dimecres, 16 d’abril del 2014

Cara o Creu (Prèvia J34)

Imagen no disponible
L'ASCÓ NECESSITA TORNAR A CELEBRAR GOLS DECISIUS PER NO ALLUNYAR-SE DE LA MONTA // IRIS SOLÀ



Vuit seran els dies de diferència que hi haurà des de que comenci a rodar la pilota a la Pobla de Mafumet per a donar inici a la J34 de Tercera Divisió fins que el col·legiat del Cornellà-Masnou assenyali el final del darrer encontre d'aquest bloc de partits. Amb tres dies diferents per la la disputa d'enfrontaments (dijous 17, dimecres 23 i dijous 24) la principal competició a nivell català es veurà alterada per la cita de la selecció catalana amateur a Segovia en la disputa per la fase final estatal de la Copa de Regions UEFA.

Però a banda d'aquest fet, que hauria de ser tan sols anecdòtic, els clubs s'enfronten a l'autèntica recta final del campionat. Amb tan sols 15 punts jugar-se, la Muntanyesa segueix al capdavant de la classificació però amb un desplaçament molt complicat al Municipal d'Ascó. El Cornellà, perseguidor més immediat dels de Nou Barris, rep la visita d'un Masnou en hores baixes i necessitat de punts per evitar que Gavà i Vilassar de Mar l'atrapin. Dos equips que no viuran partits gaire plàcids (Gavà-Rapitenca i Pobla de Mafumet-Vilassar de Mar), però que podrien empentar als de Miguel López cap a la divuitena posició. Una setmana molt llarga, però, sense dubte, amb la mateixa emoció que els caps de setmana habituals.

Aquests són els horaris de la J34:

DIJOUS, 17 D'ABRIL
18h Pobla Mafumet-Vilassar de Mar
19'30h Castelldefels-Palamós
20h Manlleu-Santfeliuenc

DIMECRES, 23 D'ABRIL
19h Santboià-Terrassa
20h Europa-Vilafranca
20h Ascó-Muntanyesa
20h Cerdanyola-Gramenet
20.30h Figueres-Rubí

DIJOUS, 24 D'ABRIL
19.30h Gavà-Rapitenca
21h Cornellà-Masnou

El partit de la jornada serà l'Ascó-Muntanyesa. Un duel d'alçada entre el quart i el primer classificat. Entre ells hi ha una diferència de cinc punts, però podria quedar reduïda a tan sols dos si els locals són capaços de doblegar un líder que s'ha mostrat molt ferm fins ara i que només ha cedit 5 derrotes en 33 jornades. Tot i que els de Nou Barris destaquen per ser el segon equip menys golejat de la categoria (28 gols en contra), només superat per l'Europa (26), el partit és susceptible de superar l'1-1 de la primera volta. Els dos conjunts, acostumats a guanyar i a marcar, tenen totes les armes hagudes i per haver per posar a prova la defensa més fèrrea i al porter més elàstic. El principal hàndicap pels de Manolo González podrien ser les quasi dues hores de viatge fins al Municipal asconenc el dia de Sant Jordi, un jorn laborable i en el qual els jugadors no tenen les mateixes condicions per concentrar-se i preparar el partit que en un festiu. La jornada passada, els locals veien com el Figueres aconseguia sucar un punt del seu camp que els condemnava a la quarta plaça. Una relliscada que impedirà als asconencs acabar la setmana com a líders del grup. Pel seu cantó, la Monta, que també havia empatat a 1 amb el Figueres, aconseguia refer-se de l'ensopegada amb un 2-0 sobri davant un Masnou en hores baixes. Pel que fa a l'efecte que la selecció pot causar en aquest duel, tant els de la Ribera d'Ebre com els del Barcelonès hauran cedit a dos dels seus homes: Denis Coch i Canadell per part local i Borges i Padilla pel cantó visitant. Serà baixa per sanció Aleix Dalmau (Muntanyesa). La Muntanyesa seguirà líder si... puntua; o si perd i el Cornellà no guanya (empata o perd).

Un dels equips que tindrà més ulls posats en el duel de la Ribera d'Ebre serà, precisament, el Cornellà. Els homes de Jordi Roger disputaran el seu partit un dia després del que protagonitzaran aquests dos aspirants al títol i, per tant, seran coneixedors de les seves possibilitats classificatòries en finalitzar la jornada. Fins al Baix Llobregat hi viatjarà el Masnou, un rival trampa pels verds. L'equip dirigit per Miguel López ha jugat amb foc tota la temporada i ara és a punt de cremar-se. Amb Gavà i Vilassar de Mar a tocar, els maresmencs podrien caure en places de descens directe si perden el seu partit i els seus rivals fan els deures. Aquesta situació de màxima emergència podria girar-se en contra d'un Cornellà que no pot confiar-se si, com a mínim, vol mantenir la segona posició. Després de la derrota a Nou Barris, els frangirojos necessiten tornar a sumar per agafar aire de cara al tram decisiu (Els masnovencs no sumen des del 30 de març (J31) i no guanyen un partit des del 2 de març (J27, 0-1 vs Santfeliuenc)). Per contra, els locals arriben al matx havent superat el Terrassa a l'Olímpic i amb la moral pels núvols. Un factor que si no resulta excessiu els pot ajudar, i molt, en la seva batalla pel títol. Per al duel, els verds comptaran amb tres homes que hauran viatjat abans a Segovia amb la selecció: el porter Íñigo, el migcampista Pep Caballé i el davanter Óscar Muñoz. Un hàndicap que no trobem a l'equip visitant, que podrà entrenar tota la setmana amb els homes disponibles. Pel que fa a les sancions seran baixa quatre homes del Cornellà: David Garcia, Joel Marín, Xavi Pelegrí i Pol Planas; i un del Masnou, el defensa Sergi Rueda. El Cornellà serà líder si... guanya i la Muntanyesa perd. El Masnou entrarà en descens si... perd i guanyen Gavà i Vilassar de Mar; si empata i els altres dos equips guanyen, tindríem triple empat a 35 punts.

Qui no vol desenganxar-se de la lluita pel campionat és l'Europa, que, a quatre punts de la Monta i a dos del Cornellà, segueix fent el seu camí particular en una segona volta molt irregular però que no ha aconseguit acabar amb les seves aspiracions. Després de signar la golejada de la temporada a Can Peixauet contra una Gramenet descendida i sentenciada (1-7), els de Pedro Dólera rebran la visita delVilafranca el dia de Sant Jordi. Els penedesencs, a punt d'assolir la permanència, voldran esgarrar la festa als graciencs i sumar els punts necessaris per respirar definitivament amb tranquil·litat. La derrota la jornada passada davant el Castelldefels, fruit d'una remuntada marinera amb culminació al minut 83, serà la principal excusa dels visitants per assaltar un estadi que els ha estat molt complicat històricament. Amb un Javi Sánchez en plena forma i recent estrenat del seu primer triplet, els escapulats saltaran a la gespa amb l'únic objectiu d'encadenar una bona ratxa que pugui ser definitiva per a obtenir l'impuls final. La selecció catalana impedirà que el capità, Àlex Cano, Guzmán i Diego puguin dedicar-se a la preparació exclusiva d'aquest partit. El fons d'armari dels locals, doncs, haurà de fer-se efectiu davant els atacs de jugadors de la talla de Santi Triguero, que no perdonen quan tenen l'oportunitat de matar. Manel Delgado, sense cap jugador convocat amb l'amateur, podrà disposar dels seus efectius als entrenaments per preparar un duel que espera resoldre amb millor ventura que a la primera volta, quan els graciencs van superar l'equip, llavors entrenat per Delfí Ferreres, per 1-2, aconseguint els seus gols abans del minut 20. Per a aquest partit, els equips no podran comptar amb Víctor Durán (Europa) ni amb Iván Álvarez (Vilafranca) . L'Europa serà segon si... guanya i el Cornellà empata o perd.

VilafrancaEuropa1aVolta
ELS GRACIENCS VAN CELEBRAR UNA VICTÒRIA IMPORTANT A VILAFRANCA // ÀNGEL GARRETA - CEEUROPA.CAT


El primer dels equips que ara mateix viu fora de les places de Play-Off és el Rubí de Julià Garcia. Els vallesans saben que no recuperaran una plaça a la zona noble al final d'aquesta jornada però tenen tots els números per retallar-hi punts i posar-s'hi a tir quan només quedin 4 jornades per finalitzar el campionat. Al davant, però, hi haurà el Figueres, un rival gens senzill que es fa fort amb el suport de la seva afició i que ve d'arrencar dos empats a Muntanyesa i Ascó, equips de la zona alta. Vilatenim serà l'escenari del xoc entre vallesans i empordanesos. Un duel que podria marcar el futur dels visitants, en cas de no guanyar. Una nova final per un equip que, durant la setmana, no podrà comptar amb el seu porter, José M. Segovia, convocat amb la selecció catalana amateur per la Copa de Regions. Francesc Cargol, en canvi, i per a sorpresa de molts, sí que disposarà de tots els seus efectius per a preparar aquest partit del dia de Sant Jordi. Pel que fa a les sancions no jugaran Héctor Moreno i Roger Peña, per part rubinenca.

RubiFigueres1aVolta
EL RUBÍ TORNA A JUGAR A UNA FINAL AQUESTA SETMANA // UEFIGUERES.CAT


Un altre duel atractiu d'aquesta jornada intersetmanal és el que es podrà viure a Els Canyars. ElCastelldefels de Lluís Albesa, un equip en forma i a tocar de la permanència (Actualment suma 41 punts, 9 d'avantatge vers el descens directe), rebrà la visita d'un Palamós que espanta als rivals però que perd velocitat punta quan li toca fer un sprint. Els d'Alfons Garcia han tingut ja diverses oportunitats per col·locar-se en places de promoció però no n'han sabut aprofitar cap. Tot i això, a falta de 15 punts per a la conclusió del campionat, els baixempordanesos se situen a la sisena plaça quatre punts per sota de l'Ascó, que és quart. Així doncs, igual que el Rubí, el degà de Catalunya viurà una autèntica final a Castelldefels que podria acostar-lo o allunyar-lo d'un somni al que es va enganxar a meitat de temporada i que no vol abandonar encara. Sense jugadors convocats amb la selecció, mariners i palamosins han aprofitat per avançar el seu duel al dijous 17 per tenir molt més marge de cara a la jornada 35. Per a aquest duel, les sancions impediran que juguin Oriol Grau (Castelldfels) i Sergi Arimany (Palamós).

PalamosCastelldefels1aVolta
EL PALAMÓS NO ES POT PERMETRE ENSOPEGAR AMB EL CASTELLDEFELS // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.com


El Santboià-Terrassa enfronta a dos equips amb trajectòries molt diferents aquesta temporada però que, depenent del resultat, podrien donar la campanya per tancada quan conclogui la setmana de competició. El Joan Baptista Milà, necessitat d'alegries en una temporada molt moguda, espera dictar sentència per un Terrassa que, de no guanyar, pot quedar despenjat totalment de la lluita pel Play-Off i sentenciar Miki Carrillo. Una victòria local, a més a més, permetria als del Baix Llobregat arribar als 43 punts i deixar de patir a les darreres jornades de lliga. Però si un equip pot donar sorpreses, aquest és el Terrassa, capaç del millor i el pitjor, i que no vol veure com cau el seu projecte abans d'hora. El tècnic egarenc podrà preparar el matx amb tots els seus homes després de quedar aliè a la convocatòria de Toni Almendros. El Santboià, en canvi, cedirà a dos dels seus jugadors, Pedro Bilbao i Alex Fernández que esperen completar una setmana amb doble alegria coronant-se a Segovia i a Sant Boi del Llobregat. Pel que fa a les sancions, queden exempts de jugar aquest partit Libo (Santboià) i Carles Montoro (Terrassa).

Un dels tres partits que obre la jornada enfronta dos conjunts de la zona mitjana, que encaren amb diferents perspectives el tram final del curs. El Manlleu és en terra de ningú, onzè, 10 punts per sobre del descens. Li cal, per tant, una petita empenta per consolidar una permanència que sembla més que evident, però, per sobre de tot, necessita un intangible clar: recuperar la bona imatge a casa. Al Municipal manlleuenc els osonencs han patit 9 derrotes en 16 partits, i només han aconseguit quatre victòries al seu camp. De fet, fa gairebé tres mesos, des del 19 de gener, que els de Jordi Dot no vencen al seu camp, des que van superar el Masnou (2-0). Són, des de llavors, sis partits sense guanyar, tres empats i tres derrotes. El Santfeliuenc arribarà a Osona en una bona dinàmica. Encadena dos empats seguits, els dos a un gol, però la dinàmica de quatre partits sense perdre, de 8 punts de 12 possibles, i la bona imatge mostrada aquest curs a domicili pels d'Andrés González dóna ales a un equip que no té res a perdre, que ja té 50 punts, permanència matemàtica, i per al qual el principal repte és ara veure on acabaran en un curs en què s'han erigit com a equip revelació. El Santfe ha guanyat 8 dels 16 partits que ha disputat a domicili aquesta temporada. No disputaran el partit, perquè són amb la selecció catalana amateur, ni Putxi (Manlleu) ni Josele (Santfeliuenc). Aquest últim compleix, de fet, partit de sanció.

Per a un equip no hi ha gran cosa en joc, però a l'altre li va la vida. Una sèrie de resultats negatius (5 partits sense guanyar, 2 punts de 15 possibles) ha tancat del tot qualsevol opció de sorpresa al 'play-off' per part de la Pobla Mafumet, però els d'Iván Moreno busquen ser competitius com fins ara i intentar acabar a la zona mitjana-alta de la taula. Arribarà al Tarragonès un equip necessitadíssim... i que podria sortir del descens durant uns dies. El Vilassar de Mar ha obtingut dues victòries seguides clau, ha sumat 7 punts dels últims 12 possibles i creu com mai en les opcions de permanència. La victòria contra el Manlleu deixava els maresmencs amb 32 punts, els mateixos que el Gavà, l'equip que marca ara per ara la salvació. Seguir puntuant i mantenir la bona línia defensiva dels últims partits serà clau si els vilassarencs volen treure alguna cosa positiva del camp de la Pobla. Per a Toni Romero, més enllà de les urgències de l'equip des que ell ha arribat, una prioritat era ser forts defensivament, admetre les mínimes concessions... i de moment l'equip està responent. En quatre partits amb el nou tècnic, tres duels amb porteria a zero i un sol gol encaixat en 360 minuts de joc, la diana que va costar als maresmencs la derrota a casa contra l'Europa (0-1). L'al·licient principal és puntuar, ja que posaria tota la pressió a la línia del descens al Gavà. Els maresmencs venen de guanyar en l'últim desplaçament que han fet, a la Bòbila de Cerdanyola (0-1). La Pobla no venç al Municipal des de fa un mes i mig. Hi ha encadenat un empat i dues derrotes, i curiosament, a les dues desfetes ha encaixat tres gols (0-3 de la Muntanyesa i 2-3 de l'Ascó). Cap baixa per sanció. El Vilassar de Mar sortirà del descens si... guanya i el Gavà no ho fa; o si empata i el Gavà perd. 

El Cerdanyola forma part d'aquell grup d'equips (potser amb el Santboià i, en menor mesura, el Vilafranca) que encara no tenen la salvació assegurada tot i que tenen un marge de maniobra. Els 7 punts sumats dels últims 12 possibles han donat una distància de 6 punts sobre l'antepenúltim als de Toni Carrillo, que volen demostrar que el lema que llueix a l'entrada de la Bòbila, 'Junts podem', es fa realitat una setmana més a casa. Arriba al Vallès Occidental l'únic equip que ja té la plaça final del curs decidia, la Gramenet. Els colomencs, ja descendits, venen d'encaixar la golejada més gran de la temporada (1-7 davant l'Europa) i buscaran, com sempre ha insistit el seu tècnic, competir dignament fins que acabi la competició. La Grama fa 21 partits que no guanya, és l'equip que menys marca, el que més encaixa... però res convidarà el Cerdanyola a confiar-se. En l'últim partit a casa, els vallesans perdien davant el Vilassar de Mar (0-1), llavors penúltim, amb gol encaixat als últims instants. El Cerdanyola busca ser el de les grans cites, el del triomf a Can Rosés, el dels 61 minuts de final victoriós davant l'Europa. Els dos únics triomfs que ha sumat la Grama aquest curs han estat a domicili (Cornellà i Gavà). Una derrota del Cerdanyola el podria deixar només tres punts per sobre del perill. Hi ha marge de maniobra, però el partit s'entreveu vital per acostar gairebé del tot la permanència. Serà baixa per sanció el tècnic colomenc, Toni Díaz Losquiño.

cerda
EL CERDANYOLA NO ES POT CONFIAR TOT I ENFRONTAR-SE A UN RIVAL DESCENDIT // CFC.CAT



El gran duel directe de la part baixa es disputarà l'últim dia de competició d'aquesta J34. El Gavà, l'equip que marca la salvació, i que a l'inici de la jornada comptava amb els mateixos punts que l'antepenúltim, el Vilassar de Mar (32), rep el penúltim classificat, la Rapitenca, ara mateix a quatre punts de la permanència i per a la qual tot el que no sigui guanyar suposarà un pas més cap al descens a Primera Catalana. Els gavanencs venen de treure un punt meritori de Palamós, i mantenen una bona dinàmica recent, amb 14 punts dels últims 24 possibles sumats per part blaugrana. La reacció ha passat per ser segurs a casa. 7 punts dels últims 12 possibles a casa han indicat que la Bòbila és el camp base per a la permanència. I el partit clau és aquest, en què, a més dels tres punts, estarà en joc el 'goal average' entre els dos equips. El Gavà ja es va endur els duels directes amb el Vilassar de Mar, l'equip que el segueix a la taula, i buscarà ara igualar o capgirar el 2-1 encaixat a la Rapitenca al duel de la primera volta. Al davant una Rapitenca en hores molt baixes, amb la marxa de molts efectius les últimes setmanes, i en una ratxa de resultats molt negatives: són set jornades seguides sense guanyar, amb 1 sol punt sumat de 21 possibles. Una derrota dels del Montsià els deixaria a 7 punts de la permanència amb 12 en joc... a un sol pas de l'abisme. Cap baixa per sanció. El Gavà caurà en descens si... empata i el Vilassar de Mar guanya; o perd i el Vilassar de Mar puntua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada