dijous, 13 de juny del 2013

El 10 de l’Europa

Podeu llegir l'article especial sobre Àlex Delmàs, a laJornada.cat

El 10 de l'Europa


El capità europeista posa punt i final a la seva història com a futbolista després de set temporades vestint l’escapulari

Delmàs és una referència per tot l'europeisme // CEEUROPA.CAT
Delmàs és una referència per tot l’europeisme // CEEUROPA.CAT


La temporada 1996/1997 es va enfundar l’equipació i es va cordar les botes com feia cada cap de setmana durant tants anys de futbol base. Aquell cop, però, era diferent. Debutava amb la samarreta del Granollers un joveníssim Àlex Delmàs. En aquell moment probablement ningú no s’imaginava el futur que esperava al jugador de la Roca del Vallès, que un temps després saltaria al Sabadell i passaria pel Premià abans de tornar a Granollers, on s’hi va estar dues temporades més. La temporada 2005/2006 va arribar a un acord amb el Mataró i, després de jugar 36 partits i fer 8 gols, va signar amb l’Europa, l’equip amb què comparteix aniversari i en el qual estava destinat a fer història.

Amb una molt bona primera temporada, millorant els registres de l’any anterior (10 gols en 36 partits), Àlex Delmàs es va fer un lloc a la Vila de Gràcia. Però, tot i així, costava pensar en tot el que quedava per venir. Després de set temporades vestint l’escapulari, Delmàs s’ha convertit en el cinquè jugador amb més partits de la història del club, amb un total de 235 (180 com a titular i 55 començant assegut a la banqueta), només per darrere de Ventura (383), Capella (363), Rovira (309) i Amorós (247).

En tot aquest temps, el capità europeista s’ha guanyat els cors de l’afició gracienca gràcies a la seva humiltat i bona sintonia amb tothom. A banda, ha fet 34 gols a les files del CE Europa, que l’han mantingut al peu del canó una temporada rere una altra. La prova de la bona acollida amb la Vila és que va estar a punt de ser nomenat pregoner de la Festa Major de Gràcia. Fora del camp és una persona propera als companys, rivals, mitjans i seguidors. Dins del vestidor és un líder nat amb mentalitat forta i guanyadora. Un caràcter que ha mantingut també a l’hora de penjar les botes, sacrificant els seus darrers anys de joc com a mostra de respecte a un club per al que ho ha donat tot, que s’ha fet seu i que duu dins del cor. No en va, el seu fill n’és soci des del primer dia de vida.

Al futbol català també ha deixat números a tenir molt en compte, amb 515 partits i 83 gols, havent jugat més de 30 partits per campanya durant les darreres 14 temporades.

Però més enllà dels números, Delmàs s’ha convertit en un exemple a seguir per a tots els jugadors del club. I és que ha esdevingut el líder d’un equip que les ha vist de tots els colors possibles. I ara, amb 35 anys, després d’una temporada brillant en què ha aconseguit un play-off que semblava que no arribaria mai, penja les botes i diu fins aviat a una afició que li estarà eternament agraïda pels serveis prestats.

16.292 minuts i 34 gols després d’una etapa gloriosa a l’Europa, Delmàs té un lloc reservat al quadre d’honor del futbol català. Tant de bo en alguna part del Nou Sardenya hi hagi penjada la seva samarreta permanentment, perquè serà molt difícil omplir el buit que deixa aquest capità llegendari.

Font de les dades: Agustí Tenllado

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada