dimecres, 2 de maig del 2012

POLtergeist

Podeu llegir 'O el jugador o la pilota', el meu espai d'opinió setmanal a LaJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

POLtergeist

Fa uns anys, Il Dottore, Valentino Rossi, campejava pels circuits de motociclisme de tot el món sense la dificultat que té avui per fer grans resultats dins la pista. Alhora hi havia un pilot català, Sete Gibernau, que havia creat grans expectatives, però que es va anar oblidant amb el pas del temps per culpa de l’allargada ombra de l’italià.

Sense un heroi que guanyés títols a la màxima categoria, els catalans vam mirar avall i vam trobar un noi que apuntava maneres i feia ombra als seus rivals. Ho havia fet a 125cc i ho seguia fent a 250cc amb els mítics Porto i Rolfo. Era en Dani Pedrosa, el mateix pilot que avui pateix per superar Stoner i Lorenzo i que queda menyspreat per gran part de l’afició (com si ser el tercer millor pilot de la graella de la MotoGP fos una tasca senzilla). Com va passar amb en Sete, avui l’aficionat català al motociclisme d’elit torna a mirar cap avall i hi veu en Marc Márquez, un noi de Cervera que lluita com un tità a cada cursa i que poc a poc apunta cap a grans fites.

Aquesta vegada, però, sota l’ombra de Márquez hi ha un altre pilot català, menys mediàtic però amb el mateix esperit de lluita. Un pilot que el passat diumenge ja va demostrar de quina pasta està fent guanyant-li la cursa al Cerverí, tot i que fos aturant-la per la pluja i quan el de Suter l’havia tornat a avançar. Amb només quatre punts menys que el favorit per guanyar el títol, Pol Espargaró ja s’ha decidit a plantar cara i aguantar fins al final una lluita amb el seu compatriota que no deixarà indiferent a ningú.

Mal que em pesi, Jorge Lorenzo actualment és superior al català Pedrosa (sóc molt d’en Dani), però fa uns anys, quan els dos competien al que abans era 250cc, era el de Castellar qui no es deixava superar en cap carrera pel mallorquí que no va poder amb el pilot d’Honda en cap cursa fins a la seva arribada a MotoGP.

De la mateixa manera que ho va aconseguir Lorenzo, el poltergeist (esperit que fa soroll) de Pol Espargaró té a la seva mà sortir del rebuf de Márquez i avançar-lo per on menys s’espera per contribuir a oferir-nos un altre mundial apassionant i amb l’emoció que només pot venir donada per la lluita sana entre dos grandíssims pilots catalans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada