diumenge, 2 de març del 2014

Ball de posicions

Imagen no disponible
EL FIGUERES VA SUPERAR EL CASTELLDEFELS AL DUEL DE LA ZONA MITJA // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.com

La jornada 27 de Tercera ens deixa el liderat real de l'Ascó (ha deixat de ser virtual perquè els de la Ribera d'Ebre es mantindran al capdavant faci el que faci l'Europa en el partit suspès amb el Cerdanyola) i l'ascens cap a la segona plaça de la Muntanyesa. Cornellà, Terrassa i Palamós queden fora de la zona noble en el mateix cap de setmana que el Vilassar retalla punts a una Rapitenca que patirà al tram final de temporada.

ASCÓ 2-0 GAVÀ (1-0, Ermengol; 2-0, Canadell)

Victòria de l’Ascó a casa davant el Gavà d’Albert Poch per seguir líder de Tercera Divisió una setmana més.

El conjunt de la Ribera d’Ebre s’ha desfet del conjunt blaugrana gràcies als gols que Ermengol i Canadell aconseguien a la segona meitat. Després d’una primera part en la que el Gavà aconseguia tancar als de Miguel Rubio en el seu intent de sucar en un camp tant complicat com  l’asconenc, eren els locals qui aconseguien colpejar primer gràcies a un remat de cap d’Ermengol Graus que es colava per l’escaire.

Amb el gol, l’Ascó es podia créixer i al minut 72 Canadell aprofitava una centrada de Pere Martínez per engaltar la pilota i sentenciar un encontre que manté líders als asconencs i al Gavà a la dinovena plaça, en zona de descens.
Seguiment via FC Ascó

ascogava
L'ASCÓ ÉS MANTÉ FERM AL CAPDAVANT // IRIS SOLÀ

MUNTANYESA 3-2 PALAMÓS (1-0, Padilla; 1-1, Javi Revert; 2-1, Nils; 2-2, Javi Revert; 3-2, Poves)

Victòria al darrer sospir de la Muntanyesa a Nou Barris davant un Palamós en línia ascendent que a punt ha estat de sucar a ‘La Bombonera’.

Alberto Padilla era l’encarregat d’obrir la llauna amb un gol al minut 21 que advertia al Palamós de la perillositat de viatjar a La Prosperitat amb l’objectiu de puntuar. Javi Revert, però, més llest que ningú robant la pilota al porter local, contrarestava el gol inicial amb una diana al minut 33 que convidava a imaginar un descans amb taules al marcador. Però Nils Puchades, amb ganes de seguir demostrant coses positives a Nou Barris, aconseguia fer el 2-1 just abans de la mitja part amb un dels millors gols de la temporada.

A la represa el Palamós ha cercat la igualada i als 57 minuts de joc, Javi Revert tornava a superar la porteria local. El 2-2 semblava que ja no s’havia de moure del marcador en un duel entre dos aspirants al Play-Off (i fins i tot a ser campions), però quan corria el minut 89 de partit Poves ha fet acte de presència per tornar a posar la Monta per davant i certificar tres punts que catapulten als de Manolo González fins a la 2a posició.

El Palamós, en canvi, amb aquesta derrota, perd l’oportunitat de colar-se entre els quatre primers i dormirà aquesta setmana a dos punts de la zona de promoció.
Seguiment via La Xarxa

RUBÍ 2-1 SANTBOIÀ (1-0, Matamala; 2-0, Ernest Forgas; 2-1, Eloi Fontanella)

Primera victòria del Rubí de Julià Garcia en la seva etapa post-Martí Cifuentes. El conjunt vallesà ha fet un salt important fins a la tercera plaça després de superar el Santboià d’Alberto Fernández, que avui tornava a ensopegar.

Roger Matamala ha inaugurat el marcador amb un gol al minut 7 de partit, que servia per posar de cara un duel que es presentava complicat pels rubinencs. El segon gol local no arribaria fins al minut 45, quan just abans del descans, Ernest Forgas tornava a sucar en un any pletòric, per fer el 2-0 i castigar als de Sant Boi abans del descans.

A la segona meitat, els visitants només han estat capaços d’anotar un sol gol, obra d’Eloi Fontanella al minut 66, que els ha deixat a una passa de sumar en un desplaçament difícil que els torna a acostar a una plaça incòmoda, a tan sols 4 punts del descens directe a Primera Catalana.

POBLA DE MAFUMET 1-0 EUROPA (1-0, Emaná)

Nova derrota de l’Europa, que s’allunya de la primera plaça després de caure derrotat al camp de la Pobla de Mafumet.

El conjunt dirigit per Ivan Moreno ha sabut guanyar-li la partida a un Europa amb poc perill ofensiu i que ha vist com al minut 77 Emaná rematava de cap totalment lliure de marca per fer l’únic gol de l’encontre que ha valgut tres punts molt importants per una Pobla de Mafumet que no renuncia a res.

Amb aquest resultat, el filial grana es situa ara a cinc punt de la promoció d’ascens, marcada precisament per un Europa que ha anat perdent posicions en aquesta segona volta en la que no acaba d’arrencar i comença a veure fantasmes d’altres temporades.
Seguiment via @CEEUROPA

VILASSAR DE MAR 1-1 CORNELLÀ (1-0, Fran Fuentes -p-; 1-1, Cazorla -p-)

Sorpresa i empat al Xevi Ramon de Vilassar de Mar en un partit que s’ha decidit des dels punts de penal i en el que la sorpresa podria haver estat encara majúscula.

Corria el minut 5 de joc quan el col·legiat assenyalava un penal de Dani Martí sobre Mendo que Fran Fuentes s’encarregava de transformar en gol per donar avantatge als maresmencs.

Aquest resultat es mantenia pràcticament fins al final d’un partit en el que els verds tenien més accions de perill que no pas els locals. Tot i això, els de Jordi Roger no aconseguirien empatar el matx fins al temps de descompte, gràcies a un penal anotat per Cazorla després que Fran cometés penal sobre Manu.

Amb aquest resultat, doncs, els del Baix Llobregat ensopeguen davant un dels equips de la part baixa i suma ara 48 punts que el situen cinquè, amb els mateixos punts que l'Europa, que és quart (amb un partit pendent)
Pel que fa al Vilassar, el conjunt del maresme seguirà una jornada més en zona de descens, amb 25 punts, a 2 de la permanència.
Seguiment via @ue_cornella

GRAMENET 1-2 TERRASSA (1-0, Pau Gené; 1-1, Juan M. Fernández 'Juancho'; Alex Gallar)

Victòria del Terrassa a Can Peixauet en el dia que semblava que la Grama podria cobrar-se un assassinat abans de certificar un descens que cada jornada que passa sembla més evident.

Pau Gené aconseguia obrir el marcador al minut 20 de partit i donar un cop dolorós als egarencs, que veien com passats tot el primer temps, estaven punxant a l’estadi del cuer.

A la segona meitat, però, els de Miki Carrillo han sabut reaccionar a temps i els colomencs no han pogut fer res davant les envestides de Sergio Montero, al 48, ni d’Alex Gallar al 66, amb un gol que servia per donar la volta a l’electrònic i tornar a fer tocar de peus a terra a una Grama que viu un any fatal.

Amb els tres punts, el Terrassa torna a escalar i se situa a la sisena plaça, amb 46 punts (els mateixos que el Palamós), quedant així a tan sols dos punts del quart lloc, que ara ocupa l’Europa.

SANTFELIUENC 0-1 MASNOU (0-1, Jordi Sánchez)

Victòria visitant a Les Grasses en el partit que tancava la jornada d’aquest cap de setmana a Tercera Divisió.

El Santfeliuenc d’Andrés González ha vist com una paret entre Jordi Sánchez i Aitor González acabava deixant a Sánchez sol davant de porteria que ha definit sense problemes.

El Santfe no ha aconseguit empatar l’encontre i els de Miguel López s’han endut cap al Maresme tres punts vitals per evitar un descens que ara veuen una mica més lluny, en una posició molt còmoda, amb 32 punts.

La propera jornada, els de Sant Feliu viatjaran fins a Cornellà per disputar un duel comarcal en el que pot passar qualsevol cosa. Pel seu cantó, el Masnou rebrà a casa a la Gramenet, un equip destinat a la darrera plaça.

MANLLEU 0-0 CERDANYOLA

Empat a zero entre Manlleu i Cerdanyola en un duel que no deixa content cap dels dos equips en els seus objectius.

Els osonencs, que no han pogut amb un Cerdanyola sempre intens al darrere, es mantenen a la zona mitja, una mica més lluny del Play Off, que ara els queda a 8 punts.
Pel seu cantó, el Cerdanyola manté la distància vers el descens directe, que encara manté a 5 punts a onze jornades pel final (més un partit pendent).

La propera setmana, els de Jordi Dot rebran a casa a la Muntanyesa en un duel que es preveu molt intens entre dos equips potents però en móns diferents. El Cerdanyola, també jugarà al seu estadi, i rebrà a la Pobla de Mafumet, un equip en forma i amb ganes de treure el cap al Play-Off.

FIGUERES 1-0 CASTELLDEFELS (1-0, Ferrón)

Victòria del Figueres a Vilatenim davant un Castelldefels que ha pagat molt car un gol de Ferrón al primer minut de partit.

Poc es podia imaginar el conjunt empordanès que amb la primera acció ofensiva de l’encontre n’hi hauria prou per retenir els tres punts a casa. Ferrón aconseguia plantar-se sol davant el porter mariner August per batre’l amb una vaselina que feia saltar d’alegria a l’afició local.
Amb aquesta victòria els de Francesc Cargol es mantenen a la onzena posició i sumen ja 35 punts, 5 més que el Vilassar de Mar, l’equip que marca el descens. Pel seu cantó, el Castelldefels en compta 31 i manté regularment la distància vers la zona vermella.

Seguiment via @uecastelldefels

figuerescastefa
EL FIGUERES SOMRIU I ES MANTÉ A LA ZONA MITJA // ALEX GALARDO - GallardoPhoto.com

VILAFRANCA 3-1 RAPITENCA (1-0, Marcos; 2-0, Owono; 3-0, Adri Ruiz; 3-1, Ivan)

Victòria incontestable del Vilafranca davant una Rapitenca que al minut 23 veia com es quedava amb només 10 homes per l’expulsió de Munta.

Al minut 35 Marcos aconseguia foradar la porteria defensada per Damià gràcies a una falta directa que ha sabut dirigir cap al fons de la xarxa. Abans del descans, el marcador feia encara més patxoca per a l’equip local quan Owono aconseguia batre el porter visitant i fer el 2-0.

A la segona part el marcador no semblava perillar pels de Manel Delgado i al minut 70 Adri Ruiz, amb un xut creuat, feia encara més sang a la mala situació ebrenca amb un gol que servia per certificar del tot la victòria. Abans del final, però, Ivan aconseguia retallar distàncies amb una anotació que no ha servit per a res.

Al final, victòria penedesenca que deixa als locals en una plaça molt còmoda amb 32 punts, 7 per sobre del descens. La Rapitenca, en canvi, s’hi segueix acostant perillosament i ja és només 2 punts per sobre del Vilassar de Mar.