diumenge, 4 de maig del 2014

Infart múltiple

Imagen no disponible
EL CORNELLÀ ÉS LÍDER 17 MESOS DESPRÉS // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.com (Arxiu)

Jornada d'autèntic infart a Tercera Divisió que acaba amb el Cornellà en primera posició, després d'un gol in-extremis al minut 89. La Monta, que aconseguia guanyar al Santboià amb un gol al 82, és segona amb els mateixos punts que el conjunt verd (70). L'Europa ha perdut a Terrassa i tot i certificar el Play-Off, ja no depén de si mateix per ser campió.

Per sota, les múltiples caramboles que s'han anat succeint obren un final dramàtic. Gavà i Santboià, rivals a la jornada 38, es jugaran la plaça que queda per determinar al descens. Castelldefels, Vilassar de Mar i Masnou lluitaran per evitar ser dissetens i no veure's a Primera Catalana en cas de descens compensat.

CORNELLÀ 2-1 GAVÀ (1-0, Óscar Muñoz; 1-1, Aitor Unzué; 2-1, Joel)

Jornada rodona per la UE Cornellà, que 17 mesos després, torna a ser el líder de Tercera Divisió. Un gol d’Óscar Muñoz al minut 39 obria la llauna d’un partit que no seria gens senzill pels de Jordi Roger.

Tot i mantenir l’avantatge al marcador durant bona part del partit, al minut 81 Aitor Unzué exprimia les opcions gavanenques de ser l’any vinent a Tercera Divisió amb un gol per l’escaire que deixava glaçada l’afició local. Però al minut 89, Joel ha servit una falta directa que, no ha tocat ningú, i s’ha colat a la porteria visitant donant, d’aquesta manera, el liderat als verds.

Ara mateix, el goal-average favorable dels del Baix Llobregat vers la Muntanyesa els situa a la primera plaça, amb 70 punts. Un més que l’Europa, que és Tercer després de caure derrotat a l’Olímpic de Terrassa.

Pel seu cantó, el Gavà, s’haurà de jugar les garrofes la propera setmana en un duel decisiu davant el Santboià. Als d’Albert Poch només els val guanyar per salvar-se. Un empat o una derrota deixaria als gavanencs divuitens, just per sota dels de Sant Boi.
Seguiment via La Xarxa i @ue_cornella

SANTBOIÀ 0-1 MUNTANYESA (0-1, Amantini)

A punt ha estat la Muntanyesa de recuperar el liderat en solitari de Tercera Divisió. Un gol d’Amantini al minut 82 de partit donava als de Manolo González la primera plaça de la lliga enmig d’una matinal molt moguda tant per dalt com per sota. Al final, però, el gol in-extremis que aconseguia el Cornellà al minut 89 deixava als de Nou Barris segons, amb 70 punts, els mateixos que el conjunt verd, però amb el goal-average en contra.

El Santboià també ha viscut intensament el duel de Cornellà, ja que, com el Gavà, ha perdut el seu partit i se les haurà de veure, precisament, amb el conjunt blaugrana la propera jornada per mantenir la categoria i fugir del descens directe. Amb 40 punts, un més que els d’Albert Poch, el Santboià necessita guanyar la setmana vinent per mantenir-se a Tercera després d’un any molt convuls, difícil i estrany al Joan Baptista Milà.
Seguiment via La Xarxa

TERRASSA 1-0 EUROPA (1-0, Oriol Dot)

Derrota dolorosa de l’Europa a l’Olímpic de Terrassa. El conjunt dirigit per Pedro Dólera ha pagat cares les lesions que ha patit durant el duel i no ha pogut fer front al gol que Oriol Dot aconseguia fer al minut 35, en la primera arribada dels egarencs a la porteria d’Eloi.

I és que Rafa Leva no ha pogut encaixar avui cap gol, ni tampoc salvar-ne, ja que s’ha lesionat al minut 17 de partit, obligant al tècnic escapulat a esgotar el primer canvi abans d’hora. Amb l’1-0 a l’electrònic, ja a la segona meitat, Javi Sánchez i Diego han entrat al terreny de joc, amb encara 35 minuts per disputar-se. La mala fortuna ha fet que el central, Alex Cano, acabés també lesionat i sense possibilitat de ser substituït.

Enmig d’aquesta situació, l’Europa ho ha seguit intentant però no ha estat capaç de superar la defensa local i, fins i tot, podria haver perdut el partit per una majori diferència si els de Miki Carrillo haguessin aprofitat les dues ocasions que han tingut per sentenciar. Al final, victòria del Terrassa que segueix aspirant al Play-Off amb una única jornada per disputar-se i, el més important, depenent de si mateix. Pel seu cantó, l’Europa, abandona el liderat i cau fins a la tercera plaça, a un punt del Cornellà i la Muntanyesa.
Seguiment via La Xarxa i @CEEUROPA

VILASSAR DE MAR 2-0 RUBÍ (1-0, Edu Domingo; 2-0, Joan Vives)

Victòria importantíssima del Vilassar de Mar al Xevi Ramon per certificar la permanència (sense tenir el compte un possible descens per compensació). Un gol des de la frontal d’Edu Domingo al minut 55 obria la llauna pels vilassarencs, que sabien de la importància d’avançar-se al Rubí. El 2-0, però, no arribaria fins al minut 90, obra de Joan Vives, pràcticament sobre la botzina. Un gol que segellava la victòria i la seguretat que els maresmencs no seran entre els tres últims quan acabi la propera jornada, la darrera del campionat.

Pel seu cantó, el Rubí ha cedit la quarta plaça en favor d’un Terrassa que ha sabut pitjar l’accelerador en aquest tram final de competició per ficar-se on ningú no l’esperava, sense fer soroll. La propera setmana, els rubinencs hauran de guanyar al Santfeliuenc i esperar notícies dels egarencs per entrar a la promoció.

VilassarRubi
EL VILASSAR DE MAR NO SERÀ ENTRE ELS TRES ÚLTIMS // AITOR CRUGERIA (@Aitor_Stoja)

SANTFELIUENC 2-0 ASCÓ (1-0, Ivan Peralta; 2-0, Ivan Peralta)

Any esplèndid del Santfeliuenc a Tercera Divisió. El conjunt de Sant Feliu de Llobregat s’ha acomiadat de la seva afició en el darrer partit a Les Grasses amb una victòria davant l’Ascó de Miguel Rubio. El primer gol arribava al minut 4 del primer temps, obra d’Ivan Peralta. Una situació que noquejava l’Ascó, qui avui havia de sumar els tres punts sí o sí per recuperar la plaça de Play-Off.

Al minut 35 una passada de Josele tornava a deixar Ivan Peralta amb totes les opcions del món per marcar, i aquest no ha perdonat. El 2-0, ha estat un cop encara major pels de la Ribera d’Ebre, que no s’han sabut aixecar i han acabat cedint davant un Santfeliuenc que, tot i no jugar-s’hi res, ha posat tota la carn a la graella.

PALAMÓS 2-2 MANLLEU (0-1, Manel Sala -p-; 1-1, Cunill; 1-2, Manel Sala; 2-2, Javi Revert -p-)

45 minuts ha durat el partit al Baix Empordà entre Palamós i  Manlleu. Els jugadors d’un i altre equip s’han buidat a la primera part en l’aspecte golejador, aconseguint-ne un total de 4, i no han tornat a veure porteria durant el segon temps.

Al minut 5 un penal comès per Chicho situava a Manel Sala davant de l’esfèric i el porter local. Una situació que no ha desaprofitat el ‘killer’ osonenc per fer l’1-0 des dels onze metres. Ben aviat, però, empataria el partit Toni Cunill, que aprofitava una errada del porter visitant per igualar el marcador.

Però ja se sap que Manel Sala és molt Manel Sala i quan està endollat no perdona. Al minut 38, amb un xut llunyà, aconseguia tornar a avançar als d’Osona pocs minuts abans del descans. Uns minuts després, tal i com començava l’apartat golejador del partit, conclouria també. Al 45, Javi Revert aprofitava un penal a favor per empatar el partit i fer el 2-2, que ja seria definitiu.

A la segona meitat, tot i que molts esperaven veure encara més gols, seguit la tònica de la primera part, el marcador ja no s’ha mogut més i el 2-2 s’ha mantingut al marcador per dos equips que la propera setmana ja no s’hi juguen absolutament res.

VILAFRANCA 4-2 POBLA DE MAFUMET (1-0, Boira; 1-1, Víctor Bertomeu; 2-1, Santi Triguero; 3-1, Adri Ruiz; 4-1, Santi Triguero; 4-2, Sergi Gestí)

Victòria incontestable del Vilafranca per segellar la permanència davant la Pobla de Mafumet en un partit vital pels penedesencs, que, sense saber com, s’havien anat complicant la vida a poc a poc.

El marcador s’ha obert ben aviat, un aspecte compartit per la majoria dels partits d’aquesta jornada unificada. Al minut 12, Gerard Boira aconseguia col·locar la pilota a l’escaire de la porteria poblenca. L’alegria local, però, no duraria gaire, ja que al minut 18 Victor Bertomeu aconseguia empatar el partit amb un xut creuat que superava Marc Ramírez. Els de Manel Delgado, conscients de la necessitat de certificar d’una vegada per totes la seva presència a Tercera la propera temporada, ha posat una marxa més i al minut 30 el golejador Santi Triguero feia el 2-1. Només sis minuts més tard una acció d’Adri Ruiz incrementava encara més l’avantatge per posar el 3-1 amb el que s’arribava al descans.

A la represa, els penedesencs han seguit apretant i, al minut 71, Santi Triguero tornava a sucar per fer el 4-1 i enlairar al seu equip cap a la tant anhelada salvació. Abans del final, Sergi Gestí aconseguia retallar distàncies amb el 4-2 definitiu.

VilafrancaArxiu
EL VILAFRANCA SEGUIRÀ SENT DE TERCERA // LLUIÍS MONTANER (@lapreviafcv) - (Arxiu)

GRAMENET 1-0 FIGUERES (1-0, Canelada)

Torna a sumar tres punts la Gramenet en aquesta segona volta i ho fa en el dia en el que més ho havia de fer. El 4 de maig de 2014 la UDA Gramenet s’ha acomiadat de la Tercera Divisió al seu estadi, per iniciar una nova etapa a Primera Catalana (si no hi ha cap daltabaix major), i ho ha fet amb una victòria davant d’un rival amb el que havia competit anys abans en altres latituds del futbol estatal.

El Figueres, que avui tampoc no s’hi jugava res, ha estat incapaç de superar als colomencs i un gol de Canelada al minut 66, el darrers del conjunt de Santa Coloma a Can Peixauet a Tercera Divisió, ha estat suficient per a que els locals s’enduguessin el gat a l’aigua.

RAPITENCA 0-1 CERDANYOLA (0-1, Peke; 0-2, Quim Solano)

Victòria del Cerdanyola a Sant Carles de la Ràpita el dia que La Devesa s’acomiadava de la Tercera Divisió, després d’un any molt dolent en tots els aspectes. El marcador s’inaugurava molt ràpid gràcies a una acció de Peke al minut 5, que posava el 0-1 al marcador.

A la segona meitat, el davanter Quim Solano aprofitava una passada a l’espai per situar-se davant del porter rapitenc, a qui superava en l’u contra u per fer el 0-2 definitiu que, de passada, certificava completament la permanència dels homes de Toni Carrillo davant una Rapitenca ja descendida.

MASNOU 2-0 CASTELLDEFELS (1-0, Peque; 2-0, Alabau -p-)

Ha fet els deures el Masnou en un duel vital davant el Castelldefels. Els homes de Miguel López s’han avançat molt ràpidament gràcies a un gol de Daniel Valero ‘Peque’, al minut 7 de joc. Un gol que deixava tocat al conjunt mariner, que viatjava fins al Maresme amb la necessitat de puntuar.

A la segona meitat, un gol de penal, obra de Ferran Alabau, posava el 2-0 a l’electrònic i donava la victòria als locals, que abandonen la darrera plaça gràcies a l’ensopegada del Gavà en el seu partit a Cornellà.