dilluns, 16 de gener del 2012

El miratge del fred hivernal

Podeu llegir 'O el jugador o la pilota', el meu espai d'opinió setmanal a Lajornada.cat, fent lick en aquest enllaç:

El miratge del fred hivernal

Els Reis ja tornen a Orient i és temps de rebaixes a El Corte Inglés. Perquè pel que fa al futbol, no ho tinc tan clar. Fa uns dies que va obrir la llotja del peix bullit, que és el mercat d’hivern al món d’aquest meravellós esport, però sembla que una vegada més els nervis de molts equips davant les situacions delicades poden fer més mal que bé.

És cert que en moltes ocasions una bona gestió del mercat d’hivern ha salvat temporades, i si no que ho preguntin al Barça amb l’arribada de Davids o a l’Espanyol fins no fa gaire, però sovint passa una cosa que malauradament és més comú cada temporada: L’ànsia de comprar per comprar i reforçar per reforçar a tort i a dret sense reflexionar gaire abans de prendre segons quines decisions que més endavant es pot acabar pagant molt cara.

Cal recordar que estem en plena crisi econòmica i que el futbol l’està notant molt, i més que la notarà encara els propers mesos, així que, a no ser que realment es pateixin moltes baixes per lesions potser convindria més als equips que tractessin de fer un treball de caire més psicològic per tal de redreçar una situació adversa abans que fer un desemborsament que pugui marcar el futur d’un club molt més que una sola mala temporada. Aquest cop un club com el Lleida s’ha refundat i ha mantingut la categoria però no sabem si una cosa així pot tornar a passar i un club enfonsat haurà de resorgir d’entre les profunditats del futbol, com va passar amb el Figueres.

El mercat d’hivern pot ser una petita oportunitat per un equip, però també pot suposar l’enfonsament màxim en un pou de mals resultats i negativitat. I tot i que sovint se l’espera com a aigua de maig, realment és un miratge on massa innocents desesperats s’hi acaben perdent per culpa dels nervis i les tensions que genera la massa social que segueix un club.

Així doncs, espero que s’intenti tirar de psicologia esportiva i jugadors de la casa pels equips que estan patint abans no es cometin errors que puguin acabar sent fulminants. I no és que la culpa hagi de ser exclusiva d’aquest mercat d’hivern, ni molt menys, al que em refereixo és que com a tot arreu, hi ha estafadors, perquè no tot el que es paga a preu d’or llueix com a tal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada