dimarts, 22 de novembre del 2011

“Per què?”

Podeu llegir 'O el jugador o la pilota', el meu espai d'opinió setmanal a LaJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

"Per què?"

Sempre he intentat defensar la feina dels àrbitres. És complicada i han de prendre decisions molt de pressa en jugades molt ràpides, però de vegades em desesperen. Ja no només per decisions errònies durant el joc, que és una cosa que els pot passar, tot i que de vegades s’equivoquen massa, sinó per algunes extravagàncies que no tenen cap mena de sentit.

La temporada passada, en un camp de Preferent (actual Segona Catalana) un col·legiat va anar fins al minut 100 de partit, i després en va afegir 3 addicionals. Una errada més. Molt greu, però una més. El que no havia vist mai és el que va passar diumenge durant un partit de Tercera Divisió en què un altre àrbitre va prohibir a periodistes i fotògrafs que estiguessin a peu de camp durant el partit, tot i dur el pitrall distintiu posat, com cada jornada. És lamentable que un àrbitre, que tan sols s’ha de preocupar de fe bé la seva feina, es fiqui en la feina dels altres quan aquesta no influeix en cap cas al desenvolupament del partit.

Puc arribar a entendre que als redactors dels diaris ens enviïn a la graderia a fer les cròniques i prendre les notes pertinents, però què passa amb els periodistes de la ràdio que estan pendents del que succeeix a les banquetes o dels fotògrafs que han de fer les fotos a ran de gespa perquè l’angle sigui l’adequat? Ho sento, però no m’entra al cap que hi pugui haver algú tan incompetent com per fer això. Potser és allò que en diuen abús de poder. Encara em pregunto quina molèstia poden causar tres periodistes en una zona del camp on també hi ha els delegats i els encarregats de recollir les pilotes -que no duen cap pitrall-.

Els àrbitres mai fan declaracions, poden prendre decisions que després ningú els preguntarà el per què, i per si això no fos prou n’hi ha als que els agrada el protagonisme. Aquí el tenen, però si és a costa de destorbar la feina dels qui no destorben serà millor que ens ho mirem bé tot plegat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada