diumenge, 27 d’abril del 2014

Oportunitats desaprofitades

Imagen no disponible
EL RUBÍ HA ESTAT EL GRAN GUANYADOR DE LA JORNADA // IRIS SOLÀ

Els empats de la jornada de la tarda de diumenge ha deixat la lliga pràcticament com estava. Al capdavant la Monta manté el punt d'avantatge vers l'Europa, que iguala a punts amb el Cornellà, tercer. Entre els aspirants, el Rubí s'acosta a un sol punt de la promoció d'ascens després de superar l'Ascó.

Per sota, les victòries de Vilassar de Mar i Masnou fan caure al Gavà a la 18a plaça, però, aquest cop, hi ha un convidat més a la batalla per la permanencia: el Santboià, amb 39 punts només en té 3 de marge vers els gavanencs a falta de 9 punts per disputar-se.

MUNTANYESA 1-1 CORNELLÀ (0-1, Óscar Muñoz; 1-1, Roland Garrós)

Empat a un entre la Muntanyesa i el Cornellà en el duel pel liderat de la categoria. Les ensopegades dels dos conjunts la jornada passada obria aquest diumenge un escenari de lluita èpica per ser líder, a la que s'hi afegia l'Europa indirectament en el seu duel a Palamós. Els del Baix Llobregat se les prometien molt felices al descans, ja que un gol d'Óscar Muñoz els donava avantatge de cara a la segona meitat.

Nou Barris, ja se sap, és un escenari molt complicat i la Monta ha tornat a demostrat per què segueix manant amb ma de ferro al capdavant d'aquesta Tercera Divisió. Al minut 79 Roland Garrós aconseguia superar el porter Íñigo, heroi amb la selecció amateur, i empatar el duel que retornava el liderat als groc-i-negres i deixaven tocats un Cornellà que tenia la primera plaça a tocar.
Seguiment via La Xarxa

PALAMÓS 0-0 EUROPA

Empat inútil entre Palamós i Europa, que no serveix ni a uns ni a altres per assolir els seus objectius. Un sol gol hauria servit als escapulats per recuperar la primera posició de la categoria després d'una segona volta molt irregular. Per contra, els tres punts haurien donat un últim alè als palamosins, que, amb la derrota de l'Ascó tenien l'oportunitat d'acostar-se a tres punts de les places de promoció.

Al final, però, cap dels dos ha aconseguit endur-se el gat a l'aigua i l'Europa seguirà segon una jornada més i el Palamós pràcticament s'acomiada de la promoció d'ascens, que té ara 5 punts per sobre amb tan sols 9 per jugar-se.
Seguiment via @CEEUROPA i La Xarxa

RUBÍ 2-0 ASCÓ (1-0, Ernest Forgas; 2-0, Matamala; 3-0, Zambudio)

No renuncia a res el Rubí que torna a guanyar una nova final en aquest darrer sospir de competició a Tercera Divisió. Els vallesans s’enfrontaven a un rival molt dur de superar: l’Ascó de Miguel Rubio. Una victòria asconenca hauria sentenciat totalment als locals en les seves aspiracions per fer Play-Off. I, de passada, hauria posat moltes traves als altres dos aspirants: Terrassa i Palamós.

Avui, però, era el dia dels més valents i a Can Rosés volien una alegria en el seu tercer any consecutiu a la categoria. Ernest Forgas ha estat l’encarregat d’encetar l’electrònic amb un gol al minut 33. Abans d’arribar al descans Roger Matamala tornava a colpejar pels vallesans per fer el 2-0 que deixava el duel molt de cara pels locals.

A la segona meitat, l’Ascó no ha sabut trobar la porteria i, ja en temps de descompte, Zambudio feia més gran la victòria rubinenca amb el 3-0. Un resultat que deixa ara al Rubí a la cinquena plaça amb 63 punts. Només un per sota dels de la Ribera d’Ebre, que són quarts.

RubiAsco
L'ASCÓ NO HA POGUT DESFER-SE DEL RUBÍ // IRIS SOLÀAfegeix la llegenda

TERRASSA 1-1 GAVÀ (1-0, Alex Gallar; 1-1, Adrià Grau)

Empat insípid pel Terrassa i agredolç pel Gavà a l'Olímpic egarenc. El conjunt de Miki Carrillo tenia, com el Palamós, una oporunitat única per acostar-se a la zona de promoció d'ascens. Alex Gallar aconseguia obrir el marcador al minut 34 per reprendre el camí cap al Play-Off. Però els partits, enguany, són molt llargs pels vallesans i Adrià Grau aconseguia igualar l'encontre al minut 89 amb un gol que deixava glaçada l'afició local.

Un punt que deixa als egarencs a quatre punts de l'Ascó, que és quart, i al Gavà en zona de descens, però a tan sols dos punts de la permanència. Una situació que s'hauria pogut agreujar si els d'Albert Poch no haguessin aconseguit sucar a l'estadi vallesà.

SANTFELIUENC 1-2 POBLA DE MAFUMET (0-1, Sergi Gestí; 1-1, Maldo, 1-2, David Díaz)

Victòria de la Pobla de Mafumet a Les Grases en un dels partits intranscendents d’aquesta jornada 35. Els homes d’Ivan Moreno viatjaven cap al Baix Llobregat amb l’únic objectiu de superar als blanc-i-blaus a la taula, tenint en compte que tota la feina ja està feta.

Al minut 10 obria la llauna el jugador poblenc Sergi Gestí, que avançava al filial grana. Un marcador que ja no es mouria pràcticament fins a les acaballes del partit. Al minut 75, Maldo aconseguia igualar el matx però només 4 minuts després David Díaz tornava a avançar als poblencs per donar-los la victòria i tres punts que els situen vuitens. Amb els mateixos punts (51), però una posició per sota hi ha el Santfeliuenc, que també ho ha fet ja tot aquesta campanya.

VILASSAR DE MAR 1-0 FIGUERES (1-0, Jallow)

Victòria de mèrit i molt important del Vilassar de Mar, que segueix sumant i avançant amb Toni Romero a la banqueta. Els maresmencs s’han desfet del Figueres gràcies a un gol de Jallow al minut 53 de partit.

Els de Francesc Cargol, que ja no s’hi juguen res en aquesta lliga tan irregular pels empordanesos, no han pogut fer front al gol local i han vist com, una altra vegada, és l’equip al que li va la vida el que dóna la cara per sumar tres punts que tenen gust de permanència. Amb aquest resultat, els vilassarencs són ara a la dissetena posició, dos punts per sobre del descens directe.

VilassarFigueres
EL VILASSAR NEDA CAP A LA PERMANÈNCIA DESPRÉS DE SUPERAR EL FIGUERES // UEFIGUERES.CATAfegeix la llegenda

GRAMENET 3-1 MANLLEU (1-0, Iborra; 2-0, Daisuke; 2-1, Gely; 3-1, Uri Montoya)

La Grama acabarà la temporada a la darrera posició, ja ha baixat a Primera Catalana i és sabut per tothom el perill de desaparició que l’envolta. Però la temporada encara no s’ha acabat i els futbolistes solen tenir un punt d’orgull que sempre els empenta a salvar el seu honor. Avui ha estat el dia pels jugadors colomencs, que aconseguien derrotar un Manlleu en hores baixes que tampoc no s’hi juga res.

La Grama aconseguia inaugurar el marcador gràcies a un gol d’Iborra, però la sorpresa no seria majúscula fins que Daisuke aconseguís fer el 2-0 abans del descans i dur als de Santa Coloma amb un resultat molt favorable a la segona part. A la represa, però, Gely aconseguia retallar distàncies i fer una mica més complicada la història local. Però els de casa saben quin és l’escut que porten al pit i sembla que el defensaran fins al darrer alè. Al minut 88 Uri Montoya aconseguia batre al porter visitant i segellar els tres punts amb el 3-1 definitiu.

Amb aquest resultat, la Grama compta ara amb 15 punts i segueix, com hem dit, a la cua de la classificació on ja té assegurat acabar-hi l’any. El Manlleu, pel seu cantó, en compta 43 i segueix (i tot fa pensar que seguirà) en zona de ningú.

RAPITENCA 1-0 CASTELLDEFELS (1-0, Munta)

La Rapitenca podria haver dit avui adéu a la Tercera Divisió, però La Devesa ha tornat a exercir de fortí per recordar allò que va ser durant tota la temporada passada i resistir, una setmana més, el setge del descens. Al davant hi havia el Castelldefels, un altre dels equips pràcticament salvats que avui podrien haver segellat la permanència matemàtica.

La realitat, en canvi, ha estat ben diferent pels mariners i un gol de Munta al minut 52 tornava a donar opcions de salvació a un equip molt tocat i que navega a contracorrent per no baixar a Primera Catalana. De moment, han aconseguir salvar el primer punt de partit per seguir respirant tercera una jornada més.

VILAFRANCA 0-0 CERDANYOLA

Empat a res entre Vilafranca i Cerdanyola. Dos conjunts que aspiraven a deixar de partit aquesta jornada i que hauran d’esperar a la següent per poder-ho dir en veu alta. En un duel sense gaire ocasions en el que cap dels conjunts ha estat capaç de trobar la porteria rival, el més destacat podria ser que no s’han fet mal entre ells i s’han repartit els punts en un matx que no trigarem en oblidar.

Així doncs, el Vilafranca suma ara 41 punts, un menys que el Cerdanyola que, després d’aquesta jornada en compta 42. La propera setmana els penedesencs viatjaran cap a Manlleu, mentre el Cerdanyola rebrà la visita del Palamós.
Seguiment via @lapreviafcv i La Xarxa

MASNOU 2-1 SANTBOIÀ (0-1, Pedro; 1-1, Jordi Sánchez; 2-1, Jordi Sánchez)

Victòria importantíssima del Masnou a casa davant el Santboià en un partit crucial pels der Miguel López. El conjunt maresmenc, ha aconseguit amb aquesta victòria arrossegars als de Sant Boi cap a la lluita per la permanència, que ara els queda a tan sols tres punts.

Tot i això, l'inici del partit pintava molt diferent pels baixllobregatins. Pedro aconseguia obrir la lluna per fer saltar d'alegria als seguidors vermells, però a la segona part dos gols de Jordi Sánchez, el primer al 63 i el segon al minut 81, aconseguien donar la volta al marcador i empentar als maresmencs cap a la setzena plaça. Ara, tan sols un punt per sota del Santboià, el Masnou aspira a seguir fugint de Primera Catalana a partir de la propera jornada.