dilluns, 16 de gener del 2012

Victòria de pantalons i americana al Nou Sardenya (1-0)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 1-0 Amposta, fent click en aquest enllaç:

L’Europa ha confirmat la seva recuperació gràcies a una victòria molt treballada davant el cuer de la categoria
Rovira ha estat el millor del partit // CARLES GARCIA

Europa i Amposta s’han vist les cares aquest matí al Nou Sardenya amb una necessitat en comú: els tres punts. Els locals havien de confirmar la seva recuperació després dels 45 minuts del passat dijous i els visitants no podien deixar escapar més partits si volen mantenir la categoria.

Primera part: Bona imatge i ocasions locals

Com que això del futbol són ratxes i estats d’ànims l’Europa ha volgut pujar-se al carro dels bons resultats i ha saltat al camp amb l’únic objectiu de dominar el tempo del partit i la possessió de la pilota. A diferència dels darrers encontres els homes de Pedro Dólera han tractat de fer mal a un Amposta menys tancat del que tothom esperava, amb jugades de banda en detriment del joc directe cap al punta Segalés. El conjunt visitant ha jugat clarament al contraatac des de primer minut per tal de generar jugades d’u contra u dels seus davanters amb el porter escapulat.

Però tot i aquestes propostes la primera ocasió de gol no ha arribat fins al minut 19, en què Segalés ha rebut la pilota a la frontal de l’àrea gràcies a una passada directa d’Alberto que ha permès al davanter fer-se a Puig i Cesc amb una mitja volta que l’ha deixat excessivament escurat i el seu llançament ha marxat creuat. Al minut 28 Peque, que avui ha tornat a semblar el jugador que va ser, s’ha marcat una gran jugada per la banda que ha culminat amb una centrada que Rovira ha caçat a contrapeu i ha enviat la pilota per damunt del travesser. El propi Rovira ha tingut una altra ocasió molt perillosa només set minuts després amb un xut des de la frontal de l’àrea visitant que novament marxava per sobre de la porteria de Diego.

Amb el pas dels minuts la situació d’atac i gol local s’ha anat exagerant. Al minut 37, l’Amposta estava collat a la seva pròpia àrea i en una jugada ofensiva en què Peque s’ha plantat davant del porter i només li faltava xutar, ha acabat a terra en una acció que el col·legiat no ha considerat penal. Al 42 Segalés ha tingut la darrera ocasió de la primera meitat amb un xut al pal quan el porter Diego ja estava batut.

Segona part: Gol de corbata al front

A la segona part la tònica ha estat exactament la mateixa, però tot i això la primera gran ocasió l’ha tingut el conjunt ampostí per culpa d’una sortida en fals de Rafa Leva que Becerra no ha sabut aprofitar i ha rematat al pal a porteria buida. Amb el pas dels minuts els homes de Jordi Fabregat han tractat d’avançar una mica les línies tot i mantenir la tasca defensiva i l’Europa fugint de l’angoixa de no aconseguir el gol ho ha seguint intentant.

Al minut 63, Parres ha rematat al pal llarg de Diego des de la frontal de la petita i amb la pilota pràcticament dins Valderas ha tractat d’empentar-la cap a dins i ha acabat enviant l’esfèric al pal. Però nou minuts després els seguidors locals han pogut respirar profund gràcies a una penetració de Guzmán a l’interior de l’àrea des d’on s’ha inventat un xutàs que ha acabat al fons de la porteria dels del Montsià.

Però tot i l’1-0 el partit no ha canviat i els graciencs ho han seguit intentant fins al darrer sospir tot i els canvis defensius introduïts per Pedro Dólera a partit del gol. Al darrer minut del descompte l’Amposta ha tingut l’empat a tocar amb la seva ocasió més clara, un remat d’Àngel que Rafa Leva ha aturat in extremis per acabar de segellar un altre partit excel·lent en què ha tornat a salvar els punts pel seu equip.
Al final, victòria local amb brindis i injecció moral per un equip que ha tornat a somriure dins un vestidor que a partir d’ara intentarà vestir-se de gala cada cap de setmana.

El podi del partit

1. Rovira (Europa):
L’extrem europeista ha tornat a ser la peça clau del seu equip. Des de fa quasi tres mesos el seu és el nom que està en boca de tot gracienc i avui no ha estat menys tornant a desbordar la banda i a fer jugades de mèrit des del mig camp fins a la porteria rival, que ha estat a punt de perforaren tres ocasions.

2. Rafa Leva (Europa):
El porter escapulat, una vegada més, ha fet un partit excel·lent. Ha rebut cops per tot arreu i ha arriscat al màxim cada sortida i ,excepte en la primera acció de la segona meitat, ha calculat a la perfecció cada un dels seus moviments.

3. Peque (Europa):
L’extrem, avui capità dels de Gràcia, ha tornat a semblar aquell jugador que tothom espera. No ha deixat de crear perill per la seva banda i tot i no estar encertat de cara al gol la seva aportació avui ha estat primordial pel seu equip. Ha provocat un parell de possibles penals que l’àrbitre no ha cregut convenient assenyalar.
La fitxa del partit
  • CE Europa: Rafa Leva; Aitor Torres, Alberto, Cano, Pociello (Gatell, 74′); Parres, Valderas, Guzmán (Iván Álvarez, 86′), Peque, Segalés (Èric Blasco, 70′) i Rovira.
  • CF Amposta: Diego; Manel, Domíngez, Puig, Cesc; Ramón, David, Marc, Gustavo; Becerra i Òscar.
  • Àrbitre: Díaz Melero. Ha amonestat amb targeta groga els locals Parres, Valderas, Iván Álvarez i Gatell, i els visitants Ramón, Òscar, Dani i Victor. Ha expulsat l’entrenador visitant, Jordi Fabregat, al minut 83.
  • Gols: 1-0, Guzmán (72′).
  • Incidències: 800 espectadors al Nou Sardenya.