divendres, 30 de maig del 2014

Missió: Superar els objetius

Imagen no disponible
LA MUNTANYESA BUSCA ENGRANDIR (UNA MICA MÉS) UN CURS NOVAMENT HISTÒRIC // ALEX GALLARDO (GallardoPhoto.com)



Els dos barcelonins del grup català de Tercera buscaran aquest diumenge bons resultats, en diferents escenaris (la Muntanyesa té el factor camp a favor i l'Europa, en contra) per encarar, d'aquí nou dies, els partits de tornada amb garanties i màximes opcions d'accedir a l'última tanda per assolir l'ascens. Uns han fet les paus amb el fantasma de fa un any, gràcies a haver superat els graciencs la Mutilvera a la primera tanda; els altres segueixen fent història sense pressió ni sostre: la Muntanyesa s'ha proposat engrandir la llegenda i després de superar el Paterna busca ara fer el mateix amb un rival que el coneix bastant, el Formentera. Els resultats d'aquesta anada potser no seran definitius, però sí que poden donar idea de cap on anirà l'eliminatòria.

Aquests són els horaris de l'anada de la 2a ronda del 'play-off':

DIUMENGE, 1 DE JUNY
12h Formentera-Muntanyesa
18h Europa-Socuéllamos

Formentera-Muntanyesa
La Muntanyesa viatjarà a les illes conscient de la necessitat d'obtenir un bon resultat per consolidar-lo a casa diumenge vinent (en principi, també a les 12h). L'exemple recent del Paterna és clar. Els de Manolo González sortien a totes al camp dels valencians i situaven un 0 a 2 a la mitja hora de joc que encarava molt les coses. Ara bé, el gol dels locals a la segona part (1-2 final al duel d'anada) i la diana de Selu als primers compassos del partit de tornada (0-1 parcial a Nou Barris) va deixar els barcelonins a un gol de l'eliminació virtual. En una nova demostració d'equip madur, a la Monta no li va tremolar el pols, va igualar abans del descans i va matar el partit, i l'eliminatòria a la represa. Dos partits que serveixen de demostració de com de diferent és un 'play-off' respecte la lliga.

Haver quedat segons a la fase regular dóna als de Nou Barris el factor camp, la possibilitat de superar rondes amb el suport del seu públic. Contra el Paterna empenyien de valent. El primer assalt, però, serà a les illes. Davant un Formentera amb part d'accent català. El dirigeix l'extècnic del Balaguer, Lluís Elcacho, i compta amb futbolistes amb procedència i passat futbolístic a casa nostra, com Albert Urrea, ex de la UE Lleida. 

Formentera (Pepe Vargas / Futbol Balear)
ONZE DEL FORMENTERA, AQUEST ANY A ALCÚDIA // PEPE VARGAS - FUTBOL BALEAR


El Formentera ve d'eliminar, sobre la botzina, el Villarobledo manxec, amb un gol de Néstor Trujillo a l'última jugada del partit, al minut 94 (el podeu veure en aquest vídeo). El conjunt illenc encadena deu partits sense perdre (les últimes vuit jornades de lliga i els dos empats amb què resolia la primera eliminatòria) i buscarà, com a únic representant "viu" del grup Balear, mantenir el somni de l'ascens a Segona B, on ja hi ha el filial del Mallorca, que superava la ronda de campions. El Formentera va tancar la lliga regular al grup 11 tercer, en un frec a frec final amb la Peña Deportiva, en què els eivissencs s'enduien la segona plaça pel 'goal average' general. Aquest mínim matís dóna ara el factor camp favorable a la Monta, i obliga el conjunt illenc a obtenir un molt bon resultat a casa. El Municipal de Sant Francesc és un camp de dimensions similars al de Nou Barris, pel que l'adaptació dels barcelonins, factor clau en aquest tipus de cites, podria no ser tan complicada que si competissin en altres escenaris. Fa més de quatre mesos que le Formentera no perd a casa. Hi ha cedit dues derrotes en 20 partits de lliga i 'play-off' aquest curs. Només l'Alcúdia i la Penya Esportiva de Ciutadella, que tancaven la lliga a la zona mitjana alta, s'enduien els tres punts el mes de gener, i pel mateix resultat (0-1). 

L'actual ratxa a casa és de nou partits sense perdre a casa, set victòries i dos empats, l'últim d'ells a l'anada de la primera ronda davant el Villarobledo (0-0). Quant a xifres anotadores, el Formentera ha estat aquest curs l'equip menys golejat del grup balear (27 dianes en contra), i el seu porter Marcos Contreras, el que ha obtingut millor mitjana de gols per partit (0'68). El seu màxim anotador és el davanter Diego Ruiz Piquero, conegut futbolísticament pel segon cognom, que ha marcat 12 gols aquest curs, en què debutava amb l'equip, després de signar l'estiu passat procedent de la Peña Deportiva. Un altre davanter, Néstor Trujillo, destaca per les seves aparicions golejadores. El canari donava el pas a segona ronda amb el gol a l'afegit contra el Villarrobledo. Ha marcat 7 gols aquest curs... en tan sols quatre partits! S'inclou un pòquer, assolit al camp del Collerense. Destaca, per veterania, el lateral dret, Diego Romero, que amb 39 anys ha disputat 32 partits aquest curs.

Monta família
LA FAMÍLIA DE LA MONTA ES PREPARA PER A UN NOU ASSALT // ALEX GALLARDO (GallardoPhoto.com)


La Muntanyesa es prepara, doncs, per competir on, com i contra qui sigui, com ha fet tot el curs. Després d'eliminar el Paterna, els de Manolo González busquen ampliar la gesta i obtenir un resultat que permeti assegurar el pas a tercera ronda la setmana vinent, a la Bombonera de Nou Barris. No serà fàcil, però per humilitat, desvergonyiment i esforç, no quedarà.

Europa-Socuéllamos

Després de complir l'objectiu marcat per la temporada, segons el cos tècnic, l'Europa es prepara ara per afrontar el partit d'anada de la segona ronda de la fase d'ascens a Segona B. Per arribar fins aquí, el conjunt escapulat va haver de patir de valent a Mutilva Baja en un duel molt rocós marcat pel mal temps i els tolls d'aigua sobre la gespa de Mutilnova. Tot i els més de 7 minuts de descompte al segon temps, el conjunt de Gràcia va aconseguir mantenir l'empat a zero i fer bo el gol que el capità Alex Cano feia amb l'escut al Nou Sardenya. Un gol i un resultat que servien per allunyar els fantasmes de la temporada passada amb l'Arandina i que permetien als de Dólera celebrar la consecució d'un objectiu.

Amb la Mutilvera ja eliminada, el sorteig tornava a presentar-se menys de 24 hores després del final del partit i a la Ciutat Esportiva de la RFEF, a Las Rozas, el destí emparellava als europeistes amb un rival manxec de nom quilomètric i pràcticament desconegut: el Yugo UD Socuéllamos CF. A mig camí entre Albacete i Ciudad Real (però a més de 100Km entre ambdues ciutats), el poble de Socuéllamos és al cor de La Manxa prop de Villarobledo i Tomelloso. Un viatge força llarg (de quasi 600Km) que hauran de patir els catalans el proper cap de setmana. Abans, però, seran els homes d'Ángel García Cosín els que hauran d'assumir les hores de carretera per arribar al Nou Sardenya a la recerca d'un resultat positiu per la tornada.

PravianoSocuellamos
EL SOCUÉLLAMOS VA SUPERAR EL PRAVIANO A LA PRIMERA ELIMINATÒRIA // FIERROS (FutbolAsturiano.es)


La missió de l'Europa serà evitar que els manxecs puguin sortir-se amb la seva i posar-se a favor el factor camp mantenint la porteria a zero i fent, com a mínim, un gol, per viatjar cap a la terra del Quixot amb un resultat positiu. Per a aconseguir-ho, els de Dólera hauran de superar un equip que, com els graciencs, són durs de pelar i que han rebut pocs gols durant la lliga regular. El porter del conjunt manxec, Ruiz Caba, és un jugador experimentat i que s'ha foguejat durant la seva carrera als camps de Tercera i Segona B. Un mur complicat pels escapulats que ja va aconseguir mantenir la porteria a zero en el partit d'anada de la primera eliminatòria al camp del Praviano. Al partit de tornada però, un dels principals puntals del Socuéllamos, el davanter Mensha, es va haver de retirar per un trencament al cinquè metacarpià del peu esquerre i no s'espera que pugui jugar en aquesta eliminatòria. Previsiblement el seu lloc l'ocuparà Ibrahima, un davanter senegalès molt corpulent que es pot veure afavorit pel joc directe del conjunt manxec. Tot i aquest hàndicap, el conjunt de Garcia Cosín sí que podrà comptar amb Bolo, el màxim golejador de l'equip i que, segons els seguidors habituals de la Tercera Divisió castellanomanxega, passa per un dels millors moments de la seva carrera.

Al cantó gracienc les lesions també van aparéixer durant el partit de tornada a Mutilva i tant Marc Esteban com León estan descartats per a aquestes semifinals. En canvi, Roberto Camacho, un dels homes més desequilibrants dels europeistes, també es va haver de retirar abans d'hora després de patir unes molèsties, però tot indica que podrà vestir l'escapulari. Amb Javi Sánchez encara per estrenar-se i motivat per la idea de fer un gol que pugui servir per coronar un any fantàstic, els de la Vila de Gràcia, esperen poder obrir la llauna al Nou Sardenya i donar guerra a un conjunt que saben que serà difícil de batre. Però si algú es vol defensar davant de l'Europa haurà de pagar una penyora que en una eliminatòria d'aquestes característiques pot anar molt cara. I és que la defensa escapulada, juntament amb el seu porter titular, Rafa Leva, pràcticament garanteixen la tranquil·litat al marcador català.

Així doncs, l'Europa haurà de picar molta pedra si vol arribar al partit de tornada amb un marcador positiu, però alhora sap que amb un bon joc defensiu, les possibilitats d'arribar a Socuéllamos amb l'eliminatòria a les seves mans, són molt altes.

Font d'informació per a les dades del Socuéllamos: 3div18.es

MutilveraEuropa
DESPRÉS DE SUPERAR LA MUTILVERA L'EUROPA VOL POSAR LA DIRECTA CAP A SEGONA B // ÀNGEL GARRETA - CEEUROPA.CATAfegeix la llegenda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada