diumenge, 18 de maig del 2014

Primer assalt amb varietat de sensacions

Imagen no disponible
ALEX CANO CELEBRA EL GOL DE LA VICTÒRIA ESCAPULADA // ÀNGEL GARRETA

El primer partit de la promoció d'ascens a Segona B ha repartit diferent sort entre els equips catalans. El campió, el Cornellà, aconseguia esgarrapar in-extremis un empat molt valuós del camp de l'Izarra en el duel d'anada per accedir per la via ràpida a Segona B. Muntanyesa i Europa, no sense patiment, acabaven la jornada celebrant una victòria. L'altra cara de la moneda vivia el Terrassa a l'Olímpic després de veure com el Linares s'enduia el gat a l'aigua i ho complicarà tot molt més per a la tornada en terres andaluses.

IZARRA 1-1 CORNELLÀ (1-0, Uriz; 1-1, Dani Martí -p-)

Empat in-extremis del Cornellà a Merkatondoa en un duel estrany que ha acabat amb un gol de Dani Martí al minut 94 de partit. Un gol que dóna aire als de Jordi Roger de cara a la tornada al Baix Llobregat, davant de la seva afició i amb un gol anotat en camp contrari.

Després que cap dels dos equips aconseguís fer un sol gol en tota la primera meitat, la mala fortuna s'ha creuat al camí dels verds quan al minut 65 Íñigo era expulsat en una jugada polèmica que ha indignat als catalans. L'expulsió del porter cornellanenc, acompanyada d'un penal a favor, semblava una benedicció pels navarresos, que aconseguien avançar-se en el marcador des dels onze metres. Amb l'1-0 en contra, el Cornellà intentava fer-se fort al davant per endur-se un empat cap a casa i, quan ja semblava impossible, Dani Martí aconseguia batre el porter local per acostar el seu equip a Segona B. Una nova categoria que és a 90 minuts per l'equip de Jordi Roger.
Seguiment via @ue_cornella

PATERNA 1-2 MUNTANYESA (0-1, Poves; 0-2, Nils; 1-2, Tello)

Victòria de pit i collons de la Muntanyesa a terres valencianes que reafirma, si cap, encara més l'esperit d'un equip incansable que rema en bloc cap a un objectiu comú. El que ho fa més evident és el desenvolupament dels partits sobre la gespa i en aquest duel d'anada per a 'play-off', els de Nou Barris n'han deixat constància. A la mitja hora de partit Poves i Nils ja s'havien encarregat d'estrenar el marcador. Un gol especialment vistós el que aconseguia Nils Puchades després de superar l'entrada d'un defensor i batre el porter local en l'u contra u per situar el 0-2 al marcador i empentar la Monta cap a un futur prometedor.

Abans del final, però, el Paterna encara havia de dir la seva, i al minut 62 Tello feia l'1-2 per escurçar distàncies i posar-se les coses una mica menys complicades en el partit de tornada a La Bombonera. Un camp que molt segurament superarà l'aspecte de l'estadi valencià i farà de dotzè home per intimidar els rivals.
Seguiment via @btvesports i @MONTANYESA

EUROPA 1-0 MUTILVERA (1-0, Cano)

Victòria per la mínima de l'Europa en el partit número 200 de Pedro Dólera a la banqueta gracienca i que ha servit per a que els escapulats tornessin a marcar i guanyar en un partit de 'play-off' tretze anys després.

Al conjunt local li ha costat molt entrar en el ritme del partit, fruit dels nervis i la pressió suportada per una afició que reclama a l'entitat el seu pes històric. Però quan més problemes han tingut els de Gràcia, més s'ha lluït el porter Rafa Leva per evitar un desastre a les primeres de canvi. Fins a quatre ocasions clares de gol ha tingut l'equip navarrès que ha topat una vegada rere una altra amb un mur entre els tres pals. A la segona meitat, però, s'ha girat la truita i un gol amb el pit d'Alex Cano al primer minut de la represa ho ha canviat absolutament tot. L'1-0 ha trencat els esquemes dels visitants que han treballat més per no encaixar el segon que per fer l'empat i ha donat ales a un Europa empentat per un capità molt crescut que s'ha sabut posar l'equip a les esquenes.

Al final, tot i perdonar en dues ocasions més per mig-sentenciar l'eliminatòria, els graciencs no han pogut tornar a batre el porter Iparraguirre i hauran d'aprofitar el bon resultat aconseguit i fer-se forts la setmana vinent a Mutilva si volen ser al sorteig de les semifinals d'aquesta promoció d'ascens a la Segona Divisió B.

TERRASSA 0-1 LINARES (0-1, Payán -p-)

Derrota dolorosa del Terrassa a l'Olímpic davant un Linares Deportivo que ha solucionat el seu primer partit gràcies a un gol de penal que deixa molt tocats als de Miki Carrillo. Després de remar contracorrent durant la segona meitat del campionat i acabar-se colant a les places de 'play-off' en el darrer sospir, l'alegria ha durat poc (de moment) als egarencs. Amb un resultat tan advers, els vallesans estan obligats a fer dos gols a Andalusia si volen capgirar l'eliminatòria i mantenir intactes les seves opcions d'ascens.

Una tasca que no serà senzilla però que els catalans poden assolir si afinen una mica més la punteria i el desencert de l'anada es materialitza en bones jugades i gols a favor.