diumenge, 15 de setembre del 2013

Setmana de reaccions

Imagen no disponible
LA MUNTANYESA HA TORNAT A SUPERAR L'EUROPA // ÀNGEL GARRETA - REM Images

Jornada de duels interessants i emocionants la cinquena d'aquesta Tercera Divisió, que no s'atura. La Muntanyesa de Manolo González ha aconseguit el que la primera jornada ningú s'imaginava: situar-se líder en solitari a la classificació amb ple de punts. Ni l'Europa, un dels conjunts favorits de la categoria, ha pogut fer front als de Nou Barris. Al Vallès, en el derbi comarcal entre Rubí i Terrassa, els penals decidien el resultat, amb remuntada egarenca inclosa. A Figueres, Vilatenim ha tornat a caure, aquest cop a mans d'un Cornellà que es mostra intractable i no ha tornat a perdre des de la desfeta al Nou Sardenya la jornada 1.

MUNTANYESA 1-0 EUROPA (1-0, Nils Puchades)

15 de 15. Un terç dels punts necessaris per la salvació (sobre la teoria). La Muntanyesa ha començat la temporada com un tro i avui ho ha tornat a demostrar. Si fins ara algú encara tenia algun dubte de la força de l'equip de Nou Barris ja l'ha pogut esvair. Els homes de Manolo González han fet una feina molt intensa sobre la gespa per superar l'Europa i situar-se, ara sí, com a líders en solitari de Tercera. Ni la recerca del domini de la pilota, els remats a l'interior de l'àrea de Tato o la pilota aturada servien als graciencs per foradar la porteria local i esgarrapar algun punt de La Bombonera de Nou Barris. Un camp que, avui més que mai, feia honor al seu nom popular. El derbi d'aficions a la graderia ha sumat també sobre el terreny de joc i li ha donat al partit un aire més èpic i emocionant gràcies al suport que escapulats i groc-i-negres rebien des de la tribuna. La Monta, que trobava l'1-0 al primer minut de partit, es quedava amb 10 homes al minut 55, després que el golejador, Nils, veiés la segona targeta groga. Però ni amb superioritat numèrica l'Europa aconseguia fer la passa endavant necessària per superar la muralla local, que avui ha resultat indestructible.
Hem seguit el partit en directe al Twitter de @Gol_Cat

MontaEuropa
LA PRESSIÓ LOCAL HA ESTAT MOLT INTENSA DURANT TOT EL PARTIT // ÀNGEL GARRETA - REM Images

FIGUERES 1-3 CORNELLÀ (0-1, Joel; 1-1, Adrià Serra; 1-2, Baruc; 1-3, Matamala)

Vilatenim no aconsegueix lluir com la temporada passada. Després de la recuperació figuerenca amb dues victòries consecutives davant de Terrassa i Masnou, avui els homes de Xavi Punsí han topat contra el Cornellà de Jordi Roger, que segueix imparable i ja suma la seva quarta victòria consecutiva. El conjunt verd colpejava primer, al minut 8 gràcies a un gol obra de Joel que servia per encarar un partit que no semblava senzill pels visitants. Abans del descans Adrià Serra aconseguia igualar el marcador i tranquil·litzar els ànims empordanesos, però Baruc ha tornat a fer acte de presència per a que el Cornellà tornés a manar. A la segona meitat, quan més semblava que podia arribar el gol local, que jugava amb el hàndicap de la lesió de Guillem Cornellà, Matamala sentenciava el partit. Així doncs, els blanc-i-blaus segueixen amb 6 punts a la classificació, mentre que els del Baix Llobregat fan una passa de gegant i ja en sumen 12, els mateixos que l'Europa.
Seguiment via La Xarxa

ASCÓ 1-0 MASNOU (1-0, Genís)

Torna a colpejar l'Ascó, que ja suma la serva tercera victòria en aquest retorn a la Tercera Divisió i segueix sense conèixer la derrota. Un gol de Genís al minut 14' de partit era suficient pel conjunt de la Ribera d'Ebre, que dominava el joc durant la major part del partit a costa d'un Masnou que, tot i no rendir-se i cercar la iniciativa del partit durant bona part del segon temps, no trobava la forma de marcar. Ni tan sols de penal, ja que al minut 69' Chiné aturava una pena màxima picada per Pere. D'aquesta manera, doncs, els maresmencs sumen la seva segona derrota consecutiva i hauran de buscar la reacció el cap de setmana vinent a casa davant un rival molt complicat, el Rubí de Martí Cifuentes.
Seguiment via fcasco.com/directe

AscoManlleu
L'ASCÓ SEGUEIX AVANÇANT AMB PAS FERM // FCASCO.COM

RUBÍ 1-2 TERRASSA (1-0, Ernest -p-; 1-1, Pedro -p-; 1-2, Pedro -p-)

El derbi dels penals. Així és com es podria descriure l'encontre rocambolesc que s'ha viscut aquesta tarda a Can Rosés. Els rumors que Miki Carrillo podia deixar de ser aviat el tècnic del Terrassa han incrementat quan Ernest aconseguia fer l'1-0 des dels onze metres. La pressió podia haver augmentat quan Montoro, al minut 67, fallava un penal que hauria significat l'empat. Però pocs minuts després, Pedro, per partida doble, aconseguia donar la volta al marcador gràcies a dos penals que deixaven el Rubí amb 10 homes i feien respirar l'entrenador egarenc, que ja ha aconseguit la segona victòria de la temporada i es queda a tan sols tres punts de la zona noble de la classificació, només dos per sota del seu rival comarcal, el Rubí, que en suma 10.

SANTFELIUENC 1-1 PALAMÓS (1-0, Pere; 1-1, Chicho)
Només van ser necessaris disset minuts a Les Grasses per veure tots els gols de l'encontre. El Santfeliuenc s'avançava al marcador al minut 9, gràcies a un gol de Pere que semblava encarar bé el partit pels locals, però poc després era Chicho qui trobava porteria per empatar l'encontre i restablir l'empat. Un resultat que deixa el Santfeliuenc amb 10 punts i una molt bona situació a la taula, fins i tot per davant d'un Palamós que, a priori, era més favorit que els del Baix Llobregat, i que la setmana vinent torna a casa per enfrontar-se a una Grama molt tocada i que ben segur buscarà ressorgir davant el degà de Catalunya.
Seguiment via @palamoscf

CERDANYOLA DEL VALLÈS 1-1 CASTELLDEFELS (1-0, Cuadras -p-; 1-1, Cano)

Empat entre Cerdanyola i Castelldefels, en un partit que es mostrava molt igual durant el primer temps, però que un penal transformat per Cuadras posava del cantó local. A la segona meitat, amb el conjunt mariner duent el pes del partit, els jugadors visitants trobaven el premi gràcies a un gol de Cano al minut 88 que servia per posar les taules a un marcador que ja no es mouria més. Amb aquest resultat, el Castelldefels suma el seu segon punt de la temporada i haurà d'esperar, com a mínim, una setmana més per aconseguir una victòria. El seu proper rival serà el Manlleu de Jordi Dot, que viatjarà fins Els Canyars cercant també els tres punts. Pel seu cantó, el Cerdanyola de Toni Carrillo visitarà el Nou Sardenya i no ho tindrà fàcil davant un Europa que voldrà recuperar el camí de la victòria després de topar contra la Muntanyesa a Nou Barris.
Seguiment via La Xarxa i @CERDANYOLAFC

DaniFernandez_Castelldefels
EL CASTELLDEFELS TORNA A SUMAR // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.com

VILASSAR DE MAR 2-2 RAPITENCA (1-0, Joan Vives; 2-0, Vicente; 2-1, Pol Bladé; 2-2, David López)

Empat al Xevi Ramón amb remuntada sobre la botzina de la Rapitenca. Semblava que el conjunt vilassarenc podia aconseguir la primera victòria de la temporada. El gol de Vicente al minut 73' feia pensar que l'avantatge era suficient pels del Maresme com per sumar els tres punts, però els gols del conjunt ebrenc als minuts 80' i 92' trencaven les esperances d'un equip que no acaba de treure el cap i es manté a la segona meitat de la classificació amb tan sols tres empats i dues derrotes. Pel seu cantó, la Rapitenca, segueix avançant i ja suma set punts després de dues derrotes consecutives.

GRAMENET 1-3 VILAFRANCA (0-1, Boira; 0-2 Santi Triguero; 0-3 Santi Triguero; 1-3, Javi González -pp-)

Ja guanya el Vilafranca, que ha aconseguit fer un salt important a la classificació amb l'estrena golejadora de Santi Triguero. Els penedesencs han passat per damunt d'una Grama que segueix sense trobar la tecla adequada i continua vivint en zona vermella. Dos gols abans del descans i el de la sentència al minut 62' aconseguien calmar els ànims en un Vilafranca que, tot i jugar amb inferioritat durant 25 minuts (i amb 9 jugadors des del 72), no deixava escapar un partit que ha tenyit Can Peixauet amb els colors de la senyera vilafranquina. La propera setmana, els homes de Delfí Ferreres se les hauran de veure amb la Muntanyesa, que buscarà fer un 18/18, mentre que la Grama cercarà la primera victòria de la campanya a Palamós.
Seguiment via Lluís Montaner (@lapreviafcv)

POBLA DE MAFUMET 2-0 SANTBOIÀ (1-0, Dani Iglesias -pp-; 2-0, Juanito)

Victòria de la Pobla en un dels duels amb més urgències de la jornada. El filial grana arribava al partit en les mateixes condicions que el seu rival, el Santboià d'Alberto Fernández, amb 1 sol punt en 4 jornades i les presses al darrere. Però com passa sempre en aquest tipus de partits, els nervis i detalls acaben sent decisius i els tarragonins aconseguien els tres punts gràcies a un gol en pròpia porta de Dani Iglesias i un altre de Juanito, després de la lesió del jugador visitant Javi Calvo, a la mateixa jugada. Amb només 3 gols a favor i 8 en contra, el conjunt de Sant Boi de Llobregat queda força tocat i necessita una resurrecció el proper cap de setmana amb la visita d'un Figueres que no ho posarà fàcil. El filial del Nàstic, pel seu cantó, ja respira una mica més i tractarà de mantenir-se la propera setmana en el desplaçament a La Bòbila de Gavà.
Seguiment via @FClubSantboia

MANLLEU 0-1 GAVÀ (0-1, Grau)

Ha saltat la sorpresa a Osona. El Manlleu ha estat incapaç de superar els joves jugadors del Gavà d'Albert Poch, que veien com un gol de Grau a pocs minuts pel final els donaven una victòria molt important a la vora del riu Ter. El conjunt de Jordi Dot era superior durant bona part de l'encontre i semblava que, si algú havia de marcar, aquest era el conjunt local, però una jugada de contraatac aconseguia trencar l'empat en favor dels blaugranes. Un gerro d'aigua freda pels osonencs que la propera jornada viatjaran a Castelldefels, a casa d'un equip força necessitat.