dissabte, 26 de maig del 2012

La batalla final

 Podeu llegir 'O el jugador o la pilota', el meu espai d'opinió setmanal a lajornada.cat, fent click en aquest enllaç:

La batalla final

La del proper cap de setmana serà l’última jornada del campionat regular a casa nostra i tant a Tercera com a Segona B encara hi ha coses importants per decidir.

A la primera categoria nacional es viuran quatre duels d’alçada. A la part alta, el Manlleu haurà de superar el Vic en un dels derbis d’Osona més importants i el Cornellà haurà d’esperar una victòria vigatana i guanyar la Pobla de Mafumet, que encara s’està jugant la tercera plaça amb els homes de Francesc Cargol, per poder fer play-off.

Per sota, Gramenet i Vilanova afrontaran dos desplaçaments a Castelldefels i Masnou, respectivament, que poden suposar els darrers a la categoria, almenys durant una temporada. Amb Muntanyesa i Europa salvats, els colomencs són el primer equip que no baixaria, a dos punts del Vilanova, però que necessitarà la victòria a Els Canyars si vol seguir jugant un any més a Tercera i condemnar els del Garraf a Primera Catalana.

Però si amb això no tindrem prou emocions, a Segona B encara ens espera una darrera jornada de traca pels catalans a la part alta. Amb dues places de play-off encara per adjudicar, Llagostera, Badalona i L’Hospitalet hauran de sobreviure als vents huracanats que arriben des de València per tal d’aconseguir dues places per la promoció d’ascens a la categoria de plata del futbol estatal. Amb els 38 partits disputats i 64 punts, els d’Oriol Alsina hauran d’esperar la punxada dels seus rivals directes per permetre’s el luxe de tornar a disputar partits de post-temporada. El Badalona, pel seu cantó, depèn de si mateix i amb una victòria a Dénia, serà a la zona noble mentre que l’Hospitalet necessitaria d’una carambola de derrotes per entrar al bombo de la RFEF.

Sense descensos (esportius) per compensar a Tercera i amb un club català assegurat al play-off d’ascens a la Liga Adelante, a més a més de la victòria de la selecció a la fase estatal de la Copa de Regions UEFA, el futbol català tancarà la campanya regular 2011-2012 amb molt bons números i ens haurà donat tots els al·licients possibles per poder gaudir d’una post-temporada il·lusionant a l’hora de cercar ascensos. I que sigui per molts anys més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada