dimarts, 31 de gener del 2012

L’Europa supera el fred i deixa glaçat el Vic a la segona meitat (2-0)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 2-0 Vic a Lajornada.cat, fent click en aquest enllaç:

L'Europa supera el fred i deixa glaçat el Vic a la segona meitat (2-0)

Els graciencs s’han endut els tres punts en un partit futbolísticament molt fluix però que ha servit als locals per reafirmar-se a la zona tranquil·la de classificació.

Peque i Casas lluiten una pilota per alt // CARLES GARCIA

Primera part: Fred i son

El partit d’aquesta matinal de futbol al Nou Sardenya ha estat un dels més fluixos de la temporada a la Vila de Gràcia. Tot i que durant els dos primers minuts hem vist un Europa amb la intenció de dur el ritme del partit i el control de la pilota, el Vic s’ha plantat ràpidament sobre el terreny de joc i ha refredat el partit tant com la temperatura d’avui a l’Estadi.

La primera acció clara de gol ha estat del conjunt visitant, en una pilota llarga cap al punta Óscar Muñoz que Rafa Leva ha salvant prenent l’esfèric dels peus del davanter. A partir d’aquí no s’ha vist absolutament res més. L’Europa intentava tirar jugades des de la banda mentre el Vic proposava futbol directe i enviava pilotes llargues cap als davanters, però cap dels dos conjunts no aconseguia ni rematar ni entrar a l’àrea rival.

Al minut 35 els escapulats han tingut la seva primera ocasió en una centrada de Peque cap a Segalés, que el davanter no ha aconseguit rematar bé, i la pilota s’ha acabat perdent pel cantó dret de la porteria d’Adrian Buetas. I al 43, una altra vegada Segalés ha estat a punt d’obrir la llauna amb un remat dins l’àrea que s’ha estavellat al pal.

Segona part: Reacció local

A la segona meitat el nivell d’intensitat ha augmentat lleument però el plantejament de la primera meitat no ha variat gens i el Vic seguia buscant el contraatac en jugades directes, mentre l’Europa provava de jugar per les bandes en un partit que ha tingut el centre del camp superpoblat.

Al minut 58 Peque ha aconseguit internar-se dins l’àrea vigatana però la pressió altíssima dels defensors osonecs no l’ha deixat rematar amb claredat i la pilota ha anat a parar al cap de Segalés, que perdonava per tercer cop l’equip de la seva ciutat natal.

Amb aquesta situació l’entrenador local, Pedro Dólera, ha decidit posar més llenya al foc i ha fet un doble canvi al minut 60, fent entrar sobre el terreny de joc a Javi Lara i Èric Blasco, que han substituït a Gatell i Segalés. I la decisió ha semblat encertada perquè tan sols 10 minuts després del seu ingrès al camp Javi Lara s’ha encarregat de servir una falta d’estratègia que ha sorprés tota la defensa vigatana i que hagués acabat en gol de no ser per la mala fortuna d’Iván Álvarez a l’hora de rematar. Però aquesta acció només havia estat un avís del que havia de passar, perquè al minut 72 Carlos Guzmán, que ha signat un molt bon partit, ha centrat una pilota a l’interior de l’àrea visitant que el reaparegut Javi Lara s’encarregava d’enviar al fons de la xarxa de la porteria d’Adrian Buetas amb un excel·lent remat de cap.

Amb l’1-0 al marcador el Vic no ha trobat la reacció i ha seguit fent el seu joc directe per mirar de trobar fortuna en alguna jugada de contraatac, però la defensa local, amb l’ajuda del pivot defensiu Iván Álvarez, no ha permés als homes de Pere Vila rematar a porta fins al final del partit.
La sentència ha arribat al minut 90, en què Nils, que acabava d’entrar al camp, ha rebut la pilota en un servei de banda i ha vist la passada perfecta cap al capità Delmàs, que ha driblat el porter vigatà per regalar als europeistes un gol de traca i mocador que servia per sentenciar un partit lleig però productiu pels graciencs que no volen perdre l’últim tren de la lliga.

El podi del partit

1. Peque (Europa): El veterà extrem europeista ha signat avui un gran partit per la seva banda, i a més a més, ha aportat mobilitat a la davantera amb cada desmarcatge que ha fet. Només li ha faltat el gol, que cada jornada és més a prop.
2. Guzmán (Europa): L’altre extrem escapulat ha deixat avui sobre el terreny de joc diversos detalls de qualitat que han estat clau per l’augment de la velocitat al tram final del partit. Ha fet la centrada del primer gol.
3. Delmàs (Europa): El capità del conjunt gracienc ha tornat a ser titular i ha tornat a meravellar a l’hora de conduir el seu equip. S’ha entregat com sempre i ha fet un gol necessari per ell i per l’afició.

La fitxa del partit

• Europa: Rafa Leva; Aitor Torres, Alberto, Cano, Pociello; Iván Álvarez, Delmàs, Gatell (Javi Lara, 60′); Peque (Nils, 89′), Segalés (Èric Blasco, 60′) i Guzmán.
  • Vic: Adrian Buetas; Carrascal, Jordi Pla, Cervantes (Sergi, 75′), Casas; Héctor (Alguer, 82′), Molist, Poves (Soler, 59′), Guillem Prieto, Poves; Òscar Muñóz.
  • Àrbitre: Rodríguez Portolés. Ha amonestat amb targeta groga el local Aitor Torres i els visitants Héctor, Casas, Pol Coll, Poves i Guillem Prieto. Al minut 86 ha expulsat per doble targeta groga el capità vigatà, Carrascal, i al minut 42 de la primera meitat ha expulsat de les seves banquetes el segon entrenador local, Dani Contreras i el segon entrenador visitant, Jordi Larraz.
  • Gols: 1-0, Javi Lara (72′); 2-0, Delmàs (90′).
  • Incidències: 600 espectadors al Nou Sardenya.