dimarts, 29 de novembre del 2011

No ve d’un pam

Podeu llegir 'O el jugador o la pilota', el meu espai d'opinió setmanal a LaJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

No ve d'un pam

Arran de la derrota del Barça a Getafe dissabte passat s’han generat un seguit de reaccions alarmistes i pessimistes perquè “el Real Madrid se’n va a sis punts” i “si perdem al Bernabéu s’acaba la lliga”. Em fa gràcia. Com es pot arribar a ser tant resultadista amb un equip que t’ho ha donat pràcticament tot els tres darrers anys?

Partim de la base que el Barça no guanyarà totes les lligues que queden fins que arribi la fi del món, així que tard o d’hora s’haurà de caure, i perdre una lliga no és un desastre. Però crec que cal fer una altra reflexió partint d’un petit detall: És 29 de novembre. Un mes històricament dolent pel Barça, però a banda d’això, un mes en què el meló que és el campionat de lliga encara està per obrir. Si la famosa sentència de Guardiola “Queda molta lliga” ens havia de servir quan l’equip era líder cap a les últimes jornades, avui encara amb més raó. I el més important, l’equip no està fent un mal paper. D’acord que algunes decisions no són les més correctes, però tampoc ho eren quan es guanyaven partits, el que passa és que quan les victòries acompanyen tots fem la vista grossa. I la distància amb el Real Madrid és d’un parell de partits. I ben segur que a Chamartín també punxaran.

Però no es pot desconfiar d’aquest equip, que segueix jugant bé i lluitant cada partit fins el darrer sospir. I a més a més, sis punts no són res. El Madrid només és a un pam, i en qüestió de pams ja en tenim una certa experiència a Catalunya. Ja ho va dir La Trinca: “No ve d’un pam. Si està fresca i eixerida no ve d’un pam. Si està tot pengim-penjam, sí que ve d’un pam”.

I la plantilla del Barça està ben fresca i eixerida. Queda molta lliga, i el Madrid és a tocar. Ens divertirem molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada