Victòria de fantasia amb història (4-1)

Podeu llegir la crònica del Barça 4-1 Màlaga, fent click en aquest enllaç:

El Barça s’ha desfet del Màlaga sense despentinar-se i Messi ha tornat a fer història en convertir-se en el màxim golejador en una sola temporada de la història del futbol

Messi celebra un dels seus gols de la nit // FCB

El Barça i el Màlaga s’han enfrontat aquest vespre al Camp Nou en un duel en què els de Pellegrini hi tenien molt a guanyar. Amb el Barça sense possibilitats virtuals de guanyar la lliga, els andalusos podien donar un cop d’autoritat sobre la taula per encarrilar positivament la seva batalla amb el València per la tercera plaça.

El partit ha començat amb un clar domini del Barça, que ha controlat la possessió de la pilota des del primer minut i ha anat imposant el seu estil i ritme de joc poc a poc amb una intensitat creixent durant el primer quart d’hora.

Ocasió malaguenya i despertar blaugrana

La primera ocasió clara, però, ha estat pel Màlaga amb un llançament de falta directa de Duda, que ha enviat la pilota directa al pal esquerre de la porteria de Pinto. A partir d’aquest moment els homes de Pep Guardiola han augmentat una marxa a la màquina de fer futbol i només dos minuts després Messi i Pedro han fet una molt bona combinació dins l’àrea que ha acabat en córner. A la sortida d’aquest, amb una paret entre l’astre argentí i Iniesta, que el manxec s’ha encarregat de centrar, Puyol ha fet pujar l’1-0 al marcador.

El Barça ha seguit dominant el tempo del partit i generant accions ofensives al terreny de joc malagueny, però al minut 25, Jesús Gámez s’ha tret una centrada de la màniga des del cantó dret de la frontal de Pinto i Rondón ha rematat sense oposició entre els dos centrals blaugranes per empatar el partit. Tot i el gol, els locals no s’ha fet enrere i han seguit insistint. Al minut 33, Jesús Gámez ha fet caure Iniesta quan entrava a l’àrea i ha comés un penal que Messi s’ha encarregat d’anotar xutant a l’esquerra de Kameni.

Amb el 2-1 a l’electrònic, el Barça ha seguit dominant el joc fins al final dels primers quaranta-cinc minuts i el Màlaga només ha aconseguit arribar a la porteria en jugades aïllades de contraatac. La més clara ha estat al minut 41, en què Duda ha caçat un refús de punys de Pinto que hauria entrat a porteria de no ser per l’intervenció de Cesc Fàbregas, que ha tallat la direcció de la pilota.

Esperit andalús i profit català

A la segona meitat s’ha mantingut la mateixa tònica de partit però amb un Màlaga un pèl més agressiu i avocat a intentar la remuntada. Aquesta agressivitat, però, se li ha tornat en contra al minut 57 quan Messi ha rebut una pilota dins l’àrea i Duda l’ha enviat a terra just al moment en què es disposava a xutar contra la porteria de Kameni. El mateix jugador ha estat l’encarregat d’executar la pena màxima i ha fet el seu segon gol del partit amb un llançament calcat al de la primera meitat que Kameni no ha pogut aturar tot i encertar la direcció de la pilota.

El Màlaga ha buscat la reacció als minuts següents i Pellegrini ha fet entrar al terreny de joc a Seba i Van Nistelrooy. L’holandès ha estat a punt de donar un ensurt a Pinto només entrar al camp amb una rematada a l’interior de l’àrea que ha marxat fora, i només dos minuts més tard ha estat Eliseu l’encarregat de rematar a porteria, però el porter del Barça, molt atent, ha aturat la pilota.

Messi històric, una vegada més

En la jugada següent Messi ha rebut una passada d’Iniesta a l’espai i després de guanyar Demichelis en velocitat s’ha desfet de Kameni amb una autopassada, picant la pilota per sobre del cos del porter, i només ha necessitat empentar la bola per fer el quart gol del seu equip, que ha suposat a l’hora el seu hat-trick i el gol que l’ha convertit com a màxim golejador en una sola temporada de la història del futbol.

Durant els minuts finals els dos equips han signat el resultat i tot i que la intensitat no ha abaixat no s’han produït ocasions clares de gols fins que el col·legiat ha assenyalat el final d’un partit que ha fet gaudir als quasi 70.000 espectadors que avui han acompanyat el Barça des de la graderia del Camp Nou.

Fitxa tècnica

• FC Barcelona: Pinto, Dani Alves, Puyol (Bartra, 67′), Mascherano, Adriano; Keita, Cesc, Iniesta (Afellay, 75′); Pedro (Tello, 83′), Messi i Cuenca.
  • Màlaga CF: Kameni; Jesús Gámez, Demichelis, Sergio Sánchez, Eliseu; Portillo, Camacho, Cazorla (Recio, 67′), Duda; Buonanotte (Seba, 60′) i Rondón (Van Nistelrooy, 60′).
  • Àrbitre: Tuirenzo Álvarez (comitè basc). Ha ensenyat targeta groga als visitants Camacho (56′) i Duda (57′).
  • Gols: 1-0, Puyol (12′); 1-1, Rondón (25′); 2-1, Messi (34′); 3-1, Messi (58′); 4-1, Messi (64′).
  • Incidències: 67.854 espectadors al Camp Nou