaguer, molt ben situat al darrere, no ha posat les coses fàcils. A la mitja hora de partit a punt ha estat de fer l’ensurt encara més majúscul, quan Sergi ha aconseguit rematar dins l’àrea. El xut, però, ha marxat massa alt.

Abans del descans, l’Europa podria haver igualat el marcador en una acció amb dos remats seguits. Després d’una jugada de banda de Diego, la pilota ha caigut als peus de Guzmán que ha xutat a trencar, però la pilota s’ha estavellat al cos del porter de tal manera que el rebot ha afavorit Valderas, qui no ha tingut sort en segona instància.

Segona part: Delmàs lidera el despertar local

La represa ha començat amb un canvi d’aires totalment diferent. Delmàs ha entrat al terreny de joc enlloc de Mañosa, per tal d’aportar més aire a un equip que no trobava solucions a la zona de creació i, el canvi ha estat un encert. El porter balaguerí ha vist com els davanters locals començaven a assetjar la seva porteria. La primera arribada clara ha estat un remat de Guzmán que Nogués aconseguia blocar sota pals. Però pocs minuts després, quan l’electrònic marcava el 54, Óscar Muñoz ha aconseguit marxar de tota la defensa rival i servir la bola en safata a Guzmán, que només l’ha hagut d’empentar per fer l’empat.

Amb el 2-2, l’Europa ha tornat a respirar i al minut 60, Óscar Muñoz ha tingut la remuntada a les seves botes. Després que Camacho aconseguís arribar a la línia de fons per banda i centrar quasi a la línia de gol, el davanter no ha estat encertat i el seu remat ha xocat contra el travesser. L’Europa dominava el partit i no deixava de crear jugades, però feia falta un altre rematador dins l’àrea. Al minut 77 Epitié ha entrat al terreny de joc i només set minuts després, el davanter ha rebut, una altra vegada d’Óscar Muñoz, i no ha dubtat a l’hora de rematar. 3-2 i remuntada efectuada per sumar tres punts d’or i assegurar el Play Off durant tot el Nadal.

La fitxa del partit

• CE Europa: Rafa Leva; Aitor Torres, Víctor Duran, Alberto, León; Mañosa (Delmàs, 46′), Guzmán, Valderas (Epitié, 77′); Diego (Rovira, 77′), Oscar Muñoz i Camacho.
  • CF Balaguer: Nogués; Ruben Egea, Giribet, Jony, Jerson, Xavi Gràcia, Adrià (Joan Martínez, 89′), Benet, Iban Parra, Sergi i Isaac.
  • Àrbitre: Pablo Querol (Tortosa). Ha ensenyat targeta groga als locals Valderas, Alberto i Óscar Muñoz i als visitants Ruben Egea, Benet, Isaac i Iban Parra.
  • Gols: 1-0, Óscar Muñoz (2′); 1-1, Adrià (8′); 1-2, Adrià (12′); 2-2, Guzmán (54′), 3-2, Epitié (84′).
  • Incidències: 600 espectadors al Nou Sardenya.