diumenge, 27 de maig del 2012

L’Espanyol B supera el Pontevedra sense problemes (3-0)

Podeu llegir la crònica de l'Espanyol B 3-0 Pontevedra, a lajornada.cat

L'Espanyol B supera el Pontevedra sense problemes (3-0)

L’Espanyol B ha aconseguit la classificació per a la segona ronda de la promoció d’ascens a Segona B amb un partit molt treballat en què ha dominat durant pràcticament 90 minuts

Thievy controla la pilota en una jugada d'atac // CARLES GARCIA

Amb una graderia imponent a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, Espanyol B i Pontevedra han saltat al terreny de joc amb ganes de fer un bon partit del futbol per aconseguir passar ronda de Play Off.

Amb un empat sense gols a l’anada a El Pasarón, als homes de Raúl Longhi només els hi valia la victòria mentre que el conjunt gallec, dirigit per Milo Abelleira, en feia prou amb un empat amb gols.


Domini blanc-i-blau, perill gallec


Durant els primers minuts ha estat el filial periquito qui ha tingut el domini de la pilota i qui ha controlat el tempo del partit, però tot i això han estat els granes qui han tingut les ocasions més clares. Amb tres jugades de contraatac, el davanter Manu Barreiro ha tingut a les seves mans avançar el seu equip i començar a encarrilar l’eliminatòria per als gallecs, però la seguretat a la porteria que ha mostrat Edgar en tot moment ha permès els de Barcelona seguir amb vida.

Al minut 17, l’Espanyol ha tingut la seva primera gran aproximació de perill amb una pèrdua de Pablo Ruiz que Thievy s’ha encarregat de recuperar i conduir a l’interior de l’àrea per fer la passada de la mort a Bacari, que no ha arribat a la pilota per mil·límetres. Era la premonició del gol.


Ofensiva periquita


Només un minut després de la jugada anterior Thievy ha tornat a rebre una pilota que s’ha encarregat de centrar a l’interior de l’àrea i tot i el refús de Manu Barreiro, el sempre atent Christian Alfonso ha caçat la pilota per engaltar-la amb un xut potentíssim des de la frontal que ha anat a parar al fons de la xarxa gallega.

Amb l’1-0 al marcador, el Pontevedra ha avançat línies i això ho ha aprofitat l’Espanyol, que al minut 34 feia una jugada calcada a la del primer gol amb una nova centrada de Thievy que aquest cop Christian Alfonso no ha aconseguit rematar gràcies a l’anticipació defensiva de Pablo Ruiz. Però només tres minuts més tard  Bacari s’ha marcat una jugada de carrera individual per la banda esquerra i ha entrat fins a la cuina per plantar-se sol davant del porter Lorenzo i afusellar-lo per fer pujar el 2-0 al marcador.

L’Espanyol ha seguit apretant i l’avantatge podria haver estat encara major de no ser pel pal esquerre de la porteria gallega que s’ha aliat amb el Pontevedra a l’hora de refusar un altre gran xut de Christian Alfonso.


Ensurt visitant i sentència local


La segona meitat ha començat amb un allau d’intensitat per part del Pontevedra que no volia donar per perduda aquesta eliminatòria. Al minut 51, Pablo Suárez ha conduit la pilota fins a la frontal i, després de trencar la defensa local amb una molt bona paret amb Manu Barreiro, ha aconseguit plantar-se sol davant d’Edgar però ha fet un xut excessivament fluix com per superar el porter local. Dos minuts després, el referent en atac del conjunt gallec, Manu Barreiro ha entrat a l’àrea de l’Espanyol i, amb un xut molt potent, a punt ha estat de fer el gol de l’equip grana però el seu llançament ha marxat alt.

Després de l’ensurt inicial els homes de Raúl Longhi s’han tornat a endollar i poc a poc han anat cedint menys terreny als gallecs que tot i seguir-ho intentant, amb les presses i la desesperació per aconseguir un gol, no han deixat de caure en fora de joc una vegada rere una altra. Al minut 73, després d’una jugada iniciada per Thievy que s’ha enrevessat dins l’àrea pontevedrina  i que ha acabat als peus de Christian Alfonso, el conjunt local ha sentenciat. El mitjapunta blanc-i-blau, des de l’esquerra, ha fet un xut creuat que ningú no s’esperava per fer pujar el 3-0 al marcador i tancar el partit a poc més d’un quart d’hora pel final en el que ha estat tercer xut a porteria de l’Espanyol en tot el partit.

Durant els darrers minuts els homes de Milo Abelleira estaven pràcticament rendits i només han pogut fer petites faltes com a mostra d’impotència amb tot decidit.

Al final, victòria contundent de l’Espanyol B, que ha sabut aprofitar el seu domini i els seus tres únics xuts entre els tres pals per assegurar-se la presència al sorteig de demà dilluns a la Ciudad Deportiva de Las Rozas.


El podi dels millors


1- Christian Alfonso (RCD Espanyol B):
El mitjapunta periquito ha completat un partit excel·lent en tots els aspectes i, a més a més, ha estat l’autor del primer i l’últim gol del partit.

2- Thievy (RCD Espanyol B):
El davanter local ha signat un molt bon partit desbordant per la banda a cada moment portant de cap a tota la defensa gallega.

3- Cristian Gómez (RCD Espanyol B):
El migcampista blanc-i-blau ha dominat el joc a la seva zona i ha estat un dels principals artífexs del domini de pilota pel seu equip. Una tasca primordial per anul·lar el Pontevedra.


La fitxa del partit

  • RCD Espanyol B: Edgar; Julio Rico, Clerc, Cunill, Víctor Álvarez; Paul Quaye (Gabi, 55′), Pirulo, Cristian Gómez, Bacari, Christian Alfonso (Darder, 75′) i Thievy (Jorge, 85′).
  • Pontevedra CF: Lorenzo, Pacheco, Pablo Suárez, Pablo Ruiz, Pazó, Gonzalo, Richi (Antonio, 67′), Sidi, Óscar Martínez (Buba, 79′), Manu Barreiro i David Pérez (Javi, 70′).
  • Àrbitre: Suárez Ramoz (comitè canari). Ha amonestat amb targeta groga al local Julio Rico i ha expulsat al visitant Sidi per doble targeta groga (89′)
  • Gols: 1-0, Christian Alfonso (18′); 2-0, Bacari (37′); 3-0, Christian Alfonso (73′).
  • Incidències: 2.000 espectadors a la Ciutat Esportiva Dani Jarque

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada