dijous, 24 d’abril del 2014

Cop d'efecte

Imagen no disponible
LA MONTA NO POT AMB UN ASCÓ QUE ES REFERMA // IRIS SOLÀ

Jornada excessivament llarga a Tercera Divisió però que no per això ha deixat de ser emocionat. La victòria de l'Ascó a la Ribera d'Ebre davant de la Muntanyesa sumat als tres punts sumats in-extremis per l'Europa i l'empat que el Masnou arrencava de Cornellà, deixen un panorama espectacular de cara als 4 partits finals que, precisament, començaran a rodar aquest cap de setmana.

ASCÓ 1-0 MUNTANYESA (1-0, Genís)

Victòria vital de l'Ascó a casa davant el líder de la categoria, la Muntanyesa. El partit no pintava gens fàcil per als homes de Miguel Rubio, que necessitaven els tres punts com aigua de maig si volien mantenir-se ferms en la lluita pel Play-Off i, fins i tot, pel títol de Tercera Divisió. A la primera meitat, els de Nou Barris no van saber aprofitar la seva superioritat en ocasions de gol i ho van acabar pagant car. Ja ho diuen que si perdones massa, al final acabes rebent i, això és el que els va passar als homes de Manolo González. Al minut 49 de partit Genís va caçar la pilota al segon pal i la va posar al punt exacte per a que el porter visitant, Tato Burgada, no hi pogués fer absolutament res. L'1-0 no va sentar gens bé als groc-i-negres que van veure com se'ls escapava el partit de les mans i tres punts que els haurien permès afrontar amb una major garantia el duel del proper cap de setmana davant el Cornellà.

Tot i aquesta derrota la Monta segueix líder agràcies a l'ensopegada del Cornellà davant el Masnou. Pel que fa als asconencs, el conjunt de la Ribera d'Ebre s'ha afiançat de sobra a la zona noble i treu 4 punts d'avanatge vers el Rubí, que és cinquè.
Seguiment via FC Ascó

EUROPA 1-0 VILAFRANCA (1-0, Cebri)

Qui no es desenganxa de la lluita per tot és l'Europa. El conjunt dirigit per Pedro Dólera va ser capaç de superar un Vilafranca dur de pelar i que no va posar les coses senzilles per la diada de Sant Jordi als escapulats. Després d'una primera meitat sense grans ocasions de gol, els de casa van començar a reaccionar i apretar als penedesencs. Tot i així, la insistència gracienca va trigar molts minuts en donar fruits. No va ser fins al minut 86 quan Cebri, un jugador que sempre hi és encara que no se'l vegi, va aprofitar una passada a l'espai d'Alberto per encarar Marc Ramirez i fer l'únic gol del partit. Un gol, més que suficient per donar tres punts als escapulats que salten d'alegria i segueixen fixant-se un objectiu molt elevat.
Seguiment via @CEEUROPA i @lapreviafcv

EuropaVilaf
CEBRI CELEBRA EL GOL DE LA VICTÒRIA // ÀNGEL GARRETA - CEEUROPA.CAT

CORNELLÀ 1-1 MASNOU (1-0, Dani Martí; 1-1, Ñito)

Sorpresa a Cornellà en el duel que tancava la jornada 34. El conjunt dirigit per Jordi Roger tenia a les seves mans situar-se al capdavant de la categoria. El més difícil, la derrota de la Monta, ja estava garantitzat i tan sols quedava guanyar el seu partit. Però, de vegades, és més complicat desfer-se d'un equip que lluita per la permanència que del que busca campionar.

Tot i això, el Cornellà ha estat el primer en marcar. Ho feia a la primera meitat amb un gol de Dani Martí que situava als del Baix Llobregat a la primera plaça, momentània. Però els partits són molt llargs i més quan es juguen entre setmana i a les nou de la nit. Al minut 83 Ñito aconseguia batre el porter local i sucar un punt vital pels de Miguel López, que eviten caure en places de descens directe i igualar els punts sumats pel Vilassar de Mar i el Gavà.
Seguiment via @ue_cornella

FIGUERES 1-2 RUBÍ (1-0, Moñino; 1-1, Ernest Forgas -p-; 1-2, Alex Pla)

Victòria vital del Rubí a Vilatenim en un duel de màxima tensió pels vallesans. El conjunt dirigit per Julià Garcia sabia que si no superaven el Figueres podien començar a donar-se per morts en la batalla per accedir al Play-Off.

A la primera meitat el conjunt altempordanès era qui aconseguia endur-se el gat a l'aigua, especialment després del gol de Moñino al minut 28, qui aprofitava una centrada de Busquets per fer l'1-0 amb el cap. A la represa, però, els de Francesc Cargol es desinflaven en favor d'un Rubí que, al minut 49 tenia una oportunitat d'or per empatar des dels onze metres. Ernest Forgas no perdonava i posava l'empat al marcador per donar ales als visitants. Al minut 77, la sentència arribava amb un gol d'Alex Pla, que aprofitant una badada defensiva, feia l'1-2 i segellava els tres punts cap a Can Rosés.
Així doncs, el Rubí queda ara a 4 punts de la promoció d'ascens amb 12 en joc. Una situació complicada però no impossible per un equip que ha donat molta guerra durant tot l'any.

FigRub
EL RUBÍ SUPERA AMB ÈXIT EL PRIMER MATCH POINT // UEFIGUERES.CAT

CASTELLDEFELS 3-3 PALAMÓS (0-1, Javi Revert; 1-1, Pastells; 1-2, Javi Morales; 1-3, Mercader; 2-3, Sergio Prieto; 3-3, Cano)

Dèiem a la prèvia que el Castelldefels-Palamós seria un dels duels atractius d'aquesta jornada. I no ens vam equivocar. Almenys, pel que fa a gols. Mariners i palamosins van oferir als espectadors un marcador de 3-3 que, com a mínim, va servir per poder gaudir d'allò que diuen que és la salsa del futbol. L'encarregat d'obrir la llauna era el golejador del degà Javi Revert, qui aprofitava una centrada de Pugui al minut 6 de partit per fer el 0-1.  Al minut 35, però, després que els visitants poguessin eixamplar distàncies, el conjunt mariner, que també havia buscat el gol, es trobava amb ell gràcies a Sergi Pastells, qui aconseguia empatar l'encontre. El Palamós, amb ganes de seguir saltant a la taula i no perdre l'estela del grup de Play-Off necessitava posar-se les piles i en un minut i mig aconseguia deixar pràcticament KO al Castelldefels gràcies a dos gols. El primer, de Javi Morales i el segon de Ritxi Mercader.

A la represa, els locals, que no es volien donar per vençuts abans d'hora, van sortir amb tot per sumar algun punt d'aquest partit avançat a la jornada i ho van aconseguir. Al minut 52, amb només set minuts disputat del segon temps, Sergio Prieto es treia de la màniga un xutàs des de la frontal per batre el porter Martí. I quan un equip no deixa d'apretar, al final troba el seu premi. Els grocs, al minut 69, encara amb molt de marge per capgirar el marcador, aconseguien igualar el duel gràcies a un gol de Cano a porteria buida. Als 20 minuts restants, tot i no faltar les ocasions, cap dels dos conjunts va ser capaç de trobar-se novament amb el gol i empordanesos i baixllobregatins van tornar cap a casa amb un sol punt. Aquest empat, segueix allunyant el Palamós de les places de promoció que ara té a 3 punts, però amb un partit més que els seus rivals i amb només 12 per disputar-se. Pel seu cantó, el Castelldefels segueix avançant, pas a pas, sense pausa cap a la permanència.
Seguiment via @uecastelldefels

CastefaPalamos
L'ENSOPEGADA PALAMOSINA POT HAVER SENTENCIAT ALS EMPORDANESOS // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.com

SANTBOIÀ 0-2 TERRASSA (0-1, Gallar; 0-2, Héctor)

45 minuts van ser suficients per a que el Terrassa mantingués viva la flama per accedir al Play-Off (una flama amb poc combustible per cremar i mantenir-se encesa, tot sigui dit). El Santboià sense Alberto Fernández segueix sent el mateix i els egarencs van aconseguir convertir en duel en un tràmit.

Els gols de Gallar, al minut 35 i d'Héctor just abans del descans van servir als de Miki Carrillo per sumar els tres punts, situar-se a cinc de la zona de promoció d'ascens i tombar un Santboià que encara es reserva una petita dosi de patiment per al tram final d'una lliga que se li ha posat massa en contra. Així doncs, els del Baix Llobregat, amb 39 punts tenen encara un petit marge vers el descens directe però no es poden adormir si no volen veure's afectats pels possibles descensos compensats. La propera setmana el Terrassa rebrà la visita d'un equip, precisament immers en la lluita per no baixar, el Gavà d'Albert Poch que posarà a prova l'Olímpic.
Seguiment via Terrassa Informa

SboiaTerrassa
EL SANTBOIÀ NO VA PODER FRENAR ALS EGARENCS // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.com

MANLLEU 0-0 SANTFELIUENC

Empat a zero a Manlleu entre dos equips que ja no s'hi juguen res aquesta temporada i que poden donar per finalitzat un any que, pels osonencs, és per oblidar, però que ha resultat fantàstics pel Santfeliuenc, recent ascendit de Primera Catalana.

En un duel amb poques ocasions de gol i en el que cap dels dos conjunts va treure punta al seu potencial ofensiu la nota més destacada és la manca de lesions i que ara els dos conjunts tindran més d'una setmana per descansar i preparar la propera jornada. Amb només 12 punts per disputar-se, el Manlleu suma ara 43 punts. 8 menys que els de Sant Feliu de Llobregat, que amb 51 són un dels grans èxits d'aquesta campanya, tot i no accedir a la promoció d'ascens.
Seguiament via @EsportsRmanlleu

POBLA DE MAFUMET 0-1 VILASSAR DE MAR (0-1, Roldán)

Victòria importantíssima del Vilassar de Mar en un camp tant complicat com el de la Pobla de Mafumet. En això del futbol sempre es diu que quan un equip de la part baixa comença a jugar-se les garrofes treu tota l'empenta que no ha sabut utilitzar durant la temporada per fer un tram final de competició quasi memorable. Els maresmencs, en la seva campanya per assolir la permanència (i no patir si hi ha descensos compensats), van necessitar només mitja hora per fer un gol que va valdre 3 punts d'or davant el filial del Nàstic. Roldán aconseguia superar la porteria poblenca després d'una jugada enravessada a l'àrea local. Durant el segon temps, per bé que els tarragonins ho van intentar, van ser incapaços de superar un equip que s'ha decidit a complicar les jornades finals als seus rivals i que mossegarà a qui faci falta per salvar-se.

Tot i la victòria, els maresmencs són divuitens, això sí, empatats a punts amb Gavà i Masnou, els dos primers equips en marcar la permanència per seguir un any més a Tercera Divisió.
Seguiment via @UEVilassardeMar

CERDANYOLA 2-1 GRAMENET (1-0, Oriol Molins; 1-1, Morales -p-; 2-1, Quim Solano)

Victòria de permanència per al Cerdanyola de Toni Carrillo que va haver de patir per superar una Gramenet ja descendida. El conjunt local va aconseguir avançar-se al marcador gràcies a un gol d'Oriol Molins que servia als vallesans per obrir la llauna i encarrilar un partit que els ha acostat molt cap a la salvació. L'eufòria verda, però, es va veure ofegada per un gol de Roberto Morales des del punt de penal que posava l'empat al marcador i donava a la Grama un punt de vida i força per seguir lluitant pel seu honor. Tot i això, Quim Solano acabava resolent l'encontre amb el 2-1 que, ara sí, servia als locals per segellar virtualment la seva permanència a Tercera Divisió. Amb 41, encara podrien girar-se moltes coses, però és difícil pensar que el Cerdanyola no serà a Tercera la temporada 2014/2015.
Seguiment via @CERDANYOLAFC

GAVÀ 2-1 RAPITENCA (1-0, Quiles; 1-1, Munta; 2-1, Quiles)

Victòria balsàmica del Gavà davant un rival directe que, pràcticament ja ha deixat de ser-ho. Els homes d'Albert Poch han aconseguit superar la Rapitenca i sentenciar al conjunt ebrenc gràcies a dos gols de Quiles. Després d'una primera meitat sense gols, el jugador gavanenc s'inventava una xilena per fer l'1-0 quan corria el minut 53 de joc. Per desventura pels locals, però, Ivan Munta aconseguia igualar el marcador amb un xut des de fora l'àrea que instaurava novament un empat que ha costat molt de trencar. Però avui era un dia diferent i molt important pel Gavà, per seguir somniant en la permanència, i al minut 90, una altra vegada Quiles, aconseguia el segon gol pels blaugranes que signifiquen 3 punts i el salt a la setzena posició.