dimarts, 10 de gener del 2012

L'Europa no fa Gràcia (0-1)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 0-1 Vilafranca, fent click en aquest enllaç:

El Vilafranca s’ha endut la victòria aquest matí al Nou Sardenya en un partit en què els locals no han tingut res de cara. Un gol en contra al minut 19, la lesió de Cebri i un expulsat abans del descans han tornat a frustrar el conjunt escapulat.
El Vilafranca ha aprofitat la mala ratxa gracienca per endur-se tot el premi del Nou Sardenya // CARLES GARCIA

L’Europa afrontava el partit el d’aquest matí amb altres pretensions. Ha estat el primer de tres partits consecutius a casa que els homes de Pedro Dólera hauran de jugar en tan sols vuit dies i que podien catapultar l’equip cap a una zona més tranquil•la a la classificació. Però la realitat s’ha tornat a allunyar del somni gracienc una vegada més.

Com pràcticament sempre el partit ha començat amb una intensitat més que notable per part dels dos conjunts i han estat els locals el primers en fer-se amb el domini de la pilota i el control del partit gràcies a l’intent constant de drenar jugades d’atac cap a l’àrea visitant mentre el Vilafranca esperava al darrere per sortir al contraatac.

Després de fins a tres fores de joc assenyalats per l’assistent, Josu ha aconseguit trencar la defensa escapulada per rebre una pilota que el deixava sol davant Rafa Leva i que li ha servit per obrir la llauna al minut 19 de partit i fer pujar al marcador el resultat que ja seria definitiu. Però tot i això els dos conjunts han intentar fer canviar l’electrònic i només tres minuts després Valerio ha estat a punt de fer el segon en una jugada calcada a la del gol però que el porter local ha aconseguit salvar.

Si amb una altra situació de marcador en contra tan aviat i els fantasmes de la derrota sobrevolant l’estadi l’Europa no en tenia prou, al minut 26 Cebri ha hagut d’abandonar el terreny de joc en llitera després d’una caiguda amb un jugador rival que li ha provocat una lesió al genoll. Amb això, l’equip s’ha anat avall i el Vilafranca s’ha assentat prou còmodament sobre el camp per no haver de patir en defensa. Al minut 41 Josué, que debutava al Nou Sardenya i semblava la nota positiva, ha vist com el col•legiat l’expulsava per doble targeta groga i els de casa han acabat de perdre el rumb en favor d’un Vilafranca que ha viscut molt tranquil.

A la segona meitat la tònica ha estat semblant tot i que l’Europa, amb 10 homes, s’ha crescut lleument i ha arribat amb una mica més de constància a la porteria rival. Al minut 47, però, Dani Delgado, que acabava d’ingressar al terreny de joc, quasi provoca un infart a mitja tribuna gràcies a un remat de cap que Rafa Leva ha salvat in extremis. Al 52, Peque l’ha tingut per l’Europa amb una xilena que ha sorprès tothom però que ha marxat fora, fregant el pal. L’Europa ho ha seguit intentant amb joc terrestre i ha disfrutat de fins a quatre ocasions de perill que no s’han convertit tan sols en remats a porta fins que Parres al minut 87 ha tingut la més clara. Un remat de cap, sol, davant el porter Àlex, que ha aconseguit refusar a còrner amb la punta dels dits per frustrar definitivament les opcions locals.

Al temps de descompte Rafa Leva ha estat el reflexe més cru de la desesperació europeista pujant fins a dues vegades a rematar a porteria en dos còrners que no han servit per a res.

Al final, alegria visitant que se’n torna cap al Penedès amb el botí dels tres punts que els mantenen a la part alta de la classificació. Per la seva part, l’Europa espera l’enfrontament dels 45 minuts restants del partit de la 14a jornada amb el Masnou el proper dijous per recuperar el camí de la victòria, en un encontre que serà d’entrada gratuïta al Nou Sardenya.

El podi del partit

1. Rafa Leva (Europa): El porter europeista ha tornat a brillar a la porteria. Ha salvat fins a tres remats visitants i no s’ha cansat de cridar i esperonar els seus companys durant els 90 minuts. Al descompte ha pujat fins a dues vegades a rematar de còrner. No ha pogut fer-hi res al gol encaixat.

2. Rovira (Europa):
El jove extrem escapulat ho ha donat tot. Ha lluitat cada pilota que ha passat pels seus peus. Semblava que, al costat del Valderas, era l’únic jugador amb ànima. Lamentablement pels seus interessos no ha tingut sort a l’hora de penetrar la defensa.

3. Puchi (Vilafranca):
Ha estat l’encarregat de fer les passades adients en un Vilafranca que avui ha viscut molt tranquil sobre la gespa del Nou Sardenya.

La fitxa del partit
  • CE Europa: Rafa Leva; Aitor Torres, Alberto, Cano, Josué; Parres, Valderas (Guzmán, 79′), Delmàs (Gatell, 46′), Peque, Cebri (Èric Blasco, 28′) i Rovira.
  • FC Vilafranca: Àlex; Kiki, Uri, Ismael (Márquez, 70′), Bacaicoa (Dani, 75′), Puchi, Santolalla, Antolínez, Raúl Calvo, Valerio (Dani Delgado, 46′) i Josu.
  • Àrbitre: Pérez Bueno. Ha amonestat amb targeta groga els locals Rafa Leva i Josué, que ha estat expulsat al minut 41 per doble cartolina, i als visitants Puchi, Santolalla i Josu.
  • Gols: 0-1, Josu (19′).
  • Incidències: 800 espectadors al Nou Sardenya.