divendres, 17 de gener del 2014

Jornada de novetats (Prèvia J21)

Imagen no disponible
CASTELLDEFELS I GAVÀ VOLEN EVITAR SER AL DESCENS // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.com



Molts moviments de mercat a Tercera en la prèvia de la jornada 21 de campionat. Dels deu encontres tan sols un es disputarà en dissabte. Serà el Figueres-Rapitenca que servirà per veure l'estrena de Francesc Cargol a la banqueta empordanesa. Diumenge, Castelldefels-Gavà i Gramenet-Vilassar de Mar són els dos partits que enfrontaran els quatre darrers classificats entre sí.
Mentrestant, Pobla, Manlleu i Palamós intentaran fer un salt important per agafar-se fort al tren de la promoció.

Aquests són els horaris de la J21:

DISSABTE, 18 DE GENER
16'30h Figueres-Rapitenca

DIUMENGE, 19 DE GENER
11'45h Gramenet-Vilassar de Mar
12h Muntanyesa-Santfeliuenc
12h Rubí-Vilafranca
12h Pobla de Mafumet-Terrassa
12h Cerdanyola-Cornellà
12h Europa-Santboià
12h Castelldefels-Gavà
16'00h Manlleu-Masnou
17h Ascó-Palamós

El partit de la jornada no enfronta a dos equips en una situació còmoda sinó tot el contrari. El Castelldefels-Gavà, a banda de portar en sang l'ADN d'un derbi especial al Baix Llobregat serà també el duel entre el 17è i el 18è. D'aquesta manera s'obre un escenari en el que el resultat obtingut serà molt important de cara al 'goal average' particular entre dos equips que estan cridats a patir aquesta temporada.

A més a més, la distància de tan sols 3 punts entre mariners i gavanencs aporta una dosi extra d'emoció a un partit que podria fer canviar les tornes i fer caure el Castelldefels en places de descens, un lloc ocupat ara pel Gavà. Per a més inri, els quatre equips situats just per sobre seu (Santboià, Rapitenca, Cerdanyola i Masnou) tot i tenir partits complicats, no viuran un enfrontament directe i podrien obrir un petit forat vers els baixllobregatins.
A l'anada, encara al mes d'agost, els d'Albert Poch aconseguien imposar-se al conjunt llavors dirigit per Dani Fernández per 2-0 gràcies als gols de David Jiménez i Aitor Sánchez. Un matalàs de gols prou interessant com per no veure's perjudicats pel 'goal average' particular. Però a Tercera tot és possible i el bon moment del Castelldefels, dirigit per Lluís Albesa, sumat al factor camp, obre les portes a una volta de truita en aquest partit de segona volta.
Els locals acumulen cinc empats consecutius i no perden des de la jornada 14, uns números que auguren millora en un equip que lluita per no baixar. A l'altra banda, a Gavà, els blaugrana duen tres derrotes consecutives i volen aturar la sagnia a costa d'un Castelldefels que, tot i no perdre, tampoc aconsegueix guanyar. Una plaça temporal al descens i més de tres punts en joc en el nostre partit destacat.

gavacastefa
EL GAVÀ ES VA ENDUR EL PARTIT DE LA PRIMERA VOLTA // ÀLEX GALLARDO - GallardoPhoto.com


Simultàniament al Castelldefels-Gavà, l'Europa rebrà al Nou Sardenya al Santboià d'Alberto Fernández. A les 12 del matí de diumenge, en directe a través del compte de Twitter de @Gol_Cat, començarà a rodar la pilota al camp del líder en un partit que no serà fàcil pels graciencs, que volen fer bo el punt aconseguit el cap de setmana passat a Cornellà.
Per a aquest partit els de Pedro Dólera comptaran amb la nova incorporació gracienca (probablement encara fora de l'onze), Albert Cuadras, qui reforçarà la defensa escapulada tal i com us explicàvem a dimarts passat. Aquesta, però, no ha estat l'única novetat a Gràcia, i és que el lateral Édgar ha rebut la baixa de la disciplina europeista.
Pel que fa als de Sant Boi, diumenge comença una nova etapa en la que els vermells ja no comptaran amb el davanter Jordi 'el cueta' Martínez. El jugador, que ja s'havia tallat la seva cua característica aquesta temporada, va anunciar entre setmana la seva retirada del futbol per la pèrdua d'il·lusió per seguir jugant. Una decisió avançada, que s'hauria d'haver conegut a final de temporada. A banda de la baixa de Jordi Martínez, els d'Alberto Fernández no podran comptar tampoc amb Manga ni Miki Massana, ambdós en les sessions de l'AFE.
Els locals arriben al partit en un molt bon estat de forma després d'arrencar un punt in-extremis davant el Cornellà (que en podrien haver estat 3) i mantenint la distància de 3 punts vers el segon classificat i de 7 vers el 5è.
Els visitants, en canvi, es troben a la 16a posició amb tan sols 22 punts (quasi la meitat que l'Europa) i en plena lluita per no caure en zona de descens. Una victòria al Sardenya combinat amb l'enfrontament entre Castelldefels i Gavà donaria als baixllobregatins una mica d'aire en una cursa per la que no s'havien preparat.

stboiaeuropa
VICTOR DURAN I ELOI FONTANELLA LLUITEN UNA PILOTA // ÀNGEL GARRETA - CEEUROPA.CAT


El segon classificat i candidat a compartir liderat amb l'Europa és la Muntanyesa. Aquesta diumenge, també a les 12 del migdia, els de Manolo González s'enfrontaran al Santfeliuenc, un club que va començar el campionat com un tro però que ha anat perdent pistonada a mesura que han passat les jornades. Tot i així, els de Sant Feliu es mantenen encara 10 punts per damunt del descens. La mateixa distància a la que tenen el Play-Off.
La Monta va recuperar la segona plaça la setmana passada després de derrotar el Gavà a La Bòbila per 0-2. Aquest resultat, combinat amb la derrota de l'Ascó a Vilafranca, va propulsar als de Nou Barris que no volen cedir i tractaran de mantenir-se forts a casa davant un Santfeliuenc capaç de tot.
Els d'Andrés González van veure com un gol de Bangu al minut 88 s'enduia tres punts de Les Grasses i els deixava amb un pam de nas després de caure a casa davant el Vilassar de Mar, el penúltim classificat. L'equip, però, que s'havia fet fort després d'aguantar davant Rubí, Ascó, Terrassa i Pobla de Mafumet, no aconsegueix una victòria des del passat 3 de novembre, quan van fer saltar Els Canyars a la jornada 12.
Nou setmanes de competició després, els blanc-i-blaus provaran de recuperar el camí de la victòria a costa d'una Muntanyesa que no es deixarà vèncer fàcilment.

Just per sota de la Monta, a tan sols un punt de distància i amb ganes de recuperar el segon lloc trobem l'Ascó. Els de la Ribera d'Ebre tancaran la jornada amb un altre partit interessant. El Palamós visitarà el Municipal asconenc diumenge a les 17h a la recerca de tres punts que acostin als baixempordanesos a un Play-Off que ara només tenen a 4 punts. L'empat contra les cordes aconseguit el cap de setmana passat davant el Figueres pot significar un cop de moral pels palamosins que enguany han decidit treure's tots els fantasmes del damunt i animar una categoria que viu un dels anys de major igualtat.
Al davant, però, el conjunt local dirigit per Miguel Rubio no vol caure per segon partit consecutiu i tractarà de fer-se fort a casa per no veure's pressionat pels seus perseguidors (entre ells el Palamós) i poder dormir una setmana més en places de promoció d'ascens a Segona B.
Un duel interessant amb moltes mirades pendents del seu desenllaç per robar una plaça de privilegi a la classificació.

ascopalamos
ASCÓ I PALAMÓS VAN EMPATAR A LA PRIMERA VOLTA DE CAMPIONAT // IRIS SOLÀ



El darrer dels equips situats a la zona noble és el Rubí de Martí Cifuentes. El conjunt vallesà rebrà un Vilafranca en ple procés de renovació. La incorporació del nou tècnic, Manel Delgado, sembla haver sentat bé a l'entitat penedesenca que acumula dues victòries consecutives amb el davanter Mario en bon estat de forma. A més a més, per aquesta jornada els del Penedès compten amb la incorporació de Daniel Medina. Oriol Molins abandonava el passat dijous la disciplina vilafranquina i Antonio Domínguez fitxava per la Rapitenca.
Pel cantó rubinenc, els locals arriben a l'encontre en un període d'incertesa havent sumat 4 punts dels últims 9 però amb una victòria reforçadora davant la Gramenet el cap de setmana passat. El duel, que a priori pot semblar descompensat per la diferència de 12 punts a la classificació podria quedar reduïda a res si el bon moment dels visitants aconsegueix fer ombra als vallesans que necessiten trobar el ritme que han imposat fins ara per mantenir-se a la part alta.

Fora de la zona de Play-Off hi trobem el Terrassa de Miki Carrillo que diumenge a les 12 visitarà la Pobla de Mafumet. Un viatge llarg davant d'un rival gens còmode que, a més a més, podria acostar-se als egarencs. Així doncs trobem un nou escenari on el 'goal average' serà observat amb lupa pel que pugui passar a final de temporada.
Els locals van superar el Manlleu la setmana passada i volen seguir avançant en positiu per tornar a entrar a la zona noble i deixar clar que segueix ficat a la lluita. A l'altre cantó, la Pobla està gaudint d'un avenç creixent que ha catapultat l'equip de les darreres places a la 9a posició, a 8 punts del Play-Off però amb opcions d'entrar a la lluita si treu endavant partits com el d'aquest diumenge.
Els egarencs són ara cinquens amb 35 punts, sis més que el filial grana, que en suma 29.

A Cerdanyola del Vallès es viurà un altre partit dels que poden deixar anar espurnes. El Cornellà va remuntar l'encontre a la primera volta quan semblava que els vallesans s'endurien el gat a l'aigua i, després de veure com l'Europa li robava un punt la setmana passada, els de Jordi Roger no estan per res i volen fer el salt definitiu cap al Play-Off aquesta mateixa setmana.
El Cerdanyola, però, es vol treure l'espina de la primera volta i amb la categoria molt més viscuda i les noves incorporacions de David López (ex-Rapitenca) i Alan Ávila, provarà de donar la campanada i sumar tres punts més que necessaris per un equip que és a només 6 del descens, marcat pel Gavà.
A més a més, els de Carrillo no guanyen des de la jornada 16 i volen aprofitar el moment de debilitat, en quant a resultats, dels verds que acumulen dos empats consecutius. Curiosament, els seus dos primers empats d'aquesta temporada.

cornellacerdanyola42
ÓSCAR MUÑOZ VA SUPERAR LA DEFENSA VALLESANA AL PARTIT D'ANADA // ÀNGEL GARRETA - REMimages.com




El primer partit de la tarda de diumenge serà el Manlleu-Masnou. Els homes de Jordi Dot es volen refer de la derrota patida el cap de setmana passat davant el Terrassa i necessiten sumar tres punts per tal de no perdre el tren del Play-Off, situat a 8 punts dels osonencs.
Al davant hi haurà el Masnou. Els de Miguel López venen de golejar per 3-0 el Cerdanyola i viatjaran amb la moral i les ganes de puntuar pels aires. Amb 24 punts, però, el Masnou viu una situació un pèl diferent a la del seu rival i buscarà sortir de la zona calenta per no veure's abocat a un final dramàtic quan acabi la temporada.
Els locals esperen veure reconvertit el bon estat de forma que acumulaven les darreres setmanes en una victòria necessària a la vora del riu Ter.

A l'Alt Empordà viurem una jornada d'estrena. El partit, avançat a la resta, es disputarà dissabte a les 16.30h a Vilatenim amb una cara nova important. El passat dimarts, el fins ara entrenador figuerenc, Xavier Punsí, va ser cessat del seu càrrec com a tècnic del primer equip de la Unió i serà Francesc Cargol l'encarregat de dur les regnes del projecte altermpordaès.
Cargol, amb experiència a la categoria va sonar fa unes setmanes per ser el relleu d'Edu Vílchez a la banqueta de l'Olot i va ser l'artífex del Play-Off del Manlleu de fa dues temporades. Un canvi sobtat a Figueres, amb el que el club espera redreçar el camí de l'entitat i començar a mirar a cotes més altes, enlloc d'estar pendents de les places de descens.
El rival en l'estrena del nou tècnic serà la Rapitenca, que haurà de fer el viatge més llarg de l'any per intentar plantar cara als locals i trencar la màxima que assegura que un entrenador nou equival a victòria segura.
Amb 23 punts, només un per sota dels de l'Empordà, la Rapitenca és en plena lluita per evitar el descens i no acaba de trobar la fórmula per sortir d'una zona complicada.
El guanyador, sense dubte, podrà respirar una mica més tranquil.

francesccargol
FRANCESC CARGOL JA ÉS NOU TÈCNIC DEL FIGUERES // ÀNGEL GARRETA - REMimages.com



El darrer partit d'aquesta jornada és el que protagonitzaran els dos darrers classificats. Gramenet i Vilassar de Mar es veuran les cares a Santa Coloma en un encontre que ha de servir als colomencs per no tirar la tovallola i pensar que encara és possible seguir endavant. A 10 punts de la permanència (els mateixos que ha sumat fins ara) el conjunt local necessita la victòria com si fos aigua i l'oportunitat és immillorable.
Pel seu cantó, el Vilassar arriba a l'encontre després de sorprendre al Santfeliuenc a Les Grasses el cap de setmana passat i amb la permanència a 4 punts. Els maresmencs esperen veure's beneficiats pel duel entre Castelldefels i Gavà per tal d'acostar-se, una mica més, al seu objectiu final: seguir un any més a Tercera Divisió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada