diumenge, 8 de desembre del 2013

Catalunya torna a fer camí cap a Europa

Imagen no disponible
ABRAÇADA ENTRE COMPANYS EN EL PRIMER PARTIT DE LA FASE DE GRUPS // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.com

Catalunya ha sumat un empat molt positiu davant les Illes Balears i s'ha classificat per les semifinals Estatala de la Copa de Regions UEFA

La selecció catalana ha sortit com un tro al terreny de joc amb la intenció de dominar el joc i encarrilar l'encontre el més aviat possible. I és que als 39 segons de partit Carles Montoro enviava un remat al pal de la porteria illenca. Un primer ensurt pel combinat balear, que veia com el conjunt català començava a dominar-los del primer minut de joc. I és que Catalunya ha dut el pes del joc durant bona part de la primera meitat en la qual ha creat sensació de perill a la zona de joc balear. Els visitants no aconseguien la primera arribada fins al minut 37, quan Crespí aconseguia rematar sobre la porteria d'Íñigo en una arribada per la banda dreta, que el porter aconseguia salvar amb els punys. Una acció que ha donat un bri de força als balears que, tant sols 3 minuts després tornaven a arribar mitjançant Expósito. Però el domini del joc català no ha cessat i, en un córner servit dins l'àrea balear, Uri Escabrós aconseguia rematar la pilota per enviar la bola al fons de la xarxa i fer pujar l'1-0 al marcador just abans del descans.

A la represa han estat els illencs qui no han volgut deixar el partit abans d'hora i, al minut 56, Javier Lacueva ha decidit complicar les coses als homes de Toni Almendros gràcies a una canonada des de la banda dreta, que ha trencat la defensa catalana i ha tornat a posar emoció a un partit que pintava força bé pel combinat nacional. Tot i el gol, els jugadors catalans no s'han fet enrere i, coneixedors que l'empat significava la classificació, han volgut buscar un segon gol que fos pràcticament la sentència per passar a la propera ronda. Guillem Cornellà i Rovira han protagonizat dues accions de perill que, finalment, no han trobat fortuna. Aquesta primera empenta, però, no ha tallat l'ímpetu balear per cercar la victòria i la selecció ha començat a passar els pitjors minuts del partit amb constant sensació de perill illenca. Al minut 67, Vicente Ferrer enviava la pilota al travesser deixant amb l'ai al cor tota l'afició local.
Almendros ha provat de moure fitxes, fent entrar Óscar Muñoz i Pep Caballé, uns canvis que buscaven profuditat i arribada pel conjunt català i que, a poc a poc, han donat una mica d'oxígen als catalans, sense recuperar, però, el domini de la primera meitat. Amb el partit totalment obert, al minut 77 la selecció de les Illes Balears es quedava amb inferioritat numèrica amb de l'expulsió per doble targeta groga a Crespí. L'última, després d'una entrada sobre putxi.

Tot i jugar amb 10 homes, els balears no han semblat notar la inferioritat i el seleccionador català ha fet l'últim moviment des de la banqueta per provar d'aguantar el resultat amb l'entrada de León, en el lloc de Montoro. Un canvi que ha semblat ser efectiu, ja que el marcador no s'ha tornat a moure i l'1-1 final ha donat la classificació a la Selecció Catalana.

Fitxa Tècnica
Catalunya: Iñigo, Joel, Amantini, Cano, Putxi, Munta, Uri Escabrós (Pep Caballé, 66'), Guillem Cornellà, Rovira, Montoro (León, 84') i Quim Solano (Óscar Muñoz, 61')
Illes Balears: Mas, López, García, Cezar, Contreras, Lacueva, Expósito (Sampedro, 46'), Crespi, Nigorra, Ferrer i Gràcia
Gols: 1-0, Uri Escabrós (45'+1); 1-1, Lacueva (56').