dissabte, 26 de maig del 2012

Un derbi espectacular (2-2)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 2-2 Montañesa, a lajornada.cat

Europa i Muntanyesa han empatat a dos en un derbi barceloní que s’ha convertit en intranscendent a cinc minuts de l’inici gràcies a la victòria del Cornellà a l’Alumnes Obrers de Vilanova.

Valderas refusa una pilota al centre del camp // CARLES GARCIA
El que es preveia com un partit dramàtic fa dues jornades, avui s’ha convertit en intranscendent cinc minuts abans del xiulet inicial. La victòria del Cornellà per 1-2 a Vilanova ha tret tota la pressió als jugadors que han saltat al camp a jugar a futbol, passar-ho bé i regalar a l’afició (avui molt nombrosa) una bona tarda de futbol.

El partit s’havia programat a les 19h per tal de conèixer la resta de resultats de la jornada, una decisió que la federació no ha vetat i que ha afavorit a l’espectacle a la Vila de Gràcia.

Inici elèctric

El partit ha començat amb molta intensitat per part d’ambdós conjunts i una velocitat digna de la categoria juvenil. Als 35 segons l’Europa ja ha fet el primer avís amb un remat de Valderas en el primer atac de l’encontre. L’Europa volia regalar una victòria a la seva afició com a agraïment a tot el que ha hagut de suportar aquesta temporada i ho ha seguint intentant amb insistència. Al minut 2, Cebri ha tingut la primera gran oportunitat rematant una centrada de Rovira que ha acabat marxant fora.

Davant el setge gracienc, la Monta no ha volgut ser menys i al minut 4 Padilla ha tingut una molt bona ocasió per avançar-se amb un xut de falta directa ajustat al pal dret de Rafa Leva, que s’ha vist obligat a estirar-se per salvar el seu equip. Durant el següent quart d’hora l’Europa ha dominat lleugerament el partit i ha generat accions ofensives que els de Nou Barris responien amb atacs seguits, pel que el partit s’ha convertit en una anada i tornada constant.

Al minut 19 els homes de Miki Carrillo l’han tornat a tenir novament amb una altra falta directa, que aquest cop ha xutat Molina però que ha marxat fora fregant el pal. Vuit minuts més tard Valderas ha estat a punt d’avançar el seu equip quan ha rebut una pilota dins l’àrea, que ha rematat sense èxit.

La Monta colpeja primer

Al minut 31 i quan més apretaven els escapulats, Molina ha rebut una passada a l’espai i s’ha plantat sol davant del porter Eloi, que acabava d’entrar al terreny de joc en substitució del lesionat Rafa Leva, i ha culminat un contraatac perfecte enviant la pilota al cantó esquerre de la xarxa local. Amb el 0-1, els de Nou Barris s’han crescut i només quatre minuts més tard, Achille ha rebut una pilota dins l’àrea que ha aprofitat per batre Eloi amb un xut creuat i fer el segon gol pel seu equip, que semblava encarrilar la victòria visitant.
L’Europa no s’ha rendit i abans del descans Delmàs ha fet el preludi de la segona meitat amb un xut potentíssim des de la frontal que el porter Ismael ha desviat per enviar al travesser i fer bocins les esperances gracienques de fer un gol abans del xiulet de l’àrbitre.

Segona part escapulada

Els segons quaranta-cinc minuts han tingut un color totalment local. Al minut 49, Cano ha tingut la primera ocasió amb un remat de cap que ha salvat Ismael. Al 55, Delmàs quasi de planxa, ha rematat dins l’àrea una pilota penjada que la defensa visitant ha acabat enviant a córner.

El Nou Sardenya amb la mel a la boca volia més, i empentat a la vegada per la insistència del seu equip i per l’oposició dels aficionats de la Monta a l’hora d’animar, ha acompanyat a l’Europa fins al gol que ha arribat al minut 62 de la mà de Cebri, que no ha perdonat en un u contra u amb Ismael i que ha aixecat, encara més, els ànims als seus companys.

La Muntanyesa només sortia al contraatac i l’Europa no ha cessat en atacar tant pel mig com per banda fins al punt d’aconseguir més rematades que en cap altre partit. Al final, tant d’intentar-ho ha tingut la seva recompensa i al minut 82 Cano, ha caçat una pilota centrada al segon pal i, de cap, ha fet pujar l’empat al marcador, que ja no s’ha mogut més.

Un minut després del gol, Guzmán han pogut segellar la remuntada local amb un xut des de la frontal que ha marxat fora, i al 87 Borges ha pogut tornar a avançar els visitants amb un remat a la sortida d’una falta que ha marxat fregant la creueta.

Al final, empat a 2 en un partit atractiu per a tots els espectadors que han pogut gaudir d’un encontre sense pressió i molt animat tant a la grada com a la gespa.

El podi dels millors

1- Valderas (CE Europa):
Només ha jugat  63 minuts però tot i no intervenir en els gols ha estat molt incisiu en totes les tasques tant ofensives com defensives del seu equip i a punt ha estat d’anotar en un parell d’ocasions.
2- Guzmán (CE Europa): Ha aprofitat els 90 minuts sobre el terreny de joc per deixar veritables perles. S’ha entès a la perfecció amb tots els seus companys i ha demostrat que està perfectament capacitat per ser el futur distribuïdor del joc d’un equip que vol aspirar a alguna cosa més que la permanència.
3- Delmàs (CE Europa): El capità escapulat, coronat com a millor jugador de la temporada per les dues penyes principals, ha tornat a demostrar el per què d’aquest mèrit concloent la temporada com a local amb un partit molt complert en què no ha deixat de tirar del carro.

La fitxa del partit
  • CE Europa: Rafa Leva (Eloi, 29′); Aitor Torres, Alberto, Pociello, Cano; Iván Álvarez, Valderas (Gatell, 63′), Guzmán; Delmàs, Cebri i Rovira (Segalés, 80′).
  • CF Muntanyesa: Ismael; Ferran (Borges, 46′), Barriendos (Oriol, 66′), Xavi Balls, Creus, Ruben, Joan, Padilla, Isaac, Achille i Molina (Eloi, 64′).
  • Àrbitre: Martínez Sáez. Ha amonestat amb targeta groga als locals Alberto, Iván Álvarez i Rovira.
  • Gols: 0-1, Molina (31′); 0-2, Achille (35′); 1-2, Cebri (62′); 2-2, Cano (82′).
  • Incidències: 1.200 espectadors al Nou Sardenya. Les penyes Torcida Escapulada i Caliu Gracienc han entregat al capità Àlex Delmàs els trofeus “Millor jugador” i “Jugador amb més caliu”, respectivament.