divendres, 3 de gener del 2014

Sant Tornem-hi! (Prèvia J19)

Imagen no disponible
TORNA EL FUTBOL DE TERCERA DESPRÉS DE L'ATURADA NADALENCA // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.com




El 2014 ja ha començat a caminar després dels seus primers dies de vida i la Tercera Divisió deixa enrere un curt període d’hibernació per engegar de nou la competició als camps catalans.

La jornada anterior, la 18a, ens va deixar l’Europa al capdavant de la taula, tres punts per sobre del seu més immediat perseguidor: l’Ascó de Miguel Rubio. Muntanyesa i Rubí, amb 33 punts, els mateixos que el Cornellà, tanquen a hores d’ara un Play Off que anirà molt car.

A la part de sota la darrera cita de la primera volta s’obre amb la mateixa emoció que a dalt, amb Gavà, Castelldefels, Santboià i Vilafranca lluitant per evitar l’única plaça de descens que podria veure’s variar diumenge a la nit, ja que ni Gramenet ni Vilassar de Mar abandonaran la zona vermella abans de la segona volta.

Abans de rebre, però, als últims 19 caps de setmana de lliga regular, cal tancar la primera part de la temporada amb 10 partits que significaran molt quan abaixem la persiana al mes de maig.

Aquests són els horaris de la J19:

DISSABTE, 4 DE GENER
16h Rapitenca-Manlleu
17h Cornellà-Castelldefels
18h Santfeliuenc-Rubí

DIUMENGE, 5 DE GENER
11’45h Gramenet-Ascó
12h Santboià-Gavà
12h Masnou-Europa
12h Terrassa-Cerdanyola del Vallès
12h Palamós-Pobla de Mafumet
12’30h Vilafranca-Figueres
12’30h Vilassar de Mar-Muntanyesa

El partit de la jornada és un duel que s’ha fet esperar, però que finalment ha arribat. El Terrassa-Cerdanyola mesurarà als dos germans Carrillo, un a cada banqueta i en lluites ben diferents. Els locals, els d’en Miki (Carrillo), pretenen recuperar la bona ratxa de resultats i les bones sensacions després de caure al Nou Sardenya davant l’Europa i no passar de l’empat a casa en el duel que els enfrontava al Castelldefels fa dues jornades. Amb 31 punts a la taula els egarencs provaran de tornar a fer el salt a la zona de privilegi, tot i que per fer-ho haurien d’aprofitanr una carambola de resultats que, d’altra banda, no sorprendria tal i com està enguany el campionat. (Per entrar a Play Off, el Terrassa necessita guanyar i que entre Cornellà, Rubí i Muntanyesa hi hagi dues derrotes).
Pel seu cantó, el conjunt verd-i-blanc, dirigit per l’altre germà, en Toni (Carrillo), arriba a la cita 9 punts per sota del seu rival comarcal, però amb un marge suficient vers el descens com per no fer saltar les alarmes. Tot i això, els de Cerdanyola necessiten una victòria per treure’s el pes que comporta acumular dues derrotes consecutives (4-2, vs Palamós i 2-3, vs Rapitenca).
Derbi vallesà i enfrontament de germans en el partit destacat de la jornada al qual no li faltaran al·licients quan els jugadors saltin sobre la gespa de l’Olímpic el migdia de diumenge. Necessitat de punts per complir aspiracions i rivalitat, un combinat ideal.

europaterrassa
ELS EGARENCS ES VAN VEURE SUPERATS PER L'EUROPA EN L'ÚLTIM PARTIT DE L'ANY // ÀNGEL GARRETA - CEEUROPA.CAT


També diumenge al matí juga el líder de la categoria, l’Europa de Pedro Dólera que, després de derrotar el Terrassa buscarà mantenir la distància ver la resta de rivals abans de visitar el camp del Cornellà. El rival, però, no ho posarà senzill. El Masnou de Miguel López, un equip irregular però que s’ha mostrat lluitador en el global d’encontres, cercarà la campanada de la jornada noquejant als de la Vila de Gràcia, que, si no han acabat de pair els torrons, patiran davant l’equip maresmenc. Un conjunt afamat de punts i capaç del pitjor i millor, com ja va demostrar derrotant 2-0 el Cornellà a la jornada 16.
Es viurà doncs, un duel interessant que, tot i no semblar complicat pels escapulats, d’entrada, podria dur més feina de l’esperada pels visitants. El davanter masnovenc, Èric Blasco, es retrobarà en aquest partit amb el club en el que hauria d’haver estat la figura de la base al primer equip.

El segon classificat, l’Ascó, viatjarà fins a Santa Coloma del Gramenet, a casa del cuer. L’objectiu és clar: aconseguir una victòria que els permeti seguir pressionant els rivals en la lluita pel títol, molt oberta després de la primera meitat de campionat. Però pràcticament cada temporada, a partir de l’aturada nadalenca, els equips de la zona baixa que es veuen en perill aconsegueixen fer un canvi de xip que els permet sumar més punts. Si la Grama compleix amb aquesta màxima, els de la Ribera d’Ebre podrien veure’s complicar el seu partit tot i que els colomencs han caigut derrotats en 2/3 dels encontres disputats. Aquest diumenge, a més a més, els locals buscaran la seva primera victòria a Can Peixauet, un estadi en el que de moment només han aconseguit 2 punts (dels 10 que acumulen).

asco
ELS ASCONENCS NO VOLEN RENUNCIAR A RES AQUEST 2014 // IRIS SOLÀ


La Muntanyesa, situada a la tercera plaça, també s’haurà de desplaçar aquest cap de setmana a un altre dels camps que habiten la zona de descens. El Xevi Ramon de Vilassar de Mar serà l’escenari d’un duel, a priori, molt desequilibrat. La Monta, que ha viscut en zona de Play Off pràcticament en la totalitat de la temporada, no vol perdre ara aquesta condició d’equip privilegiat i provarà de fer-se forta fora de casa, on enguany ha sumat la meitat dels punts disputats.
Els maresmencs, pel seu cantó, són més forts en territori propi que lluny del seu camp, però els números presentats fins a dia d’avui no són una garantia per ser favorits en les apostes. Després de la victòria la jornada passada a Can Rosés, però, els de Toni Fuentes podrien haver agafat un cop de moral que els permeti fer saltar la banca per començar amb bon peu l’any nou.

Qui no tindrà un partit gens fàcil serà el Rubí de Martí Cifuentes. Els vallesans, molt còmodes a la quarta plaça, hauran de visitar una plaça complicada. El Santfeliuenc, que va signar un 2013 de traca i mocador amb l’ascens a Tercera i la consolidació a la nova categoria amb la permanència ben encaminada, vol seguir el mateix ritme i la primera prova de foc arriba des de Rubí.
Els del Baix Llobregat acumulen tres empats a 1 consecutius, el darrer arrencat d’Ascó, i volen tornar a agafar el mateix aire que els va impulsar a la zona alta durant el primer terç del campionat. Els visitants, que van patir un dolorosa derrota a Can Rosés el darrer cap de setmana de competició davant el Vilassar de Mar, necessiten refer-se del cop per mantenir-se en places de promoció per encarar la segona volta del campionat.

On també torna el futbol en aquest cap de setmana de la vigília de Reis és a Cornellà. Els homes de Jordi Roger compten 33 punts (els mateixos que Muntanyesa i Rubí) i, sense fer soroll, segueixen assetjant el grup capdavanter. Óscar Muñoz està sent la referència ofensiva dels verds en una temporada que ha començat molt diferent al final de l’anterior pel davanter. Baruc Nsué, la incorporació més sonada del mercat estiuenc també està ajudant als baixllobregatins a resoldre partits, els dies en els que està endollat. Tot i això, no només en dos jugadors es basa el conjunt verd i si el Castelldefels vol treure suc del seu desplaçament haurà d’aconseguir mantenir la bona línea de les darreres jornades. I és que, tot i la seva situació delicada (17a posició amb 18 punts, només 1 per sobre del descens), els mariners no perden un partit des del 17 de novembre, quan es van veure superats pel Vilafranca a la jornada 14.
Els punts favorables dels homes dirigits per Lluis Albesa són la seva eficàcia fora de casa, d’on n’han tret 12 del seu total de punts (18). Si la feina defensiva aconsegueix organitzar-se bé i el seu home gol, Alex Cano (5 dianes), no falla podríem acabar la jornada parlant de sorpresa, per bé que l’equip local no es deixarà vèncer tan fàcilment. I encara menys amb una oportunitat d’or per col·locar-se a les places de promoció just abans de rebre l’Europa.

cornella
EL CORNELLÀ VOL INICIAR EL 2014 ASSALTANT EL PLAY OFF // ANDRÉS AYALA - UE CORNELLÀ


Al Baix Empordà viurem un duel de llargues distàncies, almenys, la que haurà de recórrer la Pobla de Mafumet per arribar fins a Palamós la vigilia de Reis. Els locals sumen 29 punts i són a tocar de la part capdavantera (el Play-Off és a 4 punts). Després d’un 2013 que va començar amb el patiment de la permanència la temporada passada i amb l’alegria de la bonança esportiva en l’inici d’aquesta, els palamosins buscaran encarar la segona meitat de la lliga aspirant a tot. Al davant, hi haurà el filial grana, dirigit per Ivan Moreno. Un conjunt en clar ascens després d’un inici convuls. Els tarragonins ja sumen 26 punts (3 menys que el Palamós) i aspiren a treure el cap a la part alta i començar a destorbar els inquilins que enguany no els esperaven.
Viurem doncs, a Palamós, un partit entre dos equips en forma i que miren cap a dalt per poder pensar en positiu quan arribi el tram final d’una temporada en la que, com insistim, pot passar absolutament de tot.

Al Delta de l’Ebre, el partit que obrirà aquesta primera jornada de l’any enfrontarà a Rapitenca i Manlleu, dos equips separats per tan sols 3 punts i que han viscut una primera volta força irregular. Els locals són a la dotzena posició després de sumar 9 dels darrers 15 punts en joc, sense caure derrotats. El Manlleu, en canvi, n’ha sumat 12 en el mateix període de temps i no va fer ple perquè va caure la darrera jornada a casa davant el Palamós.
El jugador a tenir més en compte d’aquest duel és, sense dubte, Manel Sala, golejador del manlleu i actual pitxitxi de Tercera que, gràcies al seu bon estat de forma, ha ajudat als osonecs a sortir d’una crisi que s’havia allargat durant moltes jornades.
Si la Rapitenca no vol veure perillar els punts l’haurà de marcar de ben a prop i fer valer el factor camp i la distància que haurà de recórrer el seu rival fins a La Devesa.

Una mica més al nord, al Penedès, el Vilafranca estrenarà l’any amb un nou entrenador. Delfí Ferreres va ser cessat del càrrec el passat 27 de desembre i Manel Delgado serà l’encarregat d’agafar les regnes d’un equip que lluita per no caure en descens.
Amb el nou tècnic també han arribat al conjunt penedesenc dues cares noves: el defensa Èric Martínez, procedent de la Grama i el davanter Mario, que arriba del Tecnofutbol.
Qui voldrà esgarrar l’estrena local serà el Figueres de Xavi Punsí. Els empordanesos arriben tocats, però amb molta ambició per no cessar en esforços i aprofitar aquest darrer partit de primera volta i tota la segona per lluitar de nou per una plaça més alta. Amb 23 punts i a 10 de la promoció d’ascens, els figuerencs buscaran iniciar l’escalada a costa d’un Vilafranca que, tal i com apunta el company Lluís Montaner, no ha guanyat mai quan ha jugat el dia de la vigília de reis, però tampoc ha perdut cap dels 6 darrers enfrontaments en la primera jornada d’any.

Pol Compte (FIG) - Garreta
EL FIGUERES VOL APROFITAR L'ÚLTIMA OPORTUNITAT PER FER DIANA // ÀNGEL GARRETA - REMimages.com


El duel de la part baixa d’aquesta jornada pot ser dramàtic. Santboià i Gavà lluitaran per no caure en descens i per sortir-ne, respectivament. Els d’Alberto Fernández són a la 16a posició amb 18 punts, només un més que el Gavà d’Albert Poch, que en suma 17 i és el primer equip en caure a la zona vermella.
Per a aquest encontre els de Sant Boi han incorporat un nou home al seu atac. Pedro Bilbao, provinent de la Grama reforçarà el joc ofensiu dels vermells per un segon tram de temporada on hi ha moltes coses en joc.
Pel seu cantó, el conjunt gavanenc buscarà mantenir el cap fred per sortir d’una situació complicada, però en cap cas extrema, degut al gran nombre d’equips implicats. Potser aquesta pot ser la clau d’un partit poc agraït de jugar, però molt important a l’hora de sumar els tres punts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada