dimarts, 6 de desembre del 2011

L’Europa no s’aixeca (0-1)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 0-1 Olot, fent click en aquest enllaç:

L'Europa no s'aixeca (0-1)

Els graciencs s’han vist dominats pel conjunt de La Garrotxa, que amb un gol a l’inici de la segona meitat n’ha tingut prou per endur-se la seva primera victòria a domicili.
L'Europa segueix sense aixecar cap // CARLES GARCIA

L’Europa volia trencar avui la seva preocupant mala ratxa, que amb el d’avui els situa amb una sola victòria en els darrers deu partits, davant d’un Olot que no estava gaire fi als desplaçaments. Però la realitat no ha estat la que desitjaven els escapulats i des de l’inici del partit avui al Nou Sardenya s’ha vist un partit travat, amb molta pilota aèria, digne de la Copa Davis.

Al minut 3, Roca ja ha deixat clares quines eren les seves intencions i ha fet una passada preciosa a l’espai cap a Robert que, sol davant d’un Rafa Leva molt atent, no ha aconseguit obrir la llauna. Aquesta primera arribada perillosa no seria una situació aïllada ja que l’Olot ha estat el clar dominador del tempo d’un partit tan intens com lleig. El físic ha estat un factor clau avui sobre la gespa i ni amb superioritat per dalt l’Europa ha estat capaç d’entrar amb facilitat a l’àrea visitant.

A mesura que passaven els minuts semblava que els locals hi anaven una mica més gràcies a dues jugades idèntiques separades tan sols per 10 minuts. Al 28, una jugada de combinació per banda dreta entre Aitor Olmo i Rovira, ha acabat a còrner després del refús d’un defensor que ha estat més atent que la davantera escapulada. I al 38 Cano s’ha tret de la màniga l’únic moment màgic del partit amb una gran jugada individual que li ha servit per creuar el camp i aliar-se amb Nils, que des de la banda ha centrat a l’interior de l’àrea al cap del propi Cano, que sense fortuna ha enviat la bola per damunt del travesser. Però sense rematar a porteria és impossible fer gols i mentre la línia ofensiva local començava a veure’s angoixada l’Olot ho aprofitava per imposar el seu joc.

A la segona meitat la tònica ha estat similar i quan els graciencs encara tornaven del bar, en una jugada de contraatac dels homes de Nitus Santos executada a la perfecció, una altra vegada Roca ha assistit el davanter Robert a l’espai, que aquest cop no ha perdonat i ha batut Leva per fer el 0-1, que ja ha estat definitiu.

L’Olot ha seguit pressionant amb força i imposant una bona intensitat amb l’agressivitat necessària per impedir que els locals poguessin fer mal, i tot i que l’Europa ha intentat arribar a la porteria de Segovia per bandes no ha aconseguit rematar entre els tres pals ni una sola vegada.

Al minut 64 Roca ha tingut una oportunitat d’or per tancar el partit amb un xut des de la frontal que ningú no s’esperava excepte el sempre atent Rafa Leva, que ha tingut prou reflexos com per blocar la pilota. Al 87 Manel Sala ha tornat a tenir el segon del seu equip a les seves botes, però el seu xut a porteria buida amb el porter escapulat avançat ha marxat massa creuat. I l’última del partit amb cara i ulls ha estat per l’Europa un minut més tard amb una internada de Peque al lateral de l’àrea des d’on ha provat de sorprendre Segovia amb un xut que ha marxat fregant el pal.

Al final, 0-1 i primera victòria de la UE Olot lluny del seu estadi en un partit molt seriós del conjunt de La Garrotxa que s’ha aprofitat de la mala ratxa i el mal moment pel que passa un Europa que no veu el moment d’aixecar cap.
El podi del partit
1. Roca (Olot): El mig creatiu del conjunt de La Garrotxa ha estat el jugador més determinant del partit. La defensa local l’ha deixat massa descobert i ho ha aprofitat per enllaçar la defensa amb la davantera gràcies a la seva habilitat a l’hora de llegir les passades i els moviments dels rivals. Ha estat l’autor de l’assistència del gol.
2. Robert (Olot): El davanter olotí ha fet mèrits durant tot l’encontre per batre Leva, i després d’una ocasió molt clara a la primera meitat no ha perdonat a l’inici de la segona i ha segellat el gol que ha donat la primera victòria a domicili pel seu equip.
3. Rafa Leva (Europa): El porter europeista ha estat avui l’única llum que ha brillat a Gràcia. Tot i les errades defensives dels seus companys ha sabut fer front a les internades dels davanters i als xuts dels jugadors rivals. No ha pogut fer res amb el gol. És una assegurança sota pals.

La fitxa del partit
  • CE Europa: Rafa Leva; Aitor Torres, Alberto, Cano, Pociello; Iván Álvarez (Guzmán, 74′), Delmàs, Javi Lara, Nils (Peque, 60′), Cebri (Segalés, 70′) i Rovira.
  • UE Olot: Segovia; Francolí, Serra, Abel, Hostench; Roger, Granell, Roca, Masó (Edile, 89′), Robert (Sergi, 84′), Manel Sala (Dani Alonso, 90+2′).
  • Àrbitre: (Anoia) Ávalos Barrera. Ha ensenyat targeta groga al local Pociello i als visitants Francolí, Hostench, Roger i Masó.
  • Gols: 0-1, Robert (49′).
  • Incidències: 750 espectadors al Nou Sardenya.