L'Europa atropella el Terrassa (2-0)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 2-0 Terrassa, a lajornada.cat

El conjunt escapulat s’ha imposat amb fermesa i sobrietat a un Terrassa que no ha pogut fer absolutament res davant la immensitat del joc local

Óscar Muñoz ha tornat a marcar // ÀNGEL GARRETA

El Nou Sardenya acollia aquest matí un partit que enfrontava a dos conjunts amb una història ben diferent al llarg de la primera volta. L’Europa, que amb aquesta ja suma onze jornades consecutives en zona de promoció i el Terrassa, que no l’ha tastat en tota la campanya.

Els homes de Miki Carrillo necessitaven treure de Gràcia una victòria per començar la segona meitat del campionat amb una dinàmica diferent, que els permetés perseguir les seves aspiracions d’inici de temporada però la duresa del feu gracienc ha estat superior al conjunt vallesà.

Primera part: Domini local

El partit ha començat amb molta intensitat per part de dos equips que tenien la intenció de sorprendre el rival el més aviat possible però, després de tres anades i vingudes consecutives, el centre del camp s’ha hagut d’endurir per evitar la circulació de la pilota cap a la pròpia porteria. Abans d’això, però, el Terrassa ha pogut obrir el marcador al minut 8 amb la seva ocasió més clara de tot el partit. Roca ha rebut una passada a l’espai de Xavi Molist dins l’àrea, però la pressió defensiva no l’ha permès superar Rafa Leva en l’u contra u i ha enviat la pilota a l’exterior de la xarxa.

A poc a poc l’Europa ha començat a madurar el joc i no ha consentit més arribades egarenques. Amb el Terrassa totalment bolcat en tasques defensives gràcies a la pressió dels escapulats, l’afició local s’ha anat animant i ha empentat el seu equip cap al setge a la porteria de Miguel Ángel. Al minut 18, Valderas ha fet el primer remat amb cara i ulls dels homes de Pedro Dólera amb un xut potentíssim des de la frontal que ha acabat marxant fora. Amb un Diego molt incisiu per la banda esquerra els graciencs han seguit creixent i arribant a l’àrea rival fins al punt que han disposat de tres ocasions pràcticament consecutives que ni Guzmán, ni Óscar Muñoz per partida doble han aconseguit materialitzar.

La seguretat defensiva dels locals ha estat tan gran que fins i tot Cano, un dels centrals de l’equip, ha decidit iniciar una aventura per la banda amb la que ha aconseguit pescar un córner pel seu equip. Amb el domini absolut del partit, l’Europa no volia deixar el Terrassa amb tanta vida a la segona meitat i Camacho s’ha inventat una gran jugada individual que ha culminat amb un xut fortíssim des de fora de l’àrea que el porter Miguel Ángel ha hagut de desviar.

Segona part: Consagració gracienca

A la represa semblava que l’escridassada de Carrillo al descans podria ser efectiva sobre el terreny de joc però, després de tres minuts de reescalfament, l’Europa ha tornat a engegar la màquina i no ha perdonat. Al minut 52, Diego ha robat la pilota a la defensa egarenca, quan intentava sortir des del darrere amb el control de l’esfèric, i s’ho ha manegat com ha volgut per entrar dins l’àrea i plantar-se davant el porter, afusellar-lo i obrir la llauna.

Tot i l’1-0, el conjunt escapulat no ha a afluixat i ha seguit collant ben amunt per evitar un canvi radical en el partit que permetés als vallesans rondar la porteria escapulada. Al minut 56 Guzman ha pogut fer el segon en un u contra u amb Miguel Ángel, que el porter ha aconseguit treure amb els peus. Quatre minuts més tard ha estat el Terrassa qui ho ha pogut intentar a pilota aturada, però la falta servida per Roca s’ha perdut per damunt del travesser.

Al 62 ha arribat la premonició del 2-0. Óscar Muñoz ha aconseguit rematar la pilota a la sortida d’un córner, però l’esfèric ha marxat alt. Poc minuts després, al 69, Camacho ha rematat davant de Miguel Ángel, qui ha refusat la pilota i, en segona instància el mateix Camacho ha aconseguit caçar el refús escorat per centrar la pilota a Óscar Muñoz, que només l’ha hagut d’empentar amb l’escut per eixamplar l’avantatge en el marcador i, pràcticament, sentenciar el partit.

En els darrers 20 minuts de joc, els homes de Pedro Dólera han acabat d’adormir el ritme de joc per evitar les embranzides d’un Terrassa molt ferit però que ha intentat espantar a Rafa Leva amb pilotes penjades a la seva àrea. Al final, però, victòria majúscula d’un Europa que continua signant autèntics partidassos al Nou Sardenya.

La fitxa del partit

• CE Europa: Rafa Leva, Édgar, Víctor Duran, Cano, León, Javi Lara, Camacho, Valderas, Óscar Muñoz (Rovira, 80′), Guzman (Alberto, 82′) i Diego (Romero, 74′).
  • Terrassa FC: Miguel Ángel, Mario, Barriendos (Alberto Garcia, 46′), Roca, Céspedes (Joan Roig, 58′), Molist, Fran Grima, Pugui, Àlex Fernández, Ramon Suárez (Vinuesa, 65′) i Montoro
  • Àrbitre: Pazo Mora (Baix Llobregat). Ha ensenyat targeta groga al local Óscar Muñoz i als visitants Alberto Garcia, Mario i Ramon Suárez.
  • Gols: 1-0, Diego (52′); 2-0, Óscar Muñoz (69′)
  • Incidències: 1000 espectadors al Nou Sardenya