dimecres, 2 d’octubre del 2013

Toni Díaz Losquiño: "No estem preocupats"

Imagen no disponible
EL TÈCNIC COLOMENC TÉ PLENA CONFIANÇA EN EL SEU EQUIP // CARLES GARCIA



Un cop acabada la jornada 7 de Tercera Divisió encara hi ha tres equips que no han guanyat ni un sol partit. Castelldefels, Gramenet i Santboià, que tanquen la classificació de la categoria, passen pel seu ‘via crucis’ particular havent sumat només a base d’empats. A GolCat entrevistem en Toni Díaz Losquiño, entrenador de la Gramenet, un dels equips que, números en mà, no ha tingut un inici de Lliga gaire positiu i ara és 19è amb tan sols 2 punts.

Després de set jornades seguiu sense guanyar...
Sí, això és evident. Però tenim clar que cada vegada som més competitius i posem més complicacions al rival. A poc a poc, anem fent el futbol que volem. És complicat perquè l’equip és nou, però, com dic, cada cop anem a més.

Esteu preocupats?
No. No ho estem. Però si ara ens posem presses per salvar la categoria no ho farem. La categoria es salvarà durant la temporada. Acabem de començar i tenim 2 punts. Però les sensacions són cada cop més bones i la cosa va bé.

Com dueu aquesta situació dins el vestidor?
No t’ho imaginaries, però és la situació més còmoda i amb més bon ambient que he viscut en els últims anys.

La situació institucional que viu el club us està afectant a nivell esportiu?
És cert que la Gramenet no passa per un bon moment, però el que volem és que el club segueixi lluitant en aquesta categoria i salvar-la el més aviat possible. Sabem que a nivell institucional és tot complicat, però nosaltres, inclòs el cos tècnic, estem fent coses per aconseguir que la Grama pugui sostenir la categoria aquest any, sobretot.

El fet que algun jugador pugui marxar en qualsevol moment si li arriba una oferta remunerada us afecta negativament o creus que motiva els jugadors per utilitzar la Grama com a aparador?
Hem de tenir molt clar que si a un jugador li arriba l’oferta i pot marxar a una categoria superior, segurament l’acceptarà. Però el compromís ara mateix és molt elevat. Si un jugador ha de marxar d’aquí a una jornada però la feina que ha fet fins ara ha estat intensa i ens ha sumat serà el que valorarem. Això és molt important per a nosaltres.

Veus amenaçat el teu càrrec com a entrenador?
Podria ser, perquè és evident que els resultats no són bons però hem de ser conscients que la situació és complicada. Nosaltres hem de tenir clar que l’important és donar el màxim a cada partit. La meva situació complicada? Bé, podria ser. Però jo tinc clar que arribar fins aquí ha estat molt complicat. A mitjans de Juliol no teníem plantilla i construir un equip de zero, amb jugadors nous que no han competit a la categoria, és molt difícil. S’ha donat la cara i s’està donant la cara, per tant no veig motius per veure perillar el meu càrrec.

Per tant, sous optimistes?
Sí, sí. I tant! Som molt optimistes i dins el vestidor encara més. A part, nosaltres vivim una situació paradoxal perquè l’afició és molt comprensiva i ens ajuda sempre que pot. N’estem molt agraïts de tot aquest suport.

Podríem dir, doncs, que l’afició us dóna ales per aixecar partits?
Contra la Rapitenca es va demostrar. L’equip perdia 0-1 des de molt aviat, però l’afició recolzava l’equip perquè saben que és molt complicat. A més, em diuen que estan molt contents amb el joc, que estem sent superiors i controlem tant en atac com en defensa. Potser això s’hauria de reflectir al marcador, però no estem nerviosos.

Què és el que us cal treballar per sortir d’aquesta situació?
El més evident és que cal construir un equip. Cada vegada tenim més possessió, més control del partit defensivament i duem els encontres on nosaltres volem. Només ens falta que fem gols en atac. Quan això passi arribarà tot. N’estic convençut.

Creus que el vostre punt dèbil és l’atac i no la defensa?
No crec que tinguem punts dèbils, el que hi ha són punts a treballar. Cada setmana preparem el partit amb moltes ganes i mirem el proper rival i, a partir d’aquí, hem de veure què fan ells bé i malament i quines són les nostres mancances per poder-les reforçar.

Deixant de banda el tema esportiu, per acabar, creus que la Gramenet desapareixerà?
Ara mateix no tinc el carnet de futuròleg i no puc predir res. Nosaltres intentarem subsistir en aquesta situació durant la temporada donant el màxim per oferir a l’afició tantes alegries com puguem. Això s’aconseguirà amb el treball diari i, sobretot, amb la unió. Ja ho diu el nostre nom, Unió Deportiva (Atlètica) Gramenet. Cal la unió de jugadors, afició, directiva i cos tècnic, tots hem d’anar junts i seguir el mateix camí. Si ho fem així sortiran les coses bé aquesta temporada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada