La Grama s'enfonsa

Imagen no disponible
LA GRAMA HA ESCRIT UNA DE LES PÀGINES MÉS NEGRES DE LA SEVA HISTÒRIA // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.com

Jornada trista pel futbol català després que la Gramenet hagi confirmat el seu descens de la Tercera Divisió. Un dels clubs amb més història del nostre futbol es veu enfonsat en un dels seus pitjors moments de la història i amb un futur ple d'incertesa.

Però més enllà de la història colomenca, a Tercera seguim vivint amb emoció la lluita pel Play-Off després que la Monta hagi empatat a Vilatenim i l'Europa hagi punxat a casa davant el Santfeliuenc. El Cornellà, amb la moral pels núvols, segueix sumant i fent pasos endavant per fer sentir a tothom el seu alè al clatell. Mentrestant, Terrassa i Palamós s'acosten novament a la zona noble per deixar clar que encara no hi ha res decidit.

Per sota, el Gavà ha sumat un nou punt important per a la permanència mentre que el Vilassar de Mar ha tret tres punts d'or de Cerdanyola del Vallès en un dels duels més complicats que podien tenir a aquestes alçades.

FIGUERES 1-1 MUNTANYESA (0-1, Toni Pérez; 1-1, Ivan Cristino -p-)

Empat de la Muntanyesa a Vilatenim, que és una mica menys líder després de cedir dos punts a l'Alt Empordà. Els de Manolo González, tot i això, es mantenen encara al capdavant de la categoria, però se senten una mica més pressionats pels seus perseguidors. Especialment pel Cornellà de Jordi Roger que aconseguia superar la Rapitenca i és ja a dos punts dels de Nou Barris.

Després d'una primera meitat sense gols, Toni Pérez Toran aconseguia fer el 0-1 i avançar al conjunt barceloní en un duel que es posava en contra pels homes de Francesc Cargol. Al minut 80 Ivan Cristino ha tinguin una ocasió immillorable des del punt de penal i no ha fallat. Amb aquest punt el Figueres s'ancla definitivament a la zona mitjana i pràcticament tanca la temporada.
Seguiment via La Xarxa

CORNELLÀ 3-0 RAPITENCA (1-0, Enric Vallès; 2-0, Manu Balda; 3-0, Israel)

Victòria incontestable del Cornellà davant la Rapitenca per seguir ben enganxat a la Muntanyesa. Els homes de Jordi Roger s'avançaven al minut 13 de joc gràcies a un xut d'Enric Vallès que suposava l'1-0 i tot un món per a la Rapitenca, que no reacciona i es veu cada setmana més destinada al desastre. Quatre minuts després del gol, Manu Balda aprofitava un refús per fer el segon i complicar encara més la vida als ebrencs.

A la segona meitat, els verds han seguit gaudint d'ocasions i Israel Delgado aconseguia fer el 3-0 per arrodonir la victòria pels del Baix Llobregat i deixar-los a tan sols dos punts del líder, la Muntanyesa.

CornellaRapitenca
EL CORNELLÀ SOMRIU I SOMNIA AMB EL CAMPIONAT // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.com

POBLA DE MAFUMET 2-3 ASCÓ (0-1, Galceran; 0-2, Virgili; 1-2, Emaná; 1-3, Virgili; 2-3, Victor Bertomeu)

Victòria de l’Ascó a la Pobla de Mafumet en un dels partits destacats d’aquesta jornada 32 de Tercera Divisió. Els asconencs s’han avançat ben aviat al marcador amb un gol de Sergi Galceran al minut 3 de joc. Al quart d’hora Virgili ha fet el segon pels de la Ribera d’Ebre per començar a matar el matx.

La Pobla, però, ha sabut reaccionar abans no fos massa tard i Emaná retallava distàncies amb un gol al minut 18. A la segona meitat Virgili colpejava de nou i feia l’1-3, que semblava sentenciar el rumb d’un encontre que estava de cara pels de Miguel Rubio. Abans del final, però, Víctor Bertomeu feia el 2-3 amb nou minuts encara per disputar i donar emoció a l’últim tram del partit.

Al final victòria de l’Ascó que fa una passa endavant i es manté ferm en places de Play-Off. Una posició que s’ha assegurat, com a mínim, dues setmanes més. La Pobla, en canvi, queda a la zona mitja i pot donar per acabada la seva temporada.
Seguiment via FC Ascó

PoblaAsco
L'ASCÓ HA FET CAURE EL FEU POBLENC EN EL DUEL TARRAGONÍ // IRIS SOLÀ

EUROPA 1-1 SANTFELIUENC (0-1, Josele; 1-1, Cebri)

Empat amarg per l’Europa en una setmana desastrosa per a les aspiracions gracienques en aquest campionat. Els homes de Pedro Dólera no han estat capaços de superar el Santfeliuenc al Nou Sardenya i veuen com perden pistonada en el tram final de lliga.

Després d’una primera meitat sense gols i amb els porters sense gaire ensurts, Josele aconseguia avançar als visitants i posar el matx en contra als escapulats. Els locals no han pogut reaccionar, en part gràcies a l’actuació del porter baixllobregatí, fins al minut 87. Quan semblava que els graciencs sumarien una nova derrota Cebri ha aconseguit imposar-se i fer l’empat per donar un punt de vida a l’Europa.

Amb aquest resultat, els de Gràcia ocupen ara la quarta posició i només tenen tres punts d'avantatge vers el cinquè. Pel seu cantó, el Santfeliuenc és vuitè amb 49 punts. Una situació difícilment millorable a falta de 6 jornades pel final i amb els set primers classificats implicats en la lluita per la promoció d'ascens.

EuropaSantfe
JOSELE PROTEGEIX LA PILOTA DE VICTOR DURAN // ÀNGEL GARRETA - CEEUROPA.CAT

MASNOU 0-1 TERRASSA (0-1, Isaac Maldonado)

Victòria per la mínima del Terrassa al Masnou, però molt important per als egarencs que s’acosten a dos punts de la zona noble.

Els partits al Manou mai no són senzills i els homes de Miki Carrillo ho sabien. No en va el resultat al descans entre dos equips tan distanciats a la classificació era encara d’empat a zero. Però enguany el Terrassa, tot i les irregularitats, s’ha posat entre cella i cella jugar la promoció d’ascens i Isaac Maldonado ha estat l’encarregat d’acostar als seus cap a l’objectiu amb el gol que els donava la victòria.

Amb aquest resultat, el conjunt vallesà es manté a la cinquena plaça, amb 56 punts. Només tres per sota del quart classificat. Pel seu cantó, el Masnou, habituat a patir, haurà de lidiar amb el perill del descens, que té a cinc punts per sota.

MANLLEU 0-0 RUBÍ

Empat a res entre Manlleu i Rubí, dos equips que, després del partit d'aquesta setmana, es juguen cada cop menys. Els osonencs, amb la permanència virtuament assegurada necessiten recuperar sensacions per acabar la campanya amb un millor gust de boca. El Rubí, en canvi, immers en la lluita pel Play-Off, necessitava una victòria que el seguís acostant al quart classificat.

Amb el punt d'avui, però, els vallesans sumen 54 punts i queden cinc per sota de l'Europa, que és quart i amb Terrassa i Palamós encara pel davant. La setmana vinent els rubinencs rebran la visita de la Pobla de Mafumet, un rival molt complicat que podria acabar de matar les aspiracions dels de Can Rosés.

SANTBOIÀ 0-2 PALAMÓS (0-1, Mercader; 0-2, Arimany)

Victòria importantíssima del Palamós per seguir a roda de la promoció d'ascens en un escenari complicat. El Joan Baptista Milà de Sant Boi de Llobregat obria les portes per oferir un duel entre dos equips distanciats a la taula però que tenien molt a dir-se mútuament.

El Palamós ha decidit colpejat primer gràcies a un gol de Ritxi Mercader al minut 32 de joc, que deixava als baixempordanesos amb avantatges abans del descans. A la segona meitat han estat els locals els que posaven entre l'espasa i la paret al seu rival, però Sergi Arimany arribava al rescat del degà per fer el 0-2 i donar per acabat un matx intens i amb final amarg pels locals.

Així doncs, el Santboià segueix immers en la lluita per no baixar, amb 36 punts. Pel seu cantó, el Palamós, amb 56 se situa a només dos de l'Europa, que és quart i marca ara el Play-Off d'ascens a Segona B.

SantboiaPalamos
EL PALAMÓS HA SUPERAT EL SANTBOIÀ PER SEGUIR SOMNIANT // ALEX GALLARDO - GallardoPhoto.com

GAVÀ 1-1 VILAFRANCA (1-0, Uri -p-; 1-1, Santi Triguero)

Punt important però insuficient pel Gavà, que en cas de guanyar hauria pogut fer una passa molt important de cara a evitar un possible descens compensat.

Uri començava anotant des dels onze metres per als del Baix Llobregat en un partit clau davant d’un rival directe que viatjava amb la intenció de segellar virtualment la permanència. Però quan jugues contra l’equip de Santi Triguero sempre has d’anar amb molt de compte i el killer del Vilafranca no ha perdonat l’ocasió de colpejar al seu ex-equip i empatar el partit per endur-se un punt valuós que ja allunya als de Manel Delgado fins a onze punts del descens directe.

CERDANYOLA 0-1 VILASSAR DE MAR (0-1, Peque)

Un altre equip que podria haver deixat de patir aquesta setmana era el Cerdanyola, que després de la victòria entre setmana davant l’Europa volia tancar el cercle amb tres punts que haurien estat balsàmics pels de Toni Carrillo.

El Vilassar de Mar s’hi jugava més que els verd-i-blancs, i han estat capaços d’aguantar el marcador fins al darrer instant per a que Peque anotés el gol de la victòria quasi sobre la botzina. Amb aquesta victòria, els maresmencs sumen 29 punts i són a dos de la permanència. El Cerdanyola, pel seu costat, en compta ara 37 i és prou lluny de la zona vermella com per començar a respirar.

CASTELLDEFELS 3-0 GRAMENET (1-0, Jorge Sánchez; 2-0, Cervantes; 3-0, Arnau Garcia)

Dia tràgic per la Gramenet a Castelldefels. El conjunt de Santa Coloma ha certificat el seu descens matemàtic a Primera Catalana després de caure per 3-0 a Els Canyars. Els homes de Toni Díaz Losquiño han seguit amb la tònica habitual de tot el curs i han vist com es consumava un descens escrit i conegut des de feia mesos.

Jorge Sánchez ha estat l’encarregat d’obrir un marcador que, posteriorment, Albert Cervantes i Arnau Garcia eixamplarien encara més per a enfonsar a una entitat amb el futur incert i que només ha aguantat tres temporades a Tercera Divisió després del seu descens de 2aB.

El Castelldefels, company de la Grama a la zona calenta durant moltes setmanes a l’inici de la campanya, suma ja 38 punts i és el cantó oposant al conjunt colomenc, amb nou d’avantatge vers el pou i la mirada fixada en la salvació.