diumenge, 15 de desembre del 2013

No digui Tercera, digui Emoció

Imagen no disponible
L'ASCÓ NO FALLA I PRESSIONA L'EUROPA // IRIS SOLÀ

Jornada per seguir estretant distàncies a la categoria. L'Europa segueix líder després d'empatar a La Devesa i l'Ascó s'acosta perillosament als graciencs. Mentrestant, Cornellà i Manlleu segueixen escalant posicions i a la zona baixa ningú no s'escapa de l'ombra del descens.

RAPITENCA 1-1 EUROPA (0-1, Guzmán; 1-1, Teixidó)

Segueix líder l’Europa, una jornada més, tot i ensopegar a La Devesa davant la Rapitenca. A la primera meitat el conjunt escapulat aconseguia fer-se amb el domini de la pilota, tot i no poder materialitzar-lo en ocasions clares. Els locals, pel seu cantó, provaven d’arribar a la porteria de Leva mitjançant la pilota aturada. Un pal de Charly Ruiz al minut 3 de partit i una arribada de Pol Bladé, al 36, eren les millors accions del primer temps. A la represa, però, el partit canviava una mica i al minut 50 Carlos Guzmán aconseguia obrir la llauna i avançar el líder, però només 2 minuts més tard, Raül Teixidó s’encarregava de trencar l’alegria gracienca gràcies a un xut creuat que superava el porter visitant i posava l’empat al marcador. Un resultat que ja no es mouria més de l’electrònic.
Amb aquest resultat els escapulats mantenen el liderat, però perden 2 punts d’avantatge vers l’Ascó, el perseguidor més immediat. La Rapitenca, en canvi, segueix avançant en la seva lliga particular i s’escapa, un punt més, del descens.
Seguiment via @CEEUROPA

RapitencaEuropa
L'EUROPA NO HA POGUT REGATEJAR LA RAPITENCA // ÀNGEL GARRETA - CEEUROPA.CAT

VILASSAR DE MAR 0-4 ASCÓ (0-1, Piju; 0-2, Roca; 0-3, Piju; 0-4, Canadell)

Golejada de l’Ascó a Vilassar de Mar el dia en el que més necessitat tenia de fer-ho. Els homes de Miguel Rubio volien aprofitar l’ensopegada gracienca a Sant Carles de la Ràpita i retallar distàncies amb el liderat. Una missió que s’ha complert amb escreix gràcies als quatre gols que els de la Ribera d’Ebre feien als maresmencs.
El marcador s’estrenava al minut 26 al Xevi Ramon gràcies a un gol de Piju després d’un refús defensiu a la sortida d’un córner. Un resultat amb el que s’arribava al descans. A la segona meitat, els vilassarencs es quedaven amb 10 homes al minut 54 després que Jose veiés la doble targeta groga. Aquesta situació donava una mica més d’avantatge als asconencs que, al minut 64, eixamplaven distàncies gràcies un gol de Roca. Només cinc minuts més tard Piju aconseguia el seu doblet particular fent pujar el 0-3 a l’electrònic, després d’una assistència de Roca. Però l’Ascó en volia encara més i, al 82, Canadell decidia enviar la pilota a l’escaire del porter Imanol per fer el 0-4 definitiu.
Amb aquesta victòria, els de Miguel Rubio sumen ja 34 punts i es mantenen segons, a tan sols 1 punt del líder, l’Europa, que la propera jornada se les haurà de veure amb el Terrassa. Pel seu cantó, el Vilassar, segueix abocat a les profunditats de la classificació i és 19è amb 10 punts.
Seguiment via FC Ascó

VilassarAsco
EL VILASSAR NO SE'N SURT I TORNA A ALLUNYAR-SE DE LA PERMANÈNCIA // IRIS SOLÀ

MUNTANYESA 0-1 RUBÍ (0-1, Joan Raventós)

Un gol en el temps d'afegit ha tornat a sentenciar la Monta en el partit que tancava la jornada 17. Quan els dos conjunts ja es veien abocats al repartiment de punts, els de Martí Cifuentes han aconseguit superar en Tato Burgada per endur-se tres punts molt importants de la Prosperitat. L'encontre semblava favorable als de Nou Barris durant els primers minuts gràcies a dues molt bones opcions dels homes de Manolo González, però a poc a poc el matx s'ha anat igualant tant en ocasions com en intensitat, sense que cap dels dos equips pogués imposar-se clarament.
A la represa, la dinàmica s'ha mantingut molt similar a la primera part, tot i que era el Rubí qui començava a créixer durant els primers minuts. Tot i així, els dos bàndols han tingut opcions per sorprendre i endur-se el gat a l'aigua, però la igualtat ha acabat regnant a 'La Bombonera', fins que, al minut 93, Joan Raventós aconseguia superar el porter local per deixar la Monta fora de les places de Play Off.
La propera setmana, els barcelonins rebran la visita de Santboià, un rival imprevisible aquesta campanya, i el Rubí jugarà a Can Rosés davant el malmès Vilassar de Mar.
Seguiment via La Xarxa i @Apeudegespa

TERRASSA 0-0 CASTELLDEFELS

Empat sense gols entre Terrassa i Castelldefels en un partit que es podria haver decantat per qualsevol dels dos cantons. Els homes de Miki Carrillo tenien una oportunitat única per situar-se a només dos punts del liderat i superar l'Europa la setmana vinent en la seva visita a la Vila de Gràcia, però el Castelldefels, coneixedor de la victòria del Gavà, no volia tornar a caure en places de descens.
Els egarencs han estat els dominadors de la pilota, però la pressió marinera ha impedit els egarencs transformar les arribades que han tingut. El partit s'ha complicat encara més pels locals quan, al minut 67, Oriol Dot ha hagut d'abandonar el terreny de joc després de ser expulsat. Això ha provocat que quan, al tram final, el Terrassa cercava un gol 'in extremis', els grocs poguessin aprofitar els espais que deixava enrere el seu rival. Però tot i acabar amb el joc totalment trencat, ni un ni altre equip ha aconseguit trobar la porteria contraria i el marcador no s'ha mogut. Amb aquest resultat el Terrassa es manté quart. Pel seu cantó, el Castelldefels torna a caure en places de descens, tot i que suma els mateixos punts que el Gavà, el primer equip salvat.
Seguiment via La Xarxa

CastefaRecurs
EL CASTELLDEFELS HA TORNAT A CAURE A LA ZONA BAIXA // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.com (ARXIU)

CORNELLÀ 3-0 SANTBOIÀ (1-0, Pep Caballé; 2-0, Óscar Muñoz; 3-0, Luis Gaudioso)

Victòria del Cornellà al derbi del Baix Llobregat per no perdre l'estela del grup capdavanter en una cursa de fons en la que sembla que el conjunt verd no es rendirà. Després d'una primera part amb un domini lleument superior per part del conjunt local que no s'ha pogut convertir en gols, Pep Caballé agafava les regnes de golejadores de l'equip a la segona meitat per trencar el 0-0 i fer pujar el primer gol al marcador. Però en un derbi pot passar de tot, i un sol gol d'avantatge és molt arriscat per un equip que no es pot permetre perdre pistonada, així que Óscar Muñoz ha decidit posar fi a l'amenaça d'empat vermella fent el 2-0 que donava una lleugera tranquil·litat als homes de Jordi Roger. Però no ha estat fins al minut 88 que s'ha tancat el recompte golejador del matx, quan Luis Gaudioso feia el tercer gol, que sentenciava totalment l'encontre en favor del conjunt verd.
Amb aquesta victòria, el Cornellà suma ja 30 punts i se situa a 5 del liderat, mentre que el Santboià seguirà amb 18 a la zona baixa, molt a prop del descens.

SANTFELIUENC 1-1 FIGUERES (1-0, Bolaños; 1-1, Bonaventura)

Empat entre Santfeliuenc i Figueres a Les Grasses en un partit que no decebia els espectadors presents a Sant Feliu. Els homes de Xavier Punsí viatjaven al Baix Llobregat amb l’objectiu de sumar els tres punts i tornar a intentar fer un salt a la classificació en una lliga molt apretada. Però els locals, que estan signant un molt bon any, no volien decebre la seva afició i plantaven cara als empordanesos. Tanta, que al minut 36 Bolaños aconseguia obrir la llauna i situar l’1-0 al marcador després d’un llançament de falta que no aconseguia rebutjar cap defensa figuerenc.
A la represa, els visitants sortien amb la intenció de donar la volta al marcador prement un pèl més l’accelerador, però tan sols aconseguien empatar el partit gràcies al gol que aconseguia transformar Bonaventura, després que Pol Compté recuperés una pilota a la frontal de l’àrea local.  Al minut 78, l’expulsió de Mabil obligava els gironins a redibuixar-se quan més perseguien el gol, de forma que l’empat no es movia més de l’electrònic. Amb aquest resultat, el Santfeliuenc comença a perdre de vista les places de Play Off, però es manté molt per sobre del descens, encara a la primera meitat de la taula. Per contra, el Figueres, veu com no troba la manera d’aixecar el vol i sembla condemnat a la mitja taula.
Seguiment via UE Figueres

VILAFRANCA 0-2 MANLLEU (0-1, Manel Sala; 0-2, Ginés)

Quarta victòria consecutiva del Manlleu, que ha superat el Vilafranca en territori penedesenc en un partit que deixat dat i beneït abans del descans. Però el més sonat de l’encontre ha estat la lesió de Valerio, que ha provocat l’ajornament del joc durant 20 minuts, després que el davanter local perdés la consciència en un xoc amb Franc. Sortosament, el jugador vilafranquí s’ha recuperat i ha marxat en ambulància del Municipal.
Amb la represa, encara al primer temps, el Manlleu ha trigat tan sols dos minuts en colpejar gràcies a una acció de Manel Sala que significava el 0-1. Al minut 41, a pocs minuts d’arribar al descans, Sergio Ginés aprofitava una falta d’entesa entre els defensors locals per fer el 0-2 i deixar el Vilafranca molt tocat de cara a una segona meitat sense gaire història en la qual els penedesencs no han pogut esgarrapar un punt a casa. Amb aquest resultat, els osonencs segueixen intractables en la seva escalada i se situen ja a la setena posició, amb 26 punts. Pel que fa als homes de Delfí Ferreres, la derrota els ha fet perdre pistonada i segueixen, una jornada més, amb 19 punts.
Seguiment via Lluís Montaner (@lapreviafcv)

PALAMÓS 4-2 CERDANYOLA (1-0, Arimany; 1-1, Puchi; 2-1, Arimany; 2-2, Velillas; 3-2, Arimany; 4-2, Dani Fernández)

Victòria del Palamós en un partit que no ha estat senzill pels homes de Jordi Guerrero. El Cerdanyola de Toni Carrillo no ha posat les coses senzilles als palamosins en una tarda de bon futbol al Baix Empordà, amb un joc clar, molt ofensiu i moltes arribades.
L'encarregat d'obrir la llauna el partit era Arimany, qui avançava el conjunt local per començar a encarar un encontre que Puchi només trigava dos minuts en empatar. Però Arimany havia saltat inspirat al terreny de joc i al minut 38 tornava a avançar el conjunt baixempordanès abans del descans. A la represa, Fernando Velillas anava per feina i aconseguia igualar el matx novament, al minut 49, per tornar a portar l'emoció a l'estadi. Però els palamosins s'han promès seguir donant-ho tot sobre la gespa i Arimany, amb ganes d'arrodonir la tarda, aconseguia fer el 3-2 i el seu hat-trick al minut 66. El Cerdanyola no s'ha volgut rendir i ha provat de tornar a empatar l'encontre, però no ha trobat fortuna de cara a porteria i, abans del final, Dani Fernández tancava la història de la tarda amb el quart gol. Amb aquest resultat, els locals escalen fins la 8a posició, amb 26 punts, els mateixos que el Manlleu. Pel seu cantó, el Cerdanyola segueix al bell mig de la classificació, amb 22.

GRAMENET 0-1 POBLA DE MAFUMET (0-1, Abel Rita)

Torna a caure la Grama, que no aconsegueix sumar ni la seva tercera victòria ni el seu quart empat en una temporada que se li està complicant cada setmana més. El conjunt colomenc sortia al terreny de joc amb l’esperança de poder esgarrapar algun punt davant la Pobla de Mafumet,qui es podria haver vist afectada pel llarg desplaçament. Però ni aguantant el 0-0 al marcador durant més de 60 minuts, els de Toni Díaz Losquiño eren capaços de treure’n res positiu de l’encontre, ja que Abel Rita, al minut 69, aconseguia superar el porter local i fer el gol de la victòria pel filial grana, que necessitava la victòria lluny del seu camp.
Amb aquesta victòria respiren els homes d’Ivan Moreno, que ja sumen 23 punts i han fet una passa molt important per treure’s l’angoixa de la part baixa del damunt. La Gramenet, en canvi, segueix amb la seva mala dinàmica i seguirà a la cua una jornada més, amb tan sols 9 punts (de 51 possibles).

MASNOU 2-3 GAVÀ (0-1, David Jiménez; 0-2, David Jiménez; 0-3, Unzué; 1-3, Jonathan Ferreira; 2-3, Èric Blasco)

Partidàs el que es vivia al Masnou entre frangirojos i blaugranes. Els homes d’Albert Poch, amb la mirada centrada en abandonar les places del descens, sortien a la gespa maresmenca a la recerca d’una victòria molt necessària. Tant, que David Jiménez ja signava un doblet al minut 13, minut en el qual aconseguia fer el segon gol de matx. Amb el 0-2, el partit se n’anava al descans amb el conjunt blaugrana molt crescut en detriment d’un Masnou que es temia el pitjor.
La segona meitat començava de la mateixa manera que havia finalitzat la primera, amb domini del Gavà, que suposava el 0-3, obra d’Aitor Unzué. Però els homes de Miguel López no s’han volgut rendir i, al minut 67, Jonathan Ferreira, que només duia 16 minuts sobre el camp, es reivindicava retallant distàncies. Això ha donat força als masnovins, que han provat de crear perill a la porteria d’Aleix Ceballes, però no ha estat fins al minut 84 que el davanter Èric Blasco aconseguia fer el 2-3 i animar els darrers minuts de joc. Al final, però, tot i l’empenta local, els del Baix Llobregat s’han endut els tres punts i surten de la zona de descens, on ara hi cau el Castelldefels, tot i que empatat a punts amb el Gavà.