diumenge, 20 de novembre del 2011

L’Europa vota nul (2-2)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 2-2 Terrassa, fent click en aquest enllaç:

L'Europa vota nul (2-2)

El conjunt escapulat ha dominat el partit des del primer minut fins a l’últim però els dos únics xuts dels vallesans han anulat les esperances dels graciencs.
Valderas lluita per una pilota amb Trives // CARLES GARCIA

Abans que els jugadors saltessin sobre el terreny de joc ja es preveia que la matinal de futbol a la Vila de Gràcia seria calenta quan el col·legiat, el Sr. Sales Font, ha fet fora de peu de camp tots els periodistes i fotògrafs que sovint viuen els partits del Nou Sardenya al costat del túnel de vestidors.
Però els jugadors si que han pogut saltar sobre la gespa i han ofert un bon espectacle de futbol, amb moltíssima intensitat des del primer minut d’un partit que l’Europa ha merescut guanyar i ha dominat amb la pilota als peus i amb una pressió molt forta quan els egarencs intentaven jugar l’esfèric.

Al minut 11, el jugador més en forma del conjunt de Pedro Dólera, Ramon Rovira,  ha caçat una pilota a la frontal i ha afusellat el porter Diego per obrir la llauna. El Terrassa ha intentat respondre al gol local però la bona col·locació dels escapulats, que han roçat l’excel·lència en els moviments en totes les línies durant la primera part, han fet impossible qualsevol reacció visitant. Iván Álvarez ha pogut eixamplar la diferència al marcador al  minut 30 quan ha rebut una pilota a la zona de tres quarts i s’ha desfet d’un defensor rival amb una mitja ruleta que l’ha encarat a porteria, però el seu xut llunyà ha marxat fregant la creueta quan Diego ja estava totalment batut.

Poc a poc i gràcies a un canvi de sistema del conjunt de Miquel Olmo, que s’han situat amb tres homes a dalt, el Terrassa ha aconseguit enviar alguna pilotada als davanters on hi havia Carlos com a home de referència. Però la contundència defensiva dels graciencs, que han fet una primera part brillant, han impedit que els egarencs xutessin a porteria fins al minut 40 en què Molist ha caçat un mal refús defensiu i ha ajustat la pilota al pal esquerre de la porteria de Rafa Leva, que no hi ha pogut fer absolutament res.
Durant els darrers minuts de la primera meitat, amb l’empat al marcador s’ha viscut una curta situació d’intensitat nerviosa en què l’Europa ha començat a caure en el joc del Terrassa, que jugava amb la paciència dels locals.

Als segons 45 minuts la tònica ha estat la mateixa que al primer temps, tot i que amb un pèl menys d’agressivitat per part d’ambdós conjunts. Al minut 50 Peque marxava totalment sol cap a porteria quan Ramon Suàrez l’ha segat des del darrere i l’ha fet caure al límit de la frontal de l’àrea. El col·legiat ha mostrat vermella directa i el Terrassa s’ha quedat amb 10 homes durant 40 minuts. La falta, picada per Cebri, ha marxat fora llepant el pal esquerre de la porteria de Diego.

Al  minut 66, una altra vegada Rovira ha vist el forat ideal per tornar a avançar l’Europa al marcador i s’ha inventat un xut des del lateral de la frontal que s’ha colat per l’escaire de la porteria egarenca i que ha fet esclatar el camp en elogis i aplaudiments.

Quatre minuts més tard, Ivan Álvarez ha hagut d’abandonar el terreny de joc i els graciencs han perdut alçada, això ha afavorit el joc directe del Terrassa que tot i no arribar a xutar a porteria ha aconseguit disminuir lleument el domini europeista. I si amb la lesió del 6 escapulat no n’hi hagués prou, l’àrbitre ha expulsat per doble targeta groga a Cano, per una falta que ha comès el seu company Alberto. Passat el minut 90 i quan pràcticament tothom donava per feta la victòria local, en una jugada estranya dins l’àrea de Leva en què cap defensor ha estat capaç d’enviar la pilota fora Erencia ha caçat la bola i l’ha enfonsat a la porteria local.

Per bé que ho han intentat els dos conjunts durant els dos minuts d’afegit restants l’empat ja ha estat definitiu i les sensacions ben diferents al final del partit. L’Europa ha perdut dos punts vitals de la forma més dolorosa i el Terrassa n’ha salvat un en un partit que feia pujada.

El podi del partit
1. Rovira (Europa): L’extrem escapulat ha estat el jugador més incisiu durant el partit, i a banda de desequilibrar i portar de cap la defensa rival ha fet dos golassos que han fet embogir l’afició gracienca.
2. Ivan Álvarez (Europa): El mig europeista ha tornat a demostrar per què va convocat amb la selecció amateur i ha estat una peça fonamental del seu equip a l’hora de treure la pilota, pressionar i tallar contraatacs rivals. Quan ha marxat lesionat el seu equip ho ha notat molt.
3. Erencia (Terrassa): Simplement ha fet el gol de l’empat al temps de descompte. Un gol molt important pel seu equip i que pot ser important de cara al goal average particular amb l’Europa de cara al tram final de temporada.

La fitxa del partit
  • CE Europa: Rafa Leva; Aitor Torres, Alberto, Cano, Pociello; Iván Álvarez (Parres, 70′), Valderas (Delmàs, 67′), Javi Lara, Peque (Guzman, 83′), Cebri i Rovira.
  • FC Terrassa: Diego; Lalo, Erencia, Osuna (Toni, 78′), Carlos (Manu Moreno, 63′), Libo, Molist, Montero, Ramon Suàrez, David Garcia i Trives (Joshuan, 46′).
  • Àrbitre: (Anoia) Sales Font. Ha ensenyat targeta groga als locals Pociello i Guzmán i als visitants Osuna, Libo, Molist i David Garcia. Ha expulsat per doble targeta groga el local Cano (75¡’) i de vermella directa el visitant Ramon Suàrez (50′).
  • Gols: 1-0, Rovira (11′); 1-1, Molist (40′); 2.1, Rovira (66′); 2-2, Erencia (90′+1)
  • Incidències: 1.100espectadors al Nou Sardenya. Abans del partit el CE Europa ha fet la presentació oficial del seu futbol base.