dimarts, 20 de desembre del 2011

Jet lag, seient buit

Podeu llegir 'O el jugador o la pilota', el meu espai d'opinió setmanal a LaJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

Jet lag, seient buit

El cap de setmana passat, diumenge concretament, va arribar el dia assenyalat. I tot i que el mal no venia del mateix lloc, l’efecte devastador va ser el mateix. M’explico. A mitjans de la temporada passada el macroimperi del senyor Roures va anunciar la intenció de fer jugar alguns partits de la Lliga BBVA a les 12 del migdia, un horari històricament reservat per futbol petit. A la competició regular encara no ha passat -tot i que el Reial Madrid si que ho ha patit-, però amb la final del Mundial de Clubs de diumenge ens vam trobar amb una situació de contraprogramació entre el club gran de Catalunya i la majoria dels mortals.
 
Això, va provocar un greu descens de l’afluència de públic en molts dels estadis, tal i com ja estava previst i com temíem des de que es va fer l’anunci d’aquesta nova franja horària. Al seu moment ja vam dir que això feia mal al nostre futbol i que no és lògic ni normal satisfer abans el mercat asiàtic (que de moment gaudeix d’interesantíssims Atlético-Betis) abans d’ajudar el nostre propi. Però la pela mana. Això ja ho sabem.

A tot això, voldria fer un petit parèntesi. Si suposadament hem d’afegir aquesta franja horària perquè els japonesos puguin veure el futbol de la que, per molt que diguin, no és la millor lliga del món, per què al Japó no adapten el seu horari en favor del mercat europeu quan allà s’hi disputada tota una final del Mundial de Clubs?

Seguint amb quid de qüestió: ja que sembla impossible aturar les decisions de Roures i companyia, potser fóra bo que els petits fessin un petit pensament a l’hora de proposar horaris. És cert que els jugadors no són professionals i que trencar una rutina horària no és el més adient, però si tenim en compte que hi ha clubs que juguen a la tarda, i d’altres que, com tota la vida, ho fan pel matí potser no seria una idea descabellada modificar l’hora d’un partit de futbol que no està subjecte a cap dret televisiu que li ho prohibeixi per tal d’afavorir l’assistència de públic al camp. Potser moralment és difícil de prendre aquesta decisió, però si ho pensem amb el cap fred, en les comptades ocasions que el Barça jugui a les 12 potser és millor ser realista i pensar en el propi benefici.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada