diumenge, 16 de març del 2014

Primeres finals igualades

Imagen no disponible
EL RUBÍ GOLEJA I TORNA A PRENDRE PROTAGONISME // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.com

Jornada quasi rodona per la Muntanyesa que es manté al capdavant de la categoria amb dos punts d'avantatge vers el segon classificat, el Cornellà de Jordi Roger. Ascó i Europa empataven a dos en un dels duels destacats de la jornada fent-los caure cap a la quarta i cinquena plaça, respectivament. El Rubí ha tornat amb força a la zona noble i ja és tercer a tres punts del liderat.

Per sota, el Gavà ha sortit de les places de descens directe gràcies a la victòria al Xevi Ramon de Vilassar de Mar i la Rapitenca ha caigut al pou després de no poder fer res davant una Monta que l'ha atropellat al marcador. El Figueres pràcticament ha certificat la permanència virtual i el Manlleu ha perdut el darrer tren per ser entre els quatre primers.

MUNTANYESA 4-1 RAPITENCA (0-1, Yélamos; 1-1, Padilla; 2-1, Poves; 3-1, Joshua; 4-1, Poves)

Victòria amb remuntada de la Monta per seguir sent líder de Tercera Divisió. El conjunt barceloní dirigit per Manolo González ha hagut de fer front a un gol de penal de Yélamos al minut 23, que servia a la Rapitenca per avançar-se i posar el partit coll amunt als de Nou Barris.

Al minut 40, però, Alberto Padilla aconseguia igualar les coses gràcies a un gol que permetia als locals arriba al descans sense desavantatge. La Rapitenca, que s’hi jugava molt, no ho ha posat fàcil, però al minut 70, a 20 pel final, Poves aconseguia fer el 2-1 i posar als locals per davant al marcador.

Amb aquesta situació, la mutalla ebrenca s’ha dissolt i Joashua,al 82, i un altre cop Poves, al 86, coronaven la victòria per a una Muntanyesa que es manté ferma al capdavant i no dóna opcions als seus perseguidors. La Rapitenca, en canvi, cau ara en descens, amb 27 punts, i confirma el seu mal moment.
Seguiment via La Xarxa

GRAMENET 1-2 CORNELLÀ (0-1, Dani Martí; 0-2, Manu Balda; 1-2, Daisuke)

Victòria important del Cornellà a Can Peixauet per situar-se segon a la classificació, a tan sols dos punts del liderat de la categoria. Una plaça que fa unes jornades semblava impossible pels verds, que a poc a poc, han anat guanyant terreny fins arribar a ficar-se de ple en la lluita.

Dani Martí era l’encarregat d’obrir el marcador al quart d’hora de joc i Manu Balda tornava a colpejar pels del Baix Llobregat al minut 34. Amb el 0-2 s’arribava al descans i les opcions de la Grama passaven per un miracle que no s’ha produït. Daisuke, al 54 aconseguia retallar distàncies i fer l’1-2 que ha donat als locals un punt d’optimisme per mirar de robar punts a un dels equips forts de la categoria, però finalment s’ha acabat imposant la lògica i els colomencs han tornat a caure en el seu via crucis particular.

RUBÍ 3-0 CASTELLDEFELS (1-0, Ferran Vila; 2-0, Jonathan; 3-0, Ferran Vila)

Si la setmana passada el conjunt mariner va ser capaç d’agafar l’Ascó per banda i sotmetre’l amb un contundent 4-0, aquesta jornada ha estat el Rubí qui ha tornat el cop als de Castelldefels amb un 3-0 que impulsa als vallesans cap a la tercera plaça.

Ferran Vila obria el marcador amb l’únic gol dels primers 45 minuts. Una situació de partit que ho deixava tot obert de cara a la segona meitat, però els rubinencs han après la lliçó dels darrers anys i sembla que aquest cop els de Can Rosés no es desinflaran al tram final de lliga i lluitaran per tot fins la darrera jornada. Jonathan Collado ha aconseguit fer el 2-0 que deixava ja més tocat als grocs i, novament, Ferran Vila, una de les estrelles de l’equip vallesà, superava al porter mariner per fer el 3-0 i arrodonir una victòria important i que deixa clar que no s’ha de donar per morts als rubinencs.
RubiCastefa
EL CASTELLDEFELS NO HA POGUT AMB EL RUBÍ A CAN ROSÉS // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.com

ASCÓ 2-2 EUROPA (1-0, Genís; 2-0, Gerard Roca; 2-1, Javi Sánchez; 2-2, Javi Sánchez)

El duel, possiblement més destacat de la jornada, no ha decebut i ha mostrat les dues cares de dos conjunts candidats al títol i que, després de batre’s a les dues primeres places durant moltes jornades han vist com l’impacte del seu xoc els ha condemnat al quart i cinquè lloc, respectivament.

El conjunt local ha superat l’Europa a la primera meitat gràcies als gols de Genís i Gerard Roca que conduïen el partit cap al que semblava una victòria clara de l’Ascó quan al descans els de la Ribera d’Ebre dominaven el marcador. A la segona meitat, però, l’Europa ha tret el ganxo i en tan sols dos minuts (del 62 al 64) Javi Sánchez ha carregat el seu fusell per disparar-lo contra la porteria de Nogales, qui ha vist com el davanter escapulat empatava el matx i guanyava el goal average per a l’Europa en un duel en el que hi havia més que tres punts en joc.

AscoEuropa
L'EUROPA HA EMPATAT UN PARTIT QUE SEMBLAVA PERDUT // IRIS SOLÀ - FC ASCÓ

PALAMÓS 0-0 TERRASSA

No hi ha manera. Ni Palamós ni Terrassa aconsegueixen fer la passa decisiva i necessària per entrar a la zona noble. En el duel que els enfrontava, igual que ha passat amb Ascó i Europa, els més beneficiats n’han estat els rivals.

Després de 90 minuts baixempordanesos i vallesans se’n tornaven cap a casa capcots per no haver aconseguit la darrera passada que permetès la definició de cara a porteria que els hauria donat l’únic gol necessari per sumar els tres punts. Amb aquest empat a zero, els palamosins queden a tres punts del Play-Off, a la setena posició, amb 50 punts. Els mateixos que sumen els egarencs, una posició per sobre gràcies al la diferència particular de gols.

POBLA DE MAFUMET 0-0 MANLLEU

L’altre empat a res d’aquesta jornada ha estat el protagonitzat per la Pobla de Mafumet i el Manlleu. En aquest duel tots dos conjunts s’hi jugaven també més que tres punts. Pels de Jordi Dot, la visita al municipal poblenc era la darrera oportunitat de colar-se els aspirants a Play-Off. Per l’altra banda, el filial grana volia aprofitar aquest encontre per fer un altre salt de qualitat i eliminar definitivament un rival més en aquesta lluita.

Al final, però, ni poblencs ni osonencs han estat capaços de superar la porteria rival. Així doncs, la Pobla, amb 47 punts dormirà a 6 de la promoció d’ascens, mentre que el Manlleu se’n despenja totalment i queda aïllat, en zona de ningú, a la desena plaça, 12 punts per sota del grup capdavanter i 14 per damunt del descens.

SANTFELIUENC 0-2 SANTBOIÀ (0-1, Pedro Bravo; 0-2, Manga -p-)

Quarta derrota consecutiva del Santfeliuenc en el partit que obria la jornada d’aquest cap de setmana. Els de Sant Feliu, semblen estar abonats a les ratxes llargues (tant les bones com les dolentes) i no acaben de tenir la regularitat necessària per mantenir-se a la part alta, però troben el punt ideal per fugir de la zona baixa.

Tot i això, al Santboià no li va ser fàcil superar la porteria del seu rival comarcal, ja que va haver d’esperar 78 minuts fins que Pedro Bravo aconseguia fer el 0-1 que encarrilava el partit pels visitants. Just abans del final, Manga culminava amb el 0-2 des dels onze metres per endur-se cap a Sant Boi tres punts d’or que allunyen als d’Alberto Fernández de la zona calenta. El Santboià té ja cinc equips entre el 18è i ells i són 8 punts per damunt del descens directe.

FIGUERES 2-1 CERDANYOLA (0-1, Oriol Molins; 1-1, Micaló; 2-1, Pedro del Campo)

Victòria patida del Figueres que ha hagut de remuntar un gol molt matiner d’Oriol Molins. Corria el minut 1 de joc quan el jugador del Cerdanyola obria el marcador i avançava els homes de Toni Carrillo a Vilatenim. Només 8 minuts més tard, però, Micaló igualava les coses i feia tornar a començar un partit en el que no es veurien més gols fins que, al minut 83, Pedro del Campo aconseguia superar la porteria visitant i deixar els tres punts a l’Alt Empordà. Una victòria molt necessitada per un Figueres que ja que té el descens a 11 punts i pot respirar més que tranquil fins a final de temporada, amb 38 punts al seu favor.

Per contra, el Cerdanyola, torna cap al Vallès molt tocat a tan sols tres punts de les places de descens i amb les esperances posades en el partit ajornat amb l’Europa que es reprendrà el proper 2 d’abril.

FigueresCerdanyola
EL FIGUERES S'HA ENDUT ELS TRES PUNTS AL DARRER SOSPIR // UE FIGUERES

VILAFRANCA 1-0 MASNOU (1-0 Adri Ruiz)

Victòria del Vilafranca sobre la botzina en un duel directe del conjunt penedesenc amb el Masnou de Miguel López.

Els de Manel Delgado han salvat els tres punts gràcies a un gol d’Adri Ruiz al minut 89 en un matx que semblava abocat al 0-0 i al repartiment de punts entre dos equips necessitats. Al final, però la victòria local deixa als del Penedès a la tretzena posició amb 35 punts, dos més que el Masnou, que és quinzè. El descens, marcat per la Rapitenca amb 27 (els mateixos que el Gavà, dissetè) queda encara a dos partits de distància per ambdòs clubs.

VILASSAR DE MAR 0-1 GAVÀ (0-1, Blanchart)

El Gavà presumeix de ser un dels equips que més bon futbol practica en aquesta categoria, tot i la joventut dels seus jugadors. I convençuts que això s’havia de retornat tard o d’hora en forma de punts, els homes d’Albert Poch han aconseguit avui sortir de les places de descens. Una zona de la que semblava impossible allunyar-se després de tantes jornades contra les cordes.

El Vilassar de Mar era (i segueix sent) un rival directe pels gavanencs que també lluita per sortir de les últimes posicions, però avui el gol de Blanchart al minut 77 ha deixat tocats als maresmencs que no han pogut refer-se del cop i es veuen dinovens (a 2 punts de la permanència), però tocats de cara al tram final.