Bons torrons i tot per decidir

Imagen no disponible
L'EUROPA RECUPERA EL SEU CAMÍ I ES MANTÉ LÍDER EN SOLITARI // ÀNGEL GARRETA - CEEUROPA.CAT

EUROPA 2-0 TERRASSA (1-0, Cebri; 2-0, Cano)

L’Europa es mantindrà com a líder en solitari durant tot el Nadal i, pràcticament, s’ha assegurat ser el campió d’hivern després de la victòria al Nou Sardenya davant el Terrassa de Miki Carrillo. Els dos equips, aspirants a tot des l’inici de Lliga, sortien al terreny de joc amb dinàmiques ben diferents, ja que eren els escapulats qui creaven més  perill a la porteria contraria. Tanta era la diferència que Cebri, al minut 28 obria la llauna i Cano, al 39 aconseguia fer el 2-0, que ja no es mouria més del marcador i que deixa tres punts d’or a la Vila de Gràcia.
Els homes de Pedro Dólera tanquen un esplèndid 2013, líders en solitari de Tercera Divisió i amb un Play Off a les esquenes, 12 anys després d’haver disputat el darrer. Pel seu cantó, el Terrassa, acaba l’any fora de la zona de promoció i és sisè, amb 31 punts.
Seguiment via @CEEUROPA

ASCÓ 1-1 SANTFELIUENC (0-1, Maldo; 1-1, Genís)

Empat a 1 entre Ascó i Santfeliuenc en una mostra més de la igualtat que hi ha aquesta temporada a la categoria. Els asconencs sortien al terreny de joc amb la idea de guanyar i dormir líders per pressionar l’Europa el diumenge, però el rival no era senzill i així s’ha demostrat.
A la primera meitat, els homes de Miguel Rubio aconseguien fer més arribades a l’àrea rival que no pas el seu rival, però la falta d’encert dels davanters feia impossible arribar al descans amb un resultat diferent a l’inicial. A la represa, amb el conjunt local apretant un pèl menys que durant els 45 minuts, els de la Ribera d’Ebre es veien sorpresos pel gol d’Edgar que aconseguia avançar als del Baix Llobregat al marcador. Amb el 0-1, els blanc-i-blaus es resguardaven al darrere esperant una oportunitat per sentenciar o barrar amb força el gol verd, però al minut 92 i quan ja tot semblava perdut pels locals, Genís aconseguia empatar l’encontre després d’una centrada al segon pal de Canadell.
Al final, empat a 1 entre dos equips que han viscut molt temps a la part alta, però insuficient per fer el salt esperat abans del Nadal, especialment pel cantó asconenc, que no ha aconseguit el liderat i es manté segon, amb 35 punts.
Seguiment via FC Ascó

AscoSanfe
L'ASCÓ HA TANCAT UN 2013 SENSACIONAL // IRIS SOLÀ

MUNTANYESA 2-1 SANTBOIÀ (0-1, Jordi Martínez; 1-1, Roland Garrós; 2-1, Sascha)

Trenca el malefici dels minuts finals la Muntanyesa de Manolo González per tornar a situar-se en places de Play Off amb 33 punts aconseguits durant una primera volta molt treballada. Després d’un primer temps sense gols, Jordi Martínez avançava els de Sant Boi amb un gol al minut 56 que culminava una bona jugada de la davantera local. La Monta, però, no perdia la cara al partit i feia partir als del Baix Llobregat, que veien com als dos darrers minuts primer, Roland Garrós i, després, Sascha Andreu, aconseguien marcar per donar la volta al marcador i donar una victòria balsàmica a l’afició de La Prosperitat que ja s’estava acostumant a veure el seu equip perdre als darrers minuts.
Amb aquest resultat, els groc-i-negres tornen a ser equip de zona noble mentre que els vermells passaran el
Nadal a la setzena posició, amb 18 punts, només un per sobre del descens.
Seguiment via @FClubSantboia

RUBÍ 0-1 VILASSAR DE MAR (0-1, Joan Vives)

Ha saltat la sorpresa a Can Rosés amb un resultat que alleuja el conjunt vilassarenc abans de l’aturada hivernal. Els homes de Martí Cifuentes, que podien haver superat l’Ascó i ser segons a final d’any, s’hauran de conformar amb la quarta plaça (molt meritòria, tot sigui dit), després que un gol de Joan Vives al minut 45
de partit, just abans del descans, deixés el marcador definit i als vallesans incapaços de donar-li la volta.
Amb aquest resultat, els maresmencs segueixen a la penúltima posició però retallen dos punts vers la salvació, que ara és a 5.
Seguiment via La Xarxa

GAVÀ 1-2 CORNELLÀ (0-1, Civil; 0-2, Baruc; 1-2, Masuet)

No perdona el Cornellà a La Bòbila de Gavà per marxar de vacances en un posició immillorable després com han anat les primeres 18 jornades de competició. Civil era l’encarregat d’obrir la llauna al minut 12 de partit i encarrilar l’encontre cap a la victòria verda, tot i que durant la primera meitat, en la qual ja no es veurien més gols, els homes d’Albert Poch aconseguien crear prou perill a base d’arribades. A la segona meitat, el Gavà mantenia la tònica durant els primers 20 minuts, però el Cornellà, capaç del millor i el pitjor,
aconseguia fer el 0-2 mitjançant Baruc Nsué i deixar el partit quasi sentenciat.
Tan sols 2 minuts després, però, al 67, Masuet escurçava distàncies i retornava l’emoció a un partit que podria haver canviat de signe fins al final. Tot i així, però, han estat els de Jordi Roger els que s’han endut els tres punts per menjar-se els ourrons amb calma i tranquil·litat.
Seguiment via @havokcfgava

MANLLEU 1-2 PALAMÓS (1-0, Manel Sala; 1-1, Chicho; 1-2, Javi Revert -p-)

Un altre dels equips que se’n va de vacances amb un somriure és el Palamós que, tot i la baixa del tècnic
Jordi Guerrero, segueix en bona sintonia amb la categoria. El partit, però, començava d’una forma molt diferent a com ha acabat, ja que al minut 32 de partit un dels davanters més en forma del moment, Manel
Sala, obria la llauna per avançar els osonencs a l’electrònic. A la represa, era el Palamós qui tenia més empenta golejadora i aconseguia donar la volta a la truita. Al minut 61, Chicho aconseguia igualar la batalla després de rematar la pilota en una assistència de Revert. I, precisament, Javi Revert, era l’encarregat de fer el segon gol baixempordanès només quatre minuts després, des del punt de penal.
L’1-2 ja no s’ha mogut més del marcador i el degà ha pogut celebrar la seva tercera victòria consecutiva per
situar-se a la setena posició, amb 29 punts, tres més que el seu rival, el Manlleu, que acaba el 2013 vuitè, amb 26.
Seguiment via @palamoscf

POBLA DE FAMUFET 1-0 VILAFRANCA (1-0, Abel Rita)

Victòria de la Pobla de Mafumet davant el Vilafranca en el partit més matiner de la jornada. Els homes d’Ivan moreno aconseguien imposar-se als de Delfí Ferreres  gràcies a un gol d’Abel Rita al minut 89 de partit després que cap dels dos conjunts aconseguís trobar la porteria en els minuts previs i quan el partit
semblava abocat a l’empat. Tot i això, la insistència dels poblencs no cessava en els minuts finals, ja que al 86 Marc Ramírez aconseguia desviar a córner una paràbola de Juanito i tot seguit Bicho rematava al
travesser. Un avís del gol que acabaria arribant només 3 minuts més tard.
Amb aquest resultat el filial grana respirarà tranquil tot el Nadal en una posició còmoda, allunyada del descens, amb 26 punts. El Vilafranca, en canvi, amb 19 punts, només es mantindrà a dos per damunt de la zona vermella.
Seguiment via Lluis Montaner (@lapreviafcv)

FIGUERES 1-1 GRAMENET (0-1, Pau; 1-1, Argi)

Empat a res entre Figueres i Gramenet, que no han aconseguit arribar al final de l’any en la posició desitjada. La Grama, cuer de la categoria, sortia al terreny de joc amb la perspectiva d’aconseguir la tercera victòria de la campanya i anar a descansar amb una mica menys d’ànsia. L’objectiu no pintava malament quan, al minut 18, Pau aconseguia fer el 0-1 i fer saltar parcialment la sorpresa a Vilatenim, però el Figueres, que també necessitava els  tres punts per no despenjar-se, ha buscat capgirar la situació i, al minut 36, Argi empatava un encontre que ja no veuria més moviments al marcador.
Amb aquest resultat, els colomencs segueixen a la cua de la taula, i a major distància del dinovè, el Vilassar de Mar, que aconseguia guanyar a Rubí. Amb 10 punts en 18 partits, la situació dels de Santa Coloma és més que dramàtica i la salvació queda a 8 punts. Això sí, amb tota una segona volta per millorar pel davant. Pel que fa als empordanesos, la Unió suma ara 23 punts i es troba en terra de ningú: cinc punts per sobre de la permanència i a 10 del Play Off.

FigueresGrama
FIGUERES I GRAMA NO HAN PASSAT DE L'EMPAT // UEFIGUERES.CAT

CERDANYOLA 2-3 RAPITENCA (0-1, Pol Bladé; 0-2, Teixidó; 0-3, Munta; 1-3, Velillas; 2-3, Eduard Soler)

Derrota del Cerdanyola a La Bòbila després de 217 dies (dada de La Xarxa). La Rapitenca ha estat el botxí del conjunt vallesà que ha vist com els ebrencs aconseguien posar-se 0-3 al marcador després dels gols de Pol Bladé i Teixidó a la primera meitat, i de Munta, ja al segon temps. Tot i aquest avantatge tan considerable, ls de Toni Carrillo no s’han donat per vençuts i Velillas aconseguia escurçar distàncies a deu minuts pel final, però tot i el 2-3 d’Eduard Soler, els verd-i-blancs ja no han aconseguit tornar a colpejar els
homes de Teixidó, que s’han endut els 3 punts cap a Sant Carles de la Ràpita.
Amb aquest resultat, el Cerdanyola acaba l’any en tretzena posició amb 22 punts, un menys que la Rapitenca, que en suma 23.

CASTELLDEFELS 1-1 MASNOU (0-1, Èric Blasco; 1-1, Epitié)

Un gol a l’inici del partit i un altre al final han servit a Castelldefels i Masnou per empatar el partit i sumar un punt que deixa els mariners fora de les places de descens, on hi ha caigut el Gavà d’Albert Poch, i al Masnou per assegurar-se una jornada és sense ser al pou, ja que té la zona vermella a 4 punts. Pel que fa a
l’encontre, Èric Blasco era l’encarregat de fer el primer gol del partit al minut 6 després de rebre una passada en profunditat de Dani Fernández. Amb el marcador en contra durant tot el partit el Castelldefels, sense tenir el partit més ofensiu de la temporada acabava trobant la porteria visitant mitjançant Epitié, qui, al minut 90 aprofitava una pilota llarga per empatar l’encontre i segellar un empat positiu pels del Baix Llobregat.
Abans del final, el propi Epitié ha estat a punt de fer el 2-1 però el porter Aliaga l’aconseguia evitar gràcies a