diumenge, 9 de març del 2014

Un líder pròsper

Imagen no disponible
LA MONTA HA PRES EL PRIMER LLOC A L'ASCÓ, GOLEJAT A CASTELLDEFELS // Infoexe - Vavel.com (Arxiu)

MANLLEU 1-4 MUNTANYESA (0-1, Padilla; 1-1, Amantini -pp-; 1-2, Nils; 1-3, Roland Garrós; 1-4, Padilla)

Victòria de líder la que ha aconseguit la Muntanyesa a la vora del riu Ter. El conjunt de Manolo González ha saltat sobre la gespa de Manlleu sense cap mena de pressió per ser líder i en tan sols 5 minuts Padilla ja feia el primer gol de la tarda per avançar als de Nou Barris.

Al 36 la fortuna s’aliava amb els osonencs quan Amantini introduïa involuntàriament la pilota dins de la seva pròpia porteria. Però Nils Puchades, un dels jugadors de l’any, trigava només tres minuts en colpejar de nou i tornar a posar a la Monta pel davant després de guanyar l’esquena a la defensa local i superar Barragan en l’u contra u.

A la segona meitat, el Manlleu no volia trobar-se amb una nova derrota al camp que havia estat un fortí durant tant de temps, però una errada defensiva permetia a Roland Garrós fer l’1-3 i sentenciar una victòria que, al darrer sospir, Padilla coronava amb un gol de falta.

Els tres punts catapulten els groc-i-negres cap al liderat de Tercera Divisió, una posició que no ocupaven des de la jornada 12. El Manlleu, en canvi, perd pistonada i s’estanca al bell mig de la classificació amb 40 punts.
Seguiment via La Xarxa

CASTELLDEFELS 4-0 ASCÓ (1-0, Aitor Lario; 2-0, Jorge Sánchez; 3-0, Pastells; 4.0, Arnau Garcia)

Golejada sorprenent del Castelldefels a un Ascó que ha pagat l’esforç extra de la Copa Catalunya davant un rival molt en forma.
Aitor Lario obria la llauna del matx al minut 31 amb un xut creuat dins l’àrea que el permetia superar Sergi Fuertes. Només 4 minuts més tard, el capità mariner Jorge Sánchez servia un córner que la defensa visitant no aconseguia rebutjar i que, finalment, s’acabava colant al fons de la porteria al més pur estil de gol olímpic.

Amb el 2-0, el Castelldefels s’ha mantingut còmode sobre el terreny de joc i a la segona part, els de Lluis Albesa han acabat de matar el partit. Al minut 58 Pastells feia el tercer gol pels locals gràcies a un xut creuat que ha provocat la substitució imminent del porter asconenc, Sergi Fuertes. El seu lloc l¡ha ocupat el debutant Óscar Nogales.

El porter juvenil ha sabut aguantar les envestides locals fins que al minut 78 Arnau Garcia posava la cirereta del pastís amb el quart gol rematant la pilota amb el cap. Amb aquesta victòria el Castelldefels segueix fugint de les darreres places i suma ja 34 punts per mantenir-se a la zona tranquil·la.

L’Ascó, en canvi, perd el liderat de la categoria quan menys s’ho esperava en favor d’una Muntanyesa que aconseguia guanyar-li la partida al Manlleu al camp osonenc.
Seguiment via FC Ascó i @uecastelldefels

CastefaAsco
ELS MARINERS HAN PASSAT PER SOBRE DELS DE LA RIBERA D'EBRE - ALEX GALLARDO (GallardoPhoto.com)

EUROPA 2-1 FIGUERES (1-0, Cebri; 2-0, Javi Sánchez; 2-1, Guillem Cornellà)

Victòria de l’Europa que abandona el camí de les derrotes davant el Figueres. Els de Pedro Dólera no guanyaven des del passat 2 de febrer, en un duel al Nou Sardenya contra el Castelldefels.

Cebri era l’encarregat d’obrir la llauna d’un partit que els escapulats han començat amb molta empenta i ganes de transformar les primeres ocasions. Al minut 15, el davanter rebia una centrada de Camacho al mig de l’àrea, i, després d’un control complicat i mal tapat per la defensa figeurenca, superava el porter Ureña per acabar amb la sequera golejadora escapulada.

Amb l’1-0, l’Europa ha abaixat una mica el peu de l’accelerador i el ritme elevat del primer quart d’hora ha anat minvant a poc a poc tornant a deixar una imatge de partit fluix en general, tant per una banda com per l’altra.

A la segona meitat, Javi Sánchez, que feia pocs minuts que corria pel terreny de joc, ha aprofitat una passada llarga que li ha permès guanyar l’esquena de la defensa empordanesa per plantar-se tot sol davant del porter visitant i afusellar-lo amb un gran xut que donava tranquil·litat als de Gràcia. Al minut 92, però, just abans del final, Guillem Cornellà s’ha tret una gran falta de la màniga i ha col·locat el 2-1 al marcador, per superar un Rafa Leva, fins llavors intractable.

Amb aquesta victòria els escapulats se situen tercers, just per darrere de l'Ascó, que és segon, i de la Monta, que amb 53 punts, lideren la categoria. El Figueres, pel seu cantó, no veu gaire alterat el seu lloc a la taula i es manté en una zona còmoda.

EuropaFigueres
L'EUROPA TORNA A GUANYAR UN MES DESPRÉS // UEFIGUERES.CAT

CORNELLÀ 1-0 SANTFELIUENC (1-0, Cazorla -p-)

Un gol de penal al minut 55 ha estat suficient per a que els homes de Jordi Roger tornin a ocupar places de Play-Off. El derbi del Baix Llobregat entre Cornellà i Santfeliuenc es preveia disputat i intens, i així ha estat. Després d'una primera  meitat sense gols, el col·legiat assenyalava penal favorable als verds per mans dins l'àrea blanc--blava. Cazorla, des dels onze metres, no ha perdonat i ha avançat als cornellanencs amb el seu sisè gol com a pena màxima.

El Santfeliuenc ha intentat empatar l'econtre i n'ha tingut oportunitats, però el Cornellà, amb ganes de recuperar un lloc entre els quatre primers, no ha permès que el seu rival comarcal li aixafès la guitarra. Amb aquest resultat, els de Sant Feliu es despengen lleugerament de la lluita per la part alta i sumen un total de 42 punts, 9 menys que els verds, que són quarts.

GAVÀ 2-1 RUBÍ (0-1, Ernest Forgas; 1-1, Aitor Unzué; 2-1, Orellana)

Una de les altres sorpreses de la jornada s’ha viscut a La Bòbila de Gavà. El conjunt blaugrana aconseguia remuntar el partit a un Rubí que ha viscut com a líder provisional durant força minuts de la matinal. Ernest Forgas ha sucat per sisena jornada consecutiva i feia el 0-1. Un resultat amb el que s’arribava al descans.

A la represa, però, els homes d’Albert Poch han sabut salvar les arribades vallesanes a porteria i han aprofitat dues ocasions per sumar tres punts d’or. En primera instància, Aitor Unzué, aconseguia superar al porter visitant per rematar a plaer amb la porteria buida, mentre els defensors rivals veien com la pilota entrava pràcticament plorant. I quan semblava que l’1-1 seria el resultat final, Orellana caçava un refús a l’interior de l’àrea i feia el 2-1 per lligar una victòria que dóna oxigen al conjunt gavanenc.

Amb aquest resultat, el Rubí per la seva condició d'equip de Play-Off i queda just darrere del Cornellà, a la cinquena plaça, amb 50 punts. Pel seu cantó, el Gavà, segueix a la divuitena posició però ja és només a tres punts de la permanència teòrica (a l’espera dels descensos compensats).

GavaRubi
EL GAVÀ HA PRES OXIGEN AMB AL VICTÒRIA DAVANT EL RUBÍ // CF GAVÀ

TERRASSA 4-0 VILAFRANCA (1-0, Montoro; 2-0, Jaime Fuentes; 3-0, Jaime Fuentes; Alex Gallar)

Victòria del Terrassa que s’ha adjudicat una de les seves primeres finals de cara a l’assalt al Play-Off. Els de Miki Carrillo han passat per damunt del Vilafranca de Manel Delgado, el dia que l’Olímpic rebia unes 1.000 persones per ocupar els seients de la graderia egarenca.

Carles Montoro era el primer en marcar pel conjunt local, al minut 18. Un gol que començava a encarrilar un partit que ja no se li escaparia al Terrassa. Als 34 de joc, Jaime Fuentes aconseguia fer el segon del partit i, just abans del descans, el mateix Jaime Fuentes feia el 3-0 que deixava un panorama molt favorable pels vermells de cara al segon temps.

A la represa, Alex Gallar culminava la victòria amb el 0-4 al minut 78 i tornar a acostar el Terrassa al Play-Off, amb 49 punts. El Vilafranca, amb 32, segueix 7 per damunt de la zona vermella.

RAPITENCA 0-3 PALAMÓS (0-1, Javi Revert; 0-2, Dani Romero; 0-3, Javi Morales)

Un altre equip que ha aconseguit una victòria contundent al marcador ha estat el Palamós d’Alfons Garcia. El conjunt baixempordanès ha estat més fort que el cansament d’un dels viatges més llargs de la categoria i ha superat una Rapitenca que no s’aixeca i fa molt mala pinta.

Després d’una primera meitat sense gols, Javi Revert es posava al capdavant del seu equip per obrir la llauna i fer el 0-1 quan pitjor ho passaven els visitants. Poc després del 0-1, Dani Romero sentenciava l’encontre amb el segon gol que deixava tocada la Rapitenca. Abans del final, Javi Morales s’estrenava en lliga per fer el 0-3 i tornar cap a Palamós amb tres punts a la butxaca que deixen al degà de Catalunya, novament, a les portes del Play-Off.

La Rapitenca, pel seu cantó, segueix jugant amb foc i, tot i que manté la distància vers el descens, ara es veu amenaçada també pel Gavà i no només pel Vilassar de Mar.
Seguiment via La Xarxa i @palamoscf

CERDANYOLA 0-4 POBLA DE MAFUMET (0-1, Victor Oribe; 0-2, Víctor Oribe; 0-3, Vadillo; 0-4 Èric Via)

Pallissa de la Pobla de Mafumet al Cerdanyola en un partit que el filial grana ha decidit a la primera meitat. Victor Oribe aconseguia fer el primer gol al minut 15 de joc, per tal de començar a encarrilar el resultat positiu pels homes d’Ivan Moreno. Just abans del descans, els tarragonins deixaven més que sentenciat el partit amb un nou gol de Víctor Oribe al minut 40 i un altre de Vadillo sobre la botzina.

Amb el 0-3, la segona meitat no ha tingut gaire història i la Pobla aconseguia eixamplar el marcador al minut 77 gràcies a un gol d’Èric Via. Amb aquest resultat, la Pobla torna a escalar posicions i es queda a tocar del Play-Off. Pel seu cantó, el Cerdanyola manté la distància vers el descens gràcies a les derrotes de Rapitenca i Vilassar, però no pot adormir-se si no vol patir en excés a final de lliga.
Seguimentvia La Xarxa

MASNOU 0-0 GRAMENET

Empat a zero al Maresme en un duel en el que el més destacat ha estat el primer punt de la Grama en aquesta segona volta. La bona actuació del porter colomenc ha evitat una nova derrota dels Toni Díaz Losquiño que, tot i retallar distàncies amb la permanència, són conscients de la dificultat del miracle, ja que, amb tan sols 30 punts en joc, els de Can Peixauet n’haurien de retallar encara 16.

Pel seu cantó, el Masnou, s’escapa un punt més del descens i el deixa ja a 8 de distància per encarar el tram final de competició amb una mica més de tranquil·litat.

SANTBOIÀ 2-1 VILASSAR DE MAR (1-0, Kevin; 2-0, Pedro Bilbao; 2-1, Juan Roldan)

Victòria importantíssima del Santboià d’Alberto Fernández que ha sumat tres punts d’or davant un rival directe com el Vilassar de Mar. Corria el minut 10 de joc i els locals ja guanyaven per 2-0 gràcies als gols de Kevin i Pedro Bilbao.

Aquest marcador tan matiner feia preveure una victòria còmoda pels de Sant Boi, amb un possible resultat contundent. Però la realitat ha fet colpejat amb les prediccions i l’afició local no ha pogut celebrar cap altre gol del seu equip.

El Vilassar, però, tampoc no ha estat capaç de fer el mal suficient als baixllobregatins i només Juan Roldán aconseguia retallar distàncies al minut 81 amb un gol que, al final, no ha suposat més problemes pel Santboià. Amb aquesta victòria, els locals compten ja 32 punts i es cobreixen les esquenes vers el descens directe. El Vilassar, en canvi, perd una oportunitat d’or per sortir del pou, on hi seguirà una setmana més.