dijous, 1 de maig del 2014

Nou líder, nou descens

Jornada intensa i pràcticament intensiva a Tercera Divisió en un nou dia en el que torna a fer la sensació que ningú vol quedar-se amb el títol. L'Europa ha aconseguit fer la seva feina al Nou Sardenya després de guanyar la Rapitenca, a qui ha condemnat a Primera Catalana. La derrota de la Monta a Rubí ha facilitat aquest canvi al capdavant de la taula. Un duel que també ha permès als vallesans recuperar la seva plaça de promoció en favor d'un Ascó que ha ensopegat a casa amb el Vilassar de Mar. El Cornellà, pel seu cantó, no ha pogut superar el Santboià i veu com se li escapa una segona oportunitat d'or per superar als de Nou Barris en quant a punts.

EUROPA 1-0 RAPITENCA (1-0, Guzmán)

Victòria balsàmica i patida de l’Europa per recuperar el liderat i enviar la Rapitenca a Primera Catalana. El conjunt dirigit per Antoni Teixidó arribava al Nou Sardenya amb fins a 6 juvenil (4 d’ells a la banqueta) i, tot i no acabar golejat per manca de punch gracienc, ha acabat perdent la categoria.

A l’altra cara de la moneda hi ha l’Europa de Pedro Dólera. Els escapulats han sortit sobre el terreny de joc amb poques idees o, almenys, sense conseguir-les transformar en jugades que generessin perill. A poc a poc, els escapulats han anat guanyant terreny i Carlos Guzmán, ha aprofitat una segona jugada després d’un córner refusat per la defensa per segellar un gol molt maco des de la frontal de l’àrea. L’1-0 ha donat una mica més d’impuls als locals que, a la segona meitat, han hagut de patir per culpa de no haver transformat les accions dels primers quaranta cinc minuts, potser per un punt de nervis.

Ivan ha pogut esgarrar la festa gracienca al minut 70 quan ha desaprofitat un u contra u amb Rafa Leva, que ha marxat fregant el pal. Al final, però, victòria de l’Europa que recupera la primera plaça 10 jornades després i que depèn de si mateix per ser campió. La Rapitenca, en canvi, abandona la Tercera Divisió i acompanyarà la Gramenet a Primera Catalana.

SANTBOIÀ 1-1 CORNELLÀ (1-0, Manu Balda; 1-1, Dani Iglesias)

Empat a un entre Santboià i Cornellà, que no acaba de servir a cap dels dos equips. En un duel fluix per les dues bandes i que ha donat més presència en atac als locals a la primera meitat, podria haver acabat amb un resultat més ampli de no ser pels pals. Els de Jaume Bonet n’han tingut fins a quatre (amb un de doble al minut 20). Baruc també ha pogut obrir la llauna pels verds amb una altra pilota al pal als primers minuts de partit.

Tot i això, Manu Balda sí que ha pogut superar el porter Plancheria en un u contra u que, al minut 14, acostava la victòria als homes de Jordi Roger. Els locals, que feien sensació d’inseguretat quan tenien la pilota, han aconseguit superar Íñigo al minut 44 després d’una jugada enrevessada dins l’àrea que ha acabat culminant Dani Iglesias.

A la segona meitat, els visitants han intentat trobar el gol que els acostaria al liderat, però no han estat encertats de cara a porteria i, amb un rival que tampoc ha aconseguit aixecar els ànims del duel, el matx s’ha acabat amb un 1-1 insuficient tant per uns com per altres.

RUBÍ 1-0 MUNTANYESA (1-0, Matamala)

Festassa monumental a Can Rosés el dia que més ho necessitaven els jugadors de Julià Garcia i l’afició vallesana. El conjunt rubinenc s’ha desfet del líder, la Muntanyesa, gràcies a un gol de Roger Matamala. El davanter local aconseguia superar el porter visitant i donar una injecció de moral al seu equip que s’ha sabut defensar el suficient com per evitar que, aquest cop, els de Manolo González poguessin sucar al feu vallesà.

Amb aquesta victòria, el Rubí recupera una plaça de Play-Off que semblava perduda fa unes jornades i s’agafarà a aquest clau per no perdre el tren de la promoció d’ascens a Segona B. La Monta, pel seu cantó queda ara a dos punts del liderat, empatat amb el Cornellà.
Seguiment via @UERubi

AscoVilassar
L'ASCÓ HA CAIGUT DEL PLAY-OFF // IRIS SOLÀ - FC ASCÓ

ASCÓ 1-1 VILASSAR DE MAR (1-0, Sergi Duran; 1-1, Juan Roldán)

Punt d’or del Vilassar de Mar al Municipal d’Ascó en un duel molt complicat pels maresmencs, immersos en la lluita per no baixar. L’empat no ha estat senzill davant d’un rival que fins avui encara vivia en zona de Play-Off i que ha estat, durant tot l’any, un clar aspirant a endur-se el títol de lliga.

L’aventura es complicava encara més pels de Toni Romero quan Sergi Duran aconseguia quedar-se sol davant del porter Imanol i creuar la pilota per fer l’1-0. Però tan sols onze minuts després, Juan Roldan rebia una passada llarga des del mig del camp. Després de desfer-se d’un defensor local, el davanter quedava sol davant de Sergi Fuertes, qui no ha pogut fer res per evitar l’empat.

Així doncs, el Vilassar és ara dissetè, amb un punt d’avantatge vers el Masnou que tanca la darrera plaça de descens directe. Pel seu cantó, l’Ascó queda a la cinquena plaça, just darrere del Rubí, que amb 66 punts (un més que els de la Ribera d’Ebre) ha recuperat la plaça de promoció.
Seguiment via FC Ascó

CASTELLDEFELS 0-1 TERRASSA (0-1, Alex Gallar)

Cop d’autoritat del Terrassa a Els Canyars. Els de Miki Carrillo es podrien haver despedit matemàticament avui de les seves possibilitats d’accedir a la promoció d’ascens, però quasi contra tot pronòstic els egarencs han aconseguit regalar-se una última oportunitat que no poden desaprofitar.

El gol d’Alex Gallar al minut 23 ha estat suficient per a sumar tres punts molt importants i que deixa al conjunt mariner encara sense la permanència matemàtica, a tan sols dos punts. Diumenge vinent els vallesans rebran la visita del nou líder, l’Europa, que en cas de carambola, fins i tot podria proclamar-se campió a l’Olímpic. La feina del Terrassa serà la de superar els nervis i complicar la vida als escapulats per no deixar escapar el seu últim tren.
Seguiment via @uecastelldefels

CastelldefelsTerrassa
EL TERRASSA S'AFERRA A LES SEVES OPCIONS DE PROMOCIÓ // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.com

CERDANYOLA 1-1 PALAMOS (1-0, Quim Solano; 1-1, Javi Revert)

Un altre empat insípid ha estat el que han signat Cerdanyola i Palamós a La Bòbila-Pinetons. Els homes de Toni Carrillo són a un punt de la permanència matemàtica (sense tenir en compte els possibles descensos per compensació) i avui han fet una passa més cap al seu objectiu a costa del Palamós, que virtualment, ha dit adéu al Play-Off.

Tot i les necessitats baixempordaneses, Quim Solano ha estat l’encarregat d’obrir la llauna i avançar als vallesans al minut 12. Un marcador amb el que s’arribaria al descans. El Palamós, però, tot i ser un equip molt golejat és també el màxim golejador de la categoria i amb homes com Javi Revert mai pots estar tranquil. El davanter, al minut 54, aconseguia superar el porter local i igualar un partit que tornava a començar.

Al final, el resultat no s’ha mogut més i molt probablement cap dels dos conjunts s’hi jugarà res la darrera jornada.
Seguiment via @CERDANYOLAFC

POBLA DE MAFUMET 5-1 GRAMENET (1-0, Maxi; 1-1, Iborra; 2-1, Oribe; 3-1, Oribe; 4-1, Sergi Gestí; 5-1, Abel Rita)

Nova golejada contra la Gramenet. Precisament després que els de Santa Coloma dominessin al Manlleu en el duel del cap de setmana, els ha tocat patir una nova humiliació.

El debutant Maxi aconseguia fer l’1-0 i encarrilar un partit que Iborra s’encarregaria d’empatar pels colomencs. Abans del descans, però, Oribe feia el 2-1. A la represa, el propi Oribe tornaria a sucar per fer el 3-1 i els gols de Sergi Gestí i Abel Rita culminaven una victòria que no serveix per a res als poblencs, més que per arribar al final de temporada amb bones sensacions.
Seguiment via @CFPoblaMafumet

FIGUERES 0-3 SANTFELIUENC (0-1, Cano; 0-2, Ivan Peralta; 0-3, Édgar Mayor)

Cop mortal del Santfeliuenc a Figueres. El conjunt de l’Alt Empordà no està fi aquesta campanya i, independentment de qui hi hagi a la banqueta, l’equip no acaba de reaccionar. Aquest cop els homes d’Andrés González eren els encarregats de passejar-se per Viltenim i fer tres gols que deixaven KO als locals.

Carlos Cano aconseguia obrir el marcador al minut 33. El 0-1 es mantindria durant la major part de partit ja que, no va ser fins al minut 83 quan Ivan Peralta sentenciava el duel amb el 0-2. Dos minuts més tard, Édgar Mayor posava la cirereta del pastís amb el 0-3 defintiu d’aquest duel intranscendent en el que no hi havia res en joc.
Seguiment via UE Figueres

FigueresSantfe
EL FIGUERES VA CAURE DAVANT EL SANTFELIUENC // UEFIGUERES.CAT

MANLLEU 2-0 VILAFRANCA (1-0, Fortet; 2-0, Fortet)

El Manlleu ha aconseguit refer-se després de la sonada derrota a Can Peixauet per 3-1 diumenge passat. Avui, però, amb dos gols en els primers minuts de cada part, els osonencs aconseguien superar a un Vilafranca que encara haurà d’esperar per poder dir que està salvat i que espera no veure’s implicat en una lluita ferotge l’última jornada.

Al minut 4 Fortet aconseguia obrir la llauna en un contraatac que deixava glaçats als penedesencs.  El 2-0 arribava al minut 47, ja a la segona meitat, quan, un altre cop Fortet, aconseguia batre el porter visitant en un u contra u.

Amb aquesta derrota el Vilafranca és a la catorzena plaça amb 41 punts, 3 més que el Masnou, que és divuitè. El Manlleu, pel seu cantó, amb 46 punts ja ho té tot fet.
Seguiment via @lapreviafcv

GAVÀ 1-0 MASNOU (1-0, Masuet)

Victòria vital del Gavà a La Bobina contra el Masnou. El conjunt dirigit per Albert Poch ha hagut de suar per superar un rival directe amb el que s’ha intercanviat la posició al final de la jornada gràcies a un gol in-extremis que Masuet aconseguia al minut 88.

Tres punts d’or pel conjunt baixllobregatí que ara ocupa la setzena plaça amb 39 punts. Un més que els maresmencs, que tornen a veure’s al pou i amb desavantatge de cara a les dues jornades finals de competició.