dimecres, 5 de març del 2014

L'Ascó cau davant el Sabadell als penals

Imagen no disponible
EL LÍDER DE TERCERA HA PLANTAT CARA PER ACABAR CAIENT ALS PENALS // IRIS SOLÀ (Arxiu)

El Sabadell s'ha classificat per a les semifinals de la Copa Catalunya després de superar l'Ascó en un duel igualat en quant a ocasions de gol i en el que, com ahir, podria haver saltat la sorpresa. Al final, però, la tanda de penals ha dictat sentència i el conjunt de Tercera Divisió no podrà enfrontar-se a cap dels dos equips catalans de Primera Divisió.

Molt aviat s’ha inaugurat el marcador al Municipal d’Ascó. Corria el minut 7 quan Denis Coch ha comès un penal sobre Tamudo que l’àrbitre no ha dubtat en assenyalar. Édgar, des dels onze metres, no ha perdonat i, tot i que el porter Sergi Fuertes ha endevinat la direcció de la pilota, no l’ha pogut aturar.

Amb l’1-0 l’Ascó ha començat a apretar al seu rival fins que, als 26 minuts arribava el gol de l’empat que feia saltar d’alegria els nombrosos espectadors que avui eren al Municipal (1.000 segons xifres oficials). Ermengol aprofitava un refús del porter local després d’un llançament de falta de Roca, per posar l’empat a l’electrònic i permetre somniar als asconencs. Abans del descans, el Sabadell ha tingut una acció de perill destacada en un contraatac on Gabernet impedia el gol d’Édgar. Els de Miguel Rubio, pel seu cantó, també ho seguien intentant i al minut 40 un defensor visitant treia de la línea de gol un xut de Gerard Roigé, precedit d’una jugada de Giribet.

A la represa el partit s’ha mantingut equilibrat en quant a accions de perill amb força respecte entre dos equips que volien arribar a semifinals. L’ocasió més clara dels locals ha estat al minut 79 quan Sergi Moreno ha rematat amb De Navas batut, però un defensor ha enviat la pilota a córner. El Sabadell també ha pogut matar l’eliminatòria al tram final, en dues ocasions amb Aníbal de protagonista. La primera acció, al minut 83, amb un control que el preparava per encarar però que ha trobat la barrera de Sergi Fuertes. I al minut 90 arribava l’acció que deixava el cor glaçat a tota l’afició local: un llançament de falta del mateix Aníbal que acabava petant al travesser.

Amb l’empat a 1 després dels 90 minuts reglamentaris, el col·legiat ha assenyalat el torn dels penals, per decidit l’eliminatòria com ja va passar ahir en el duel entre Figueres i Girona.