divendres, 23 de maig del 2014

Encarant una final i tres passes endavant

Imagen no disponible
IZARRA I CORNELLÀ PUGNEN PER UNA PLAÇA D'ASCENS A SEGONA B // ANDRÉS AYALA - UECORNELLA.CAT

Aquests són els horaris de la tornada de la 1a ronda (i ronda de campions) del 'play-off' d'ascens a Segona Divisió B:

DIUMENGE, 25 DE MAIG
18h Mutilvera-Europa (0-1)
18h Muntanyesa-Paterna (2-1)
18h Linares Deportivo-Terrassa (1-0)
19'45h Cornellà-Izarra (1-1)

Podeu recordar els partits d'anada en aquest enllaç.

Cornellà-Izarra
El Cornellà és a tan sols 90 minuts d'ascendir a Segona Divisió B. No és avançar esdeveniments, sinó simplement plasmar un fet que el resultat de l'anada (1-1 al Merkatondoa d'Estella) li proporciona. Al xiulet inicial els homes de Jordi Roger seran equip virtual de Segona B, dret que hauran de guanyar-se durant un duel de tornada que es preveu molt disputat. Al davant, l'Izarra, campió navarrès que arribarà al Nou Municipal amb la certesa absoluta de necessitar marcar per mantenir vives les opcions de ser l'ascendit en detriment del conjunt català. El valuós gol de Dani Martí, en una excel·lent rematada de cap, al minut 93 del partit d'anad (veure vídeo-resum d'Adri García) dóna al Cornellà el lleuger avantatge que el fet de jugar a casa ha de reafirmar ara. Serà tard, amb l'inici del partit previst per a les 19'45 hores, però s'espera viure una nit màgica en un camp en què els de Jordi Roger es volen treure l'espina clavada de fa un any, amb el triomf amarg, per l'eliminació, davant el Deportivo B (2-1).

Amb l'empat a un de fa set dies el Cornellà sap que el rival sortirà a buscar el gol, però també sap que aquesta ansietat, unida a l'ambició habitual dels de Jordi Roger, pot convertir una diana a favor en un autèntic tresor si se sap gestionar bé. Els verds tindran la baixa segura d'Íñigo, sancionat per l'expulsió al partit de Navarra; i la més que probable de Joel Marín, que es retirava al minut 15 per un problema muscular. Tres equips han guanyat aquest curs al camp del Cornellà (Gramenet, Palamós i Figueres). Són els tres resultats que ara servirien a l'Izarra per eliminar els verds. 13 dels 19 resultats viscuts a la lliga donarien el pas als del Baix Llobregat. El gol serà clau en aquesta eliminatòria... i és que el Cornellà encadena nou partits seguits marcant. En l'últim duel en què no veia porteria, el 23 de març, l'equip empatava a zero contra el Vilafranca... un resultat que ara li donaria l'ascens, no sense algunes dosis de patiment durant els 90 minuts de joc.

Óscar Muñoz, 15 gols aquest curs, buscarà estrenar-se en un 'play-off', després que el curs passat no pogués marcar amb l'Europa i que al partit d'anada tingués tres opcions que no aconseguien ser gol. La diana de Dani Martí col·loca, per ara, els verds a un pas de la glòria. Queden 90 minuts en què caldrà ser intensos i evitar que l'Izarra s'envalentoni com va fer a l'inici de la represa al duel de l'anada.
El Cornellà ascendirà a Segona B si... guanya o empata sense gols
Forçaria la pròrroga... un 1-1 al final dels 90 minuts
El Cornellà caurà repescat a segona ronda del 'play-off' si... perd o empata a dos gols o més

Izarra-Cornellà
EL CORNELLÀ ÉS A UN PAS DE LA GLÒRIA // ANDRÉS AYALA - UECORNELLA.CAT

Muntanyesa-Paterna
La Monta obtenia un molt bon botí a Paterna. Un 1 a 2, que encara hauria pogut ser més profitós si amb el 0 a 2 de la mitja hora de joc els barcelonins haguessin aturat el cronòmetre. Ficcions a banda, obtenir un triomf a domicili en l'anada d'una eliminatòria sempre és clau per a la tornada... però no pot convidar a confiances perilloses. Com l'Izarra en el cas del Cornellà, el Paterna vindrà a marcar sí o sí al Municipal de Nou Barris, ja que necessita dos gols per passar de ronda (o per forçar la pròrroga si el resultat és d'1 a 2). El plantejament valent i ambiciós de tot el curs per a la Monta va tenir continuïtat al partit d'anada al País valencià, i ara els de Manolo González esperen, davant la seva gent, superar el quart classificat del grup valencià per accedir a segona ronda.

L'adaptació al terreny de joc pot ser un altre dels factors que jugui a favor dels barcelonins, molt més acostumat a les dimensions i les condicions de la gespa de Nou Barris. De fet, cap resultat dels que ha obtingut a casa la Monta aqust curs els eliminaria, i només un (la derrota 1-2 contra el Santfeliuenc) forçaria la pròrroga en cas de produir-se diumenge. Sí que hi ha hagut equips que han marcat dos gols o més a "la Bombonera" (3-3 contra el Figueres, 3-2 davant el Palamós), però la Monta sempre ha respost igualant el cop. Al partit d'anada es demostrava el bon moment de forma d'alguns homes de l'atac barceloní. Alex Poves arribava als nou gols aquest curs, vuit als últims tretze partits; i Nils Puchades seguia ampliant un any de molta inspiració, en què ja ha sumat 15 dianes.

La Bombonera de Nou Barris rebrà un partit de 'play-off' d'ascens a Segona Divisió B. A l'últim la gent de la Monta va somiar. El juny del 2011, el conjunt barceloní es quedava a les portes del somiat ascens en l'últim partit, el decisiu, davant el Sestao (2-2). Ara toca acabar de fer el primer pas ferm.
La Muntanyesa accedirà a segona ronda si... no perd (guanya o empata); o si perd per 0-1
Forçaria la pròrroga... un 1-2 al final dels 90 minuts
La Muntanyesa caurà eliminada del 'play-off' si... perd de més d'un gol, o si perd per la mínima a partir del 2-3

Paterna-Monta
A PATERNA (DE ROSA) LA MONTA VA FER PART DE LA FEINA // L'ESPORTIU DE CATALUNYA

Mutilvera-Europa
L'Europa viatjarà cap a Mutilva, a Navarra, per fer bo el resultat aconseguit el passat diumenge al Nou Sardenya. Un triomf per la mínima gràcies a un gol de Cano que suposava el primer gol i la primera victòria del conjunt escapulat ens els últims 13 anys en una fase d'ascens. Un remat amb l'escut del capità gracienc que significava una injecció de moral molt potent per als catalans de cara a una segona meitat que va sortir quasi rodona. A més a més, amb la porteria a zero gràcies a un Rafa Leva magistral, els de Pedro Dólera tenen la certesa que fent un gol l'eliminatòria se'ls posarà molt a favor. Per a fer bo aquest hipotètic gol, però, els graciencs no poden adormir-se si no volen veure com els passa per damunt un equip que a l'anada ja va demostrar ser-ne molt capaç.

Amb un terreny de joc molt diferent al de Gràcia, el conjunt local espera recuperar la posessió de la pilota ja que segons el tècnic, Javier Moncayo, els europeistes cediran tota la iniciativa a l'equip navarrès. En una superfície teòricament favorable i amb el públic del seu costat la Mutilvera provarà d'avançar-se aviat al marcador per igualar l'eliminatòria i obligar l'Europa a estirar les línies i deixar espais per trencar l'empat. Tot i això, l'entrenador europeista no ha afirmat ni desmentit aquest pressuposat plantejament de joc que s'espera dels graciencs a Mutilva, i confia en que els seus homes sàpiguen aprofitar l'amplada del camp per obrir les bandes i generar perill des dels extrems per sorprendre la defensa local.

Al tancament d'aquesta prèvia ja hi havia confirmat un autobús de seguidors escapulats que viatjaran cap a Navarra per donar suport al seu equip i convertir Mutilva en una petita Vila de Gràcia on poder celebrar la classificació per a les semifinals del 'play-off'. Una fita que seria molt important per a l'Europa dels rècords que comanda Dólera. Però per arribar fins aquí, el conjunt català haurà d'aforntar primer els 90 minuts de joc intens i complicat que el separen d'aquesta segona ronda que els donaria encara més impuls per seguir endavant.
L'Europa accedirà a segona ronda si... no perd (guanya o empata), o si perd per la mínima però marca (2-1, 3-2, etc.)
Forçaria la pròrroga... un 1-0 al final dels 90 minuts
L'Europa caurà eliminat del 'play-off' si... perd de més d'un gol
Ciutat / distància: Mutilva (Navarra), 480 km, unes 4 hores i 30 minuts en cotxe.

EuropaMutilvera_AngelGarreta
JAVI SÁNCHEZ PODRIA SER CLAU EN EL PARTIT DE TORNADA // ÀNGEL GARRETA - CEEUROPA.CAT

Linares Deportivo-Terrassa
La muntanya més complicada d'escalar és la que li ha tocat al Terrassa. El conjunt de Miki Carrillo va caure a l'Olímpic per 0-1, amb un gol de penal, i necessita guanyar sí o sí per ser al sorteig de les semifinals de la fase d'ascens. Al davant hi tindrà un os dur de rossegar com és el Linares Deportivo, que, a més a més, tindrà tot el suport d'una afició força nombrosa. Tot i això, el tècnic vallesà ja va assegurar només acabar el partit que no pensen tirar la tovallola, pel que el Linares no pot badar si no vol veure's el marcador empatat ben aviat.

La clau del partit per al Terrassa rau, precisament, en això mateix, aconseguir anotar ben d'hora i fer que tot torni a començar. Encara que l'empat no seria un resultat gens positiu, arribar al tram final de partit amb una igualada amb gols mantindria vius als egarencs que amb una victòria per la mínima (que no sigui 0-1) en tenen suficient per passar a la següent ronda. A diferència d'altres enfrontaments, en aquest cas, les dimensions del camp no suposaran un hàndicap per a cap dels dos equips ja tant l'andalús com el català són de mides i característiques força similars. Un fet que és més destacable en enfrontaments com el Muntanyesa-Paterna o el Mutilvera-Europa per les diferències evidents. Això podria ser un factor que iguali més les forces entre dos equips amb potencial suficient com per acabar-se enduent el gat a l'aigua.

Algunes veus apunten a que el futur del tècnic passa, en primera instància, pel resultat d'aquesta eliminatòria. Un motiu més, si cap, per a que els homes de Carrillo que han estat importants durant tota la temporada i han tirat de l'equip per assolir aquesta fita tan anhelada tornin a fer un esforç per salvar els mobles i plantar-se a la segona ronda d'aquest 'play-off'.

Per a promocionar aquest partit, des del club s'ha preparat un vídeo motivacional  que pretén convidar a l'optimisme tant a jugadors com a aficionats. L'objectiu del club és clar i no hi ha lloc per als dubtes: El Terrassa sí que vol tornar a Segona B.
El Terrassa accedirà a segona ronda si... guanya amb un resultat que no sigui el 0-1
Forçaria la pròrroga... un 0-1 al final dels 90 minuts