Imagen no disponible
L'ASCÓ HA CELEBRAT EL GOL DE L'EMPAT COM UNA VICTÒRIA // IRIS SOLÀ

S'apreta encara més la Tercera Divisió que, tot i tenir un líder una mica més destacat que fa una setmana, veu com la batalla per les primeres places es va reduïnt en el nombre de punts i cada cop són més els equips que poden donar la campanada en una temporada que serà molt llarga i on encara queda molt a dir.

VILAFRANCA 1-2 EUROPA (0-1, Javi Sánchez; 0-2, Rovira; 1-2, Valerio)

Sisena victòria consecutiva de l’Europa, que s’aferra al liderat per no deixar-lo anar i eixamplar encara més la distància vers els seus perseguidors més immediats. Javi Sánchez era l’encarregat d’obrir el marcador al minut 10 de partit gràcies a un remat de cap a la sortida d’un córner que Marc Ramírez no era capaç d’aturar. Només vuit minuts més tard, Ramón Rovira augmentava l’avantatge gracienc al marcador, que il·lustrava la superioritat visitant durant la primera meitat. A la represa, però, el Vilafranca creixia per no deixar escapar els punts del seu camp i Valerio retallava distàncies al minut 55. Fins al final de l’encontre, els penedesencs eren capaços de posar contra les cordes un Europa diferent al dels primers 45 minuts i que ha acabat amb 10 homes després de l’expulsió de Cebri al temps d’afegit, però que no ha sucumbit a l’ofensiva local per seguir líder per segona setmana consecutiva. El Vilafranca, pel seu cantó, segueix a la zona mitja de la taula amb 19 minuts.
Seguiment via @CEEUROPA

MUNTANYESA 1-1 ASCÓ (1-0, Amantini; 1-1, Virgili)

Empat in-extremis de l’Ascó a Nou Barris que permet als de la Ribera d’Ebre mantenir-se a la segona posició assolida la setmana passada. Els jugadors de la Monta saltaven al terreny de joc pensant en guanyar la partida al conjunt asconenc, que se situava (i se segueix situant) un punt per sobre dels groc-i-negres. Però sorprenentment eren els visitants el que, a partir del xiulet inicial, començaven a dominar el joc i a tancar els barcelonins al seu propi camp amb un joc ofensiu molt agressiu. A poc a poc, però, la Monta ha recuperat la consciència i s’ha posat les piles per no trobar-se amb un gol en contra massa aviat. Aquesta reacció ha resultat positiva quan al minut 11 Amantini rematava de cap una pilota dins l’àrea que es convertia en l’1-0. Amb el gol, els locals feien una passa endavant a la recerca d’una acció que servís per eixamplar distàncies, però els de Miguel Rubio no s’han volgut fer petits i han provocat l’alternança de domini durant la primera meitat. A la represa, la tònica seguia sent la mateixa tot i que amb un punt més de duresa en el joc. La Monta, molt ben replegada no permetia a l’Ascó trobar el forat que el permetés superar Tato gràcies a les bones accions defensives. Això obligava els verds a avançar línies i deixar espais al darrere que a punt han estat de costar tots els punts en un parell d’ocasions de Roland que no trobaven porteria. Ja al temps d’afegit, Canadell ha centrat una pilota al pal llarg que Virgili aconseguia rematar per empatar l’encontre i endur-se un punt cap a la Ribera d’Ebre.
Al final, doncs, empat a 1 entre dos equips que han demostrat per què són en places de Play-Off i que deixen de seguir, momentàniament, l’estela del líder.
Hem seguit aquest partit en directe des del compte de @Gol_Cat

TERRASSA 3-1 SANTBOIÀ (1-0, Juancho; 2-0, Sergi Pérez; 3-0, Romo; 3-1, Jordi Martínez -p-)

Victòria del Terrassa a l'Olímpic per mantenir-se en places de Play-Off i beneficiar-se de l'empat entre Muntanyesa i Ascó per acostar-se a un triumvirat que és a punt de desfer-se. Juancho era l'encarregat d'obrir la llauna a la primera meitat i posar els egarencs per davant en el marcador en una jornada molt important pels de Miki Carrillo. A la represa, Sergi Pérez ha eixamplat distàncies al minut 61 per segellar una victòria que no ha perillat i que torna els somriures a la ciutat vallesana, en la que sembla que pot ser, per fi, la seva gran temporada. Abans del final, als darrers minuts els egarencs colpejaven una última vegada abans que Jordi Martínez, de penal, posés una mica de maquillatge al marcador. Amb aquest resultat, el Santboià d'Alberto Fernández es queda amb 15 punts i se situa a tan sols 1 punt d'un descens que aquesta setmana tanca el Gavà.
Seguiment via La Xarxa

RUBÍ 2-0 FIGUERES (1-0, Roger Peña; 2-0, Dani Muela)

Torna a guanyar el Rubí i ho fa a costa d’un Figueres castigat per la despesa física del partit de Copa Catalunya de dimecres. Els homes de Martí Cifuentes tornaven a dur l’alegria a Can Rosés amb una victòria que no començava a materialitzar-se fins a la segona meitat, quan Roger Peña obria el marcador al minut 53. Un marcador que es mantenia tot i la superioritat rubinenca pràcticament fins al final quan, al minut 89, Dani Muela esgarrava qualsevol esperança figuerenca per puntuar i feia el 2-0. Amb aquesta derrota, els empordanesos perden una oportunitat d’or de quedar-se a un tir de pedra de la zona de promoció i, queden ara situats ara a 9 punts del 4t classificat enmig d’un mar d’irregularitats.

RubiFigueres
EL RUBÍ HA ESTAT MOLT SUPERIOR AL FIGUERES // UEFIGUERES.CAT

MASNOU 2-0 CORNELLÀ (1-0, Moyà; 2-0, Jonathan Reina -p-)

Sorpresa al Maresme amb la derrota del Cornellà a mans d’un Masnou molt crescut i que constata que ha sabut prendre-li la mesura a la categoria en l’any del seu retorn a Tercera. La bona feina de la plantilla frangiroja furgava avui la ferida d’un Cornellà que sembla no superar el mal moment, tot i mantenir-se prop de la zona noble. A la primera part era Moyà qui obria el marcador gràcies a una falta executada magistralment i, amb l’1-0 al marcador el Cornellà no ha sabut tocar la cara als maresmencs que eren capaços d’aguantar el resultat i eixamplar-lo a pocs minuts del final del partit des dels onze metres.
Amb aquest resultat els de Miguel López sumen ja 20 punts, una xifra important a la jornada 15 per un equip que pensa en la permanència.

PALAMÓS 0-3 CASTELLDEFELS (0-1, Àlex Cano; 0-2, Cervantes; 0-3, Sergi Pastells)

Surt del descens el Castelldefels que, aquest cop sí, ha sabut aprofitar la punxada del Gavà a Sant Carles de la Ràpita per fugir de la zona vermella i treure el cap a la salvació. Només necessitava cinc minuts el conjunt mariner per fer els 2 gols que donaven la victòria als del Baix Llobregat. Primer, Àlex Cano al 64 i, en segona instància, Cervantes al 69 han deixat glaçat l'estadi del Palamós després d'una primera meitat en la que els locals havien dut el tempo del partit. Abans del final, Sergi Pastells arrodonia la victòria amb el tercer gol. Amb aquest resultat els palamosins perden pistonada i no aprofiten la punxada del Cornellà quedant ara a la meitat de la taula amb 20 punts. Curiosament només 5 per sobre d'un Castelldefels que ja és 17è.

PalamosCastefa
EL CASTELLDEFELS DORMIRÀ FORA DEL DESCENS TOTA LA SETMANA // ÀLEX GALLARDO - UECASTELLDEFELS

GRAMENET 0-1 CERDANYOLA (0-1, Ivan Serrano)

Nova derrota de la Grama, que no ha aprofitat el desgast vallesà pel partit de Copa Catalunya de dimecres per fer pagar al Cerdanyola els plats trencats després de la golejada encaixada la setmana passada al Nou Sardenya. Corria el minut 15 de partit quan Ivan Serrano feia l’únic gol del matí a Can Peixauet. Un gol que servia als de Toni Carrillo per endur-se els tres punts cap a Fontetes i agafar aire per sumar ja 19 punts i cercar la tranquil·litat a la zona mitja de la classificació. Pel seu cantó, els colomencs segueixen sent l’últim equip de la taula amb només 9 punts, una xifra que provaran de fer créixer el proper cap de setmana a Manlleu en un desplaçament que sembla molt complicat.

RAPITENCA 2-1 GAVÀ (1-0, David López -p-; 1-1, David Jiménez; 2-1, David López -p-)

Victòria important per la Rapitenca davant un rival directe com el Gavà en un encontre en el que tots dos hi tenien molt en joc. Després d’una primera meitat amb el Gavà creant força sensació de perill, sense arribar a materialitzar-la en ocasions de gol, David López aconseguia avançar el conjunt local enganyant a Pacheco des dels onze metres. Abans del descans, però, David Jiménez aconseguia empatar el partit sobre la botzina. A la segona meitat, quan semblava que el resultat seria el d’empat a 1 després de 45 minuts d'immobilitat al marcador, els de Sant Carles han tornat a gaudir d’un penal que el mateix David López transformava per fer el 2-1 just abans que el col·legiat assenyalés el final del partit.
Amb aquesta victòria la Rapitenca suma ara 18 punts i supera el Gavà en 4, que segueix amb 14 i, amb la victòria del Castelldefels a Palamós, entra en zona de descens..
Seguiment via Hernán Subirats (@nitgolfa)

VILASSAR DE MAR 1-1 POBLA DE MAFUMET (0-1, Abel Rita, 1-1, Fran Fuentes)

Empat de mèrit del Vilassar de Mar davant d'una Pobla de Mafumet que, tot i començar guanyant no aconsegueix arrencar i escalar posicions a la classificació. Abel Rita encetava el marcador a la primera meitat d'un partit que els vilassarencs no volien acabar perdent. I és que els locals no es poden permetre el luxe de caure derrotats a casa si volen sortir de les places de descens. Un missatge que Fran Fuentes ha entès a la perfecció i que l'ha dut a convertir un autèntic golàs per empatar el partit i salvar un punt pel conjunt maresmencs que arriba, per fi, a la doble xifra i suma ja 10 punts. D'aquesta manera la Gramenet es manté com a últim classificat amb 9, i el Vilassar és 19è a 5 punts de la salvació que avui marquen Castelldefels i Santboià. La Pobla, pel seu cantó, segueix a la zona tranquila amb 19 punts, els mateixos que Cerdanyola i Vilafranca.

SANTFELIUENC – MANLLEU (0-0 al 45’- Ajornat)

L’encontre que enfrontava a Santfeliuenc i Manlleu quedava suspès al descans per culpa d’una averia elèctrica després d’una primera meitat sense gols però amb bon joc per part del dos equips. A falta de confirmació oficial, s’espera que la represa del partit sigui el proper dimecres 11 de desembre.