diumenge, 5 de gener del 2014

Una primera volta molt divertida

Imagen no disponible
EL SANTBOIÀ S'ALLUNYA DEL DESCENS EN UN PARTIT BOIG // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.com

El 2014 no podia començar millor per a una categoria que cada jornada que passa té més aspirants a fer promoció. Europa, Ascó i Muntanyesa han guanyat els seus partits i són 1r, 2n i 3r en solitari amb 41, 38 i 36 punts. Rubí i Cornellà, empatats a 34 els segueixen de prop mentre que el Terrassa perd pistonada però no els deixa de seguir, amb 32 punts. El Palamós, també amb 32 i el Manlleu, amb 29, volen unir-se a la festa de candidats que demostra la igualtat de la categoria un cop arribat al seu equador.

Per sota, en canvi, Gramenet i Vilassar de Mar s'han complicat la permanència en una categoria que els comença a anar gran mentre el Gavà lluita (i fa 3 gols tot i caure derrotat) per no quedar-se enrere. Santboià i Vilafranca respiren i fan una passa endavant important per evitar formar part d'una lluita on també hi ha entrat el Masnou. El Castelldefels avança a pas de tortuga, però, com a mínim, no deixa de mirar endavant.

MASNOU 0-1 EUROPA (0-1, Javi Sánchez)

Victòria de l’Europa que es manté líder i aguanta la distància de 3 punts vers el segon classificat, l’Ascó.
Un gol de Javi Sánchez al minut 44 de partit, just abans del descans, ha estat suficient per a que els homes de Pedro Dólera s’emportin una victòria d’or d’un escenari complicat com el del Masnou, d’on ningú se’n va sense patir.
Els de Miguel López han intentat, com a mínim, aconseguir la igualada, especialment a la segona meitat, però ni l’Europa ni el vent, molt present durant tot el partit, ha permès que els maresmencs fessin ombra als graciencs, pel que fa al marcador.
Al final, doncs, victòria amb patment dels visitants que signen la millor primera volta de la seva història assolint els 41 punts (que superen els 39 de la temporada passada).
Seguiment via La Xarxa

GRAMENET 0-2 ASCÓ (0-1, Miranda -pp-; 0-2, Genís)

No s’aixeca la Grama i no frena l’Ascó. El conjunt de la Ribera d’Ebre no treu el peu de l’accelerador i torna a sumar de 3 en 3 a costa d’una Gramenet que torna a patir una derrota.
El partit no començava bé pels colomencs que veien com al minut 24 Miranda introduïa la pilota a l’interior de la pròpia porteria, permetent així que els visitants agafessin avantatge al marcador.
El resultat s’ha mantingut durant bona part de l’encontre fins que, al 77, Genís aconseguia enganyar el porter Juanmi per fer el 0-2 i sentenciar l’encontre per seguir a roda d’un Europa que avui també ha guanyat.
Amb aquest resultat la Gramenet segueix a la cua de la classificació i es veu complicar cada cop més una permanència que ja sembla una quimera (tot i que matemàticament estigui a tan sols 9 punts), mentre l’Ascó tanca un retorn a Tercera més que notable.

GramaAsco
LA GRAMA SEGUEIX EN CAIGUDA LLIURE. L'ASCÓ S'AFERRA AL SEGON LLOC // IRIS SOLÀ

VILASSAR DE MAR 0-2 MUNTANYESA (0-1, Sascha; 0-2, Nils)

La Monta ha recuperat la tercera plaça en solitari després de batre el Vilassar de Mar al Xevi Ramon en el darrer partit d’una primera volta. Una primera meitat de campionat en la que el conjunt de Manolo González ha fet molts mèrits per ocupar places de promoció
Sascha Andreu era l’encarregat d’obrir la llauna amb un gol al minut 35 que ha fet pujar el 0-1 al marcador. Aquest resultat s’ha mantingut durant tot l’encontre fins que, al minut 90, Nils Puchades ha sentenciat el matx amb el seu vuitè gol aquesta temporada.
Amb aquest resultat, la part baixa queda exactament igual que a abans que comencés a rodar la pilota. El Vilassar de Mar serà 19è una setmana més amb tan sols 13 punts. Una situació parella a la de la Grama que preocupa els dos conjunts de cara a la segona meitat de campionat.

SANTFELIUENC 1-1 RUBÍ (1-0, Alberto; 1-1, Fontanils)

Empat a 1 entre Santfeliuenc i Rubí en un duel d’equips revelació. Els del Baix Llobregat, que han anat de més a menys en l’inici de campionat volien refer-se de la desinflada que venien patint les darrers jornades. Per contra, el Rubí buscava recuperar el positivisme després de caure davant el penúltim classificat abans de l’aturada.
Després d’una primera meitat sense gols i amb poques ocasions semblava que l’empat seria el gran dominador del partit però Alberto, al minut 64 guanyava l’esquena de la defensa visitant per trencar amb aquesta idea i fer l’1-0. L’alegria local, però, no durava gaire ja que Fontanils aconseguia tornar les taules al marcador només 4 minuts després.
Al final, l’empat ja no s’ha mogut i el Rubí segueix una setmana més en zona de promoció, amb 34 punts. Pel seu cantó, el Santfeliuenc suma ja 27 i tanca una primera volta amb molt bons resultats.
Seguiment via @UERubi

CORNELLÀ 1-1 CASTELLDEFELS (1-0, Óscar Muñoz; 1-1, Cervantes)

El nou any ha començat exactament igual que el final de l’anterior pel Castelldefels, que ja acumula 3 empats a 1 consecutius. Pel Cornellà, en canvi, ha canviat absolutament tot perquè aquest resultat suposa el primer empat del curs pel conjunt verd.
El conjunt local era el dominador de l’encontre durant els primers minuts de partit amb un Castelldefels reculat al darrere, però quan més hi insistien els mariners arribava el gol cornellanenc, obra d’Óscar Muñoz, que rematava la pilota amb el cap directa al fons de la porteria d’August quan corria el minut 33.
A la segona meitat la dinàmica es mantenia pràcticament intacta amb el domini cornellanenc per damunt del Castelldefels. Però quan no es materialitzen les accions de perill en gol et poden prendre els punts i, al minut 83, Cervantes aconseguia batre Íñigo amb un xut al pal curt que suposava l’empat a 1. Un marcador que ja no es mouria més i dóna vida a un Castelldefels que, pas a pas, molt a poc a poc, eixampla distàncies vers el descens, situat ara 2 punts per sota.
Pel seu cantó, el Cornellà, amb 34 punts segueix sense entrar a Play Off, però manté la distància amb el 4t classificat, el Rubí.
Seguiment via @uecastelldefels

cornellacastefa
EL CASTELLDEFELS VA AMARGAR LA TARDA DE DISSABTE AL CORNELLÀ // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.com

TERRASSA 2-2 CERDANYOLA (1-0, Montoro; 1-1, Velillas -p-; 2-1, Juancho; 2-2, Hassen)

Empat en el derbi vallesà i duel entre els germans Carrillo a l’Olímpic de Terrassa. El partit ha començat molt mogut a terres egarenques ja que abans del primer quart d’hora s’han pogut veure dos gols.
Quan corria el minut 10 de partit, Montoro avançava el Terrassa amb un clar avís dels locals per endur-se els tres punts, però només 4 minuts més tard Velillas executava un penal que no ha trobat oposició i s’ha colat al fons de la porteria egarenca.
Ja a la segona meitat Juancho que, amb el d’avui, suma 4 gols, ha fet el 2-1 que donava novament avantatge al conjunt vermell. Un avantatge que semblava suficient fins que Hassen, a les acaballes del partit ha fet acte de presència per fer el 2-2 i salvar un punt pels verd-i-blanc que tornen cap a Cerdanyola amb 23 punts i una notable primera volta.

PALAMÓS 2-1 POBLA DE MAFUMET (1-0, Pugui; 1-1, Abel Rita; 2-1, Toni Cunill)

Qui sí que continua l’any com va acabar l’anterior és el Palamós. Els conjunt baixempordanès no cessa en el seu acostament a la promoció d’ascens i suma ja 32 punts, els mateixos que el Terrassa. Pugui ha obert la llauna al primer temps amb un gol que servia als locals per arribar al descans amb avantatge en el marcador i planificar el segon temps amb major facilitat.
Però només començar la represa, al minut 53, Abel Rita aconseguia igualar l’encontre i fer que tot tornés a començar amb 37 minuts per endavant. El conjunt dirigit per Alfons Garcia, però, no ha abaixat els braços i l’ex-poblenc Toni Cunill ha sentenciat el seu ex-equip amb una diana al minut 82 que ha suposat 3 punts pel conjunt local.
Amb la derrota, la Pobla veu frenat el seu ascens i seguirà amb 26 punts a la meitat de la taula. 9 punts per damunt del descens i 8 per sota del Play-Off.

RAPITENCA 1-4 MANLLEU (0-1, Manel Sala; 0-2, Manel Sala; 1-2, Munta; 1-3, Manel Sala; 1-4, Manel Sala)

Golejada del Manlleu per començar l’any amb un Manel Sala que no ha perdut la forma en l’aturada Nadalenca. El davanter del conjunt osonenc va anotar quatre gols en un partit que el va deixar encara més pitxitxi del que ja ho era.
A la primera meitat, la Rapitenca gaudia de més aproximacions que no pas els visitants però, al minut 26, un xut llunyà de Manel Sala servia als de Jordi Dot per obrir la llauna.
A la segona meitat, el killer d’Osona tornava a fer de les seves i al minut 63 eixamplava distàncies amb el 0-2. Només 8 minuts després, però, Munta aconseguia retallar el marcador i posar l’1-2 per donar emoció a l’encontre. Amb aquest marcador encara calent una altra vegada Manel Sala donava aire al Manlleu amb una tisora que col·locava l’1-3 al minut 74.
Però un hat-tick era poc pel davanter del Manlleu i encara havia d’arribar el quart gol per arrodonir una segona part ideal pels visitants que deixaven amb un pam de nas a la Rapitenca.
Amb aquest resultat el Manlleu segueix acostant-se al Play Off i ja és només a 5 punts de la promoció. Pel seu cantó, els ebrencs seguiran una jornada més amb 23 punts, a la zona mitja.
Seguiment via @EsportsRmanlleu

VILAFRANCA 3-1 FIGUERES (0-1, Guillem Cornellà; 1-1, Santi Triguero; 2-1, Mario; 3-1, Mario)

Victòria del Vilafranca en el debut de Manel Delgado a la banqueta amb doblet del també debutant Mario.
El Figueres s’avançava al minut 22 de partit gràcies a un gol de Guillem Cornellà, però la davantera penedesenca compta enguany amb Santi Triguero, i el davanter no ha fallat aconseguint l’empat abans del descans.
A la represa, el davanter Mario, ex del Tecnofutbol, ha saltat sobre la gespa al minut 57 i, tan sols sis minuts després, ja s’estranava com a golejador. Amb el marcador capgirat els locals han respirat veient que el més difícil ja estava fet i, com si avui fos el dia pels escollits, una altra vegada Mario aconseguia sentenciar l’encontre amb el 3-1 al minut 86 de partit.
Amb aquest marcador els de Manel Delgado s’enduen tres punts d’or que els deixen cinc per damunt del descens que marca el Gavà amb 17. Pel seu cantó, el Figueres, es veu immers també en la lluita del patiment i haurà de començar a treure partits endavant si no vol veure’s caçat pels que eviten el descens.

SANTBOIÀ 4-3 GAVÀ (1-0, Eloi Fontanella; 2-0, Gerson; 3-0, Eloi Fontanella; 3-1, Aitor Unzué; 3-2;Sergio Campos; 3-3, Aitor Unzué; 4-3, Raúl Rodríguez)
Partit de bojos a Sant Boi de Llobregat en el partit dramàtic de la jornada que suposava la lluita per evitar el descens. A l’inici de l’encontre semblava que el dia aniria molt de cara pels interessos locals. I és que l’equip d’Alberto Fernández guanyava per 3-0 al minut 36 de partit després dels gols d’Eloi Fontanella (2) i Gerson.
Però el Gavà no volia veure’s enfonsat i ha iniciat una revolta al segon temps, en el qual aconseguia empatar el partit amb els gols d’Aitor Unzué (2) i Sergio Campos. Però quan el més complicat estava fet, Raúl Rodríguez ha fet despertar els homes d’Albert Poch del somni aconseguint el quart gol pels vermells, que aconseguien respirar després d’haver vist com els igualaven un partit que donaven per guanyat.
Al final, però, victòria local i salt important pel Santboià, que amb els 3 d’avui, ja suma 21 punts i s’allunya lleument dels 17 amb els que compta el Gavà, que segueix marcant el descens.